İleti Sayısı: 13
Üyelik Yılı: 2023
Imperium:
0
İyi forumlar
CK3 oyununda tarihsel olarak birtakım yanlışlıklar söz konusu. Örneğin Oğuz devletiyle 867 yılında oyuna başladığınızda Oğuz liderinin ve varisinin tarihte var olmadığını görüyorsunuz. Sadece bunlar değil, hanedan ismi ve başkenti de yanlış. Gerçekte başkent Yangikent iken oyunda Mangışlak. Hanedan ismi ise Yoishta. Araştırdığımda Türk tarihinde bu isimde bir hanedana hiç rastlamadım. Kelimenin ise Zerdüştlük dininde varolan bir kelime olduğunu buldum. Oysa Oğuz Türkleri müslüman olmadan önce Tengriciydi. İlginç olan Oğuz devletinin (Oğuz Yabgu devleti olarak da bilinir) yanıbaşındaki Cend beyliğinin yöneticisi Yabgu hanedanına mensup :)
Paradox geliştiricilerinin yaptığı bu saçmalık dikkatimi çekti, açıkçası kendi tarihim olması açısından biraz da rahatsız etti. Ayriyeten bu oyuna para ödüyoruz, bu tarz saçma hataların olmaması gerekir. Oyunda CK2 oyununu oynamadım ama orada da Yoishta hanedanına mensup Oğuz yöneticileri varmış. Redditte böyle bir konu açtım, Türk olduğum olsa gerek, kimse beni desteklemedi. Bu konuda ne yapabilirim? Siz ne düşünüyorsunuz? Ayrıca şu konuya da göz atarsanız sevinirim, birisi açmış 3 yıl önce ama kimse ilgilenmemiş : https://forum.paradoxplaza.com/forum/thr...m.1440723/
İleti Sayısı: 376
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
Adamlar detaylı bir tarih araştırmasını ve hanedan isimlendirmesini sadece Avrupa'da yapmışlar ve oda Avrupa'nın tamamında yapılmamış. Bu sebepten tabi ki de geri kalan bölgeleri ve hanedanları sallayacaklar bir taraflarından.
İleti Sayısı: 822
Imperium:
1
Paradoxun bir oyunu ne zaman doğru dürüst çıkardığını gördünüz ki, cila yamalarııyla beraber dlc satıp yoluna devam ediyorlar
Aşağıdaki 1 üye Legnica nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Legnica nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• DuncanFlex
İleti Sayısı: 26,422
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
CK2'de Zerdüşt bölgede vasal olan ve büyük ihtimalle rastgele oluşturulan karakteri CK3'te hükümdar yaptılar, bu sebeple hanedan ismi Yoishta. Orta Asya odaklı bir eklenti gelirse oranın haritasını gözden geçirirler.
Imperium:
0
14-03-2023, 07:30
(Son Düzenleme: 14-03-2023, 07:35, Düzenleyen: DuncanFlex. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
(13-03-2023, 16:07)Duman : CK2'de Zerdüşt bölgede vasal olan ve büyük ihtimalle rastgele oluşturulan karakteri CK3'te hükümdar yaptılar, bu sebeple hanedan ismi Yoishta. Orta Asya odaklı bir eklenti gelirse oranın haritasını gözden geçirirler. Merhaba, paradox forumunda da aynı konuyu açtım ve tam da dediğin gibi bir durum olduğunu söylediler. Ancak şöyle bir şey var, siz tarihsel bir oyun yapıyorsanız ve bunu insanlara para karşılığında satıyorsanız, böyle gelişigüzel saçma sapan bir hata yapamazsınız. Oyunda birçok Türk devleti var, ancak Oğuz Yabgu devleti en önemlilerinden bir tanesi, yani Büyük Selçuklu İmparatorluğunu öncülü olan devlet, boru değil. Biz bu oyunu tarihçilere sorarak yaptıklarını düşünürken adamlar önceki oyundaki kurgusal saçmalıklara dayanarak yeni bir oyun yapmışlar. İki oyun arasında 8 sene var, ancak o 8 senede bunu bile düzeltmeyi akıllarından geçirmemişler :)
Bu kadar basit bir yanlışı Orta Asya odaklı bir eklenti dlc ile düzeltmeye lüzum yok, küçük bir güncelleme yoluyla da bunu düzeltebilirler. Paradox geliştiricilerinin bunu düzeltmesi için ne yapabiliriz lütfen yardımcı olur musunuz?
(13-03-2023, 08:31)SkyWolf : Adamlar detaylı bir tarih araştırmasını ve hanedan isimlendirmesini sadece Avrupa'da yapmışlar ve oda Avrupa'nın tamamında yapılmamış. Bu sebepten tabi ki de geri kalan bölgeleri ve hanedanları sallayacaklar bir taraflarından. Doğrudur, ama para karşılığında insanlara böyle bir oyun satıyorsanız bu kadar basit ve saçma sapan bir hata yapamazsınız. Adamlar tarihsel oyun yapıyorlar, biz tarihçilere sorarak mı yaptılar oyunu diye düşünürken adamlar kafadan sallayarak oyun yapmışlar inanılır gibi değil. Yani oyunu Türkçe dil seçeneği ile yapmadıkları için kızıyorduk, adamlar meğer oyunu da yanlış yapmışlar. Bu hatayı düzelttirmemiz lazım bana bu konuda destek olur musunuz? Ne yapabiliriz?
İleti Sayısı: 822
Imperium:
1
@ DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar
•
Imperium:
0
(14-03-2023, 07:30)DuncanFlex : (13-03-2023, 16:07)Duman : CK2'de Zerdüşt bölgede vasal olan ve büyük ihtimalle rastgele oluşturulan karakteri CK3'te hükümdar yaptılar, bu sebeple hanedan ismi Yoishta. Orta Asya odaklı bir eklenti gelirse oranın haritasını gözden geçirirler. Merhaba, paradox forumunda da aynı konuyu açtım ve tam da dediğin gibi bir durum olduğunu söylediler. Ancak şöyle bir şey var, siz tarihsel bir oyun yapıyorsanız ve bunu insanlara para karşılığında satıyorsanız, böyle gelişigüzel saçma sapan bir hata yapamazsınız. Oyunda birçok Türk devleti var, ancak Oğuz Yabgu devleti en önemlilerinden bir tanesi, yani Büyük Selçuklu İmparatorluğunu öncülü olan devlet, boru değil. Biz bu oyunu tarihçilere sorarak yaptıklarını düşünürken adamlar önceki oyundaki kurgusal saçmalıklara dayanarak yeni bir oyun yapmışlar. İki oyun arasında 8 sene var, ancak o 8 senede bunu bile düzeltmeyi akıllarından geçirmemişler :)
Bu kadar basit bir yanlışı Orta Asya odaklı bir eklenti dlc ile düzeltmeye lüzum yok, küçük bir güncelleme yoluyla da bunu düzeltebilirler. Paradox geliştiricilerinin bunu düzeltmesi için ne yapabiliriz lütfen yardımcı olur musunuz?
(13-03-2023, 08:31)SkyWolf : Adamlar detaylı bir tarih araştırmasını ve hanedan isimlendirmesini sadece Avrupa'da yapmışlar ve oda Avrupa'nın tamamında yapılmamış. Bu sebepten tabi ki de geri kalan bölgeleri ve hanedanları sallayacaklar bir taraflarından. Doğrudur, ama para karşılığında insanlara böyle bir oyun satıyorsanız bu kadar basit ve saçma sapan bir hata yapamazsınız. Adamlar tarihsel oyun yapıyorlar, biz tarihçilere sorarak mı yaptılar oyunu diye düşünürken adamlar kafadan sallayarak oyun yapmışlar inanılır gibi değil. Yani oyunu Türkçe dil seçeneği ile yapmadıkları için kızıyorduk, adamlar meğer oyunu da yanlış yapmışlar. Bu hatayı düzelttirmemiz lazım bana bu konuda destek olur musunuz? Ne yapabiliriz?
Şimdi yanlış anlaşılma olmasın arkadaşlar. Oyunun temasını anlattığı yönetim sistemi Bizans devleti de dahil haritanın doğu tarafında bulunmamakta bu sebeple bölge yöneticilerinin tarihi bilgileri gerçek değil sallama maalesef, ama bu söylediğim durum adamların bu bölge yöneticilerini sallama yapmalarına bir kılıf değildir tabi ki. Bu durum sadece oyunun tarihinin ve haritasının geçtiği bölgeler ile alakalı batılı bir oyun firmasının özeni nereye gösterdiğinin kanıtıdır. Herkese iyi günler iyi oyunlar. :3
•
Imperium:
0
DLC ile düzeltilir denmiş, inşallah öyle olur ya, para verip düzeltilmesine de razıyız.
•
İleti Sayısı: 350
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
1
kanka tarihi bir oyun doğru olması lazım falan filan yazmışsın da ondan öte bu oyun hanedan ve rol oyunu, gerçekten bağımsız olunca tadı tuzu olmaz
•
Imperium:
0
14-03-2023, 15:46
(Son Düzenleme: 14-03-2023, 15:50, Düzenleyen: DuncanFlex.)
(14-03-2023, 14:21)1Manascı : kanka tarihi bir oyun doğru olması lazım falan filan yazmışsın da ondan öte bu oyun hanedan ve rol oyunu, gerçekten bağımsız olunca tadı tuzu olmaz kesinlikle. Mesela oyun içinde baktım seyyidlerin atasına bakarak Muhammed peygamber'e, halifelere dahi gidebiliyorsun. Aşina hanedanından mesela Tong Tabgu'ya falan gidebiliyorsun(gerçi onu da Hazar yapmışlar muhtemelen o da yanlış). Yani bunca ayrıntılı bir oyunda Oğuz devletinin hanedanına saçma sapan bir şey uydurmaları berbat bir durum. Türkler olarak bu durumu düzeltmeliyiz
(14-03-2023, 08:25)SkyWolf : (14-03-2023, 07:30)DuncanFlex : (13-03-2023, 16:07)Duman : CK2'de Zerdüşt bölgede vasal olan ve büyük ihtimalle rastgele oluşturulan karakteri CK3'te hükümdar yaptılar, bu sebeple hanedan ismi Yoishta. Orta Asya odaklı bir eklenti gelirse oranın haritasını gözden geçirirler. Merhaba, paradox forumunda da aynı konuyu açtım ve tam da dediğin gibi bir durum olduğunu söylediler. Ancak şöyle bir şey var, siz tarihsel bir oyun yapıyorsanız ve bunu insanlara para karşılığında satıyorsanız, böyle gelişigüzel saçma sapan bir hata yapamazsınız. Oyunda birçok Türk devleti var, ancak Oğuz Yabgu devleti en önemlilerinden bir tanesi, yani Büyük Selçuklu İmparatorluğunu öncülü olan devlet, boru değil. Biz bu oyunu tarihçilere sorarak yaptıklarını düşünürken adamlar önceki oyundaki kurgusal saçmalıklara dayanarak yeni bir oyun yapmışlar. İki oyun arasında 8 sene var, ancak o 8 senede bunu bile düzeltmeyi akıllarından geçirmemişler :)
Şimdi yanlış anlaşılma olmasın arkadaşlar. Oyunun temasını anlattığı yönetim sistemi Bizans devleti de dahil haritanın doğu tarafında bulunmamakta bu sebeple bölge yöneticilerinin tarihi bilgileri gerçek değil sallama maalesef, ama bu söylediğim durum adamların bu bölge yöneticilerini sallama yapmalarına bir kılıf değildir tabi ki. Bu durum sadece oyunun tarihinin ve haritasının geçtiği bölgeler ile alakalı batılı bir oyun firmasının özeni nereye gösterdiğinin kanıtıdır. Herkese iyi günler iyi oyunlar. :3 Olmaz kardeş bizim atalarımız İskandinavların atalarından daha az değerli değil. Hadi onlar Avrupalı ondan değerli diyelim, e Cengizhan'ı koymayı biliyorlar mesela. Bizim Moğollar kadar değerimiz yok mu?
(14-03-2023, 08:20)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar E yapalım o zaman kardeş
•
Imperium:
0
(14-03-2023, 15:46)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar
E yapalım o zaman kardeş
Arkadaşlar adamlara söyleyip paralı dlc yaptırtılacağına -benim şahsi görüşümdür- mod yapma konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda bir mod yapsalar daha iyi olur.
•
İleti Sayısı: 1,695
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
2
(15-03-2023, 08:25)SkyWolf : (14-03-2023, 15:46)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar
E yapalım o zaman kardeş
Arkadaşlar adamlara söyleyip paralı dlc yaptırtılacağına -benim şahsi görüşümdür- mod yapma konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda bir mod yapsalar daha iyi olur. Modla başarımı normal yoldan alabilir misin? Sanmıyorum...
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
•
Imperium:
0
15-03-2023, 22:21
(Son Düzenleme: 15-03-2023, 22:45, Düzenleyen: DuncanFlex.)
(15-03-2023, 17:28)korkusalan : (15-03-2023, 08:25)SkyWolf : (14-03-2023, 15:46)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar
E yapalım o zaman kardeş
Arkadaşlar adamlara söyleyip paralı dlc yaptırtılacağına -benim şahsi görüşümdür- mod yapma konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda bir mod yapsalar daha iyi olur. Modla başarımı normal yoldan alabilir misin? Sanmıyorum... Yok başarım için cheat engine kullanırsın onda sorun yok. Mesela Türkçe yama açınca başarım alamıyorsun(nedense artık), o yüzden cheat engine kullanıyorum
(15-03-2023, 08:25)SkyWolf : (14-03-2023, 15:46)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar
E yapalım o zaman kardeş
Arkadaşlar adamlara söyleyip paralı dlc yaptırtılacağına -benim şahsi görüşümdür- mod yapma konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda bir mod yapsalar daha iyi olur. Kardeşim moda ne gerek var, adam CK2'de de aynı şeyi yapmış muhtemelen CK4'te de aynı şeyi yapacak bu saçmalığın son bulması gerek
(14-03-2023, 08:20)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar 50 kişiyi organize edecek gücüm yok, dlc veya güncelleme ile bu işin çözülmesi gerek. Bu güç kimde var? Türkçe yama ekibi bunu yapabilir mi? Tanıyor musun birilerini?
•
Imperium:
0
16-03-2023, 08:32
(Son Düzenleme: 16-03-2023, 08:33, Düzenleyen: SkyWolf. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
(15-03-2023, 22:21)DuncanFlex : (15-03-2023, 17:28)korkusalan : (15-03-2023, 08:25)SkyWolf : (14-03-2023, 15:46)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar
E yapalım o zaman kardeş
Arkadaşlar adamlara söyleyip paralı dlc yaptırtılacağına -benim şahsi görüşümdür- mod yapma konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda bir mod yapsalar daha iyi olur. Modla başarımı normal yoldan alabilir misin? Sanmıyorum... Yok başarım için cheat engine kullanırsın onda sorun yok. Mesela Türkçe yama açınca başarım alamıyorsun(nedense artık), o yüzden cheat engine kullanıyorum
E yapalım o zaman kardeş
Arkadaşlar adamlara söyleyip paralı dlc yaptırtılacağına -benim şahsi görüşümdür- mod yapma konusunda bilgili ve tecrübeli arkadaşlar bu konuda bir mod yapsalar daha iyi olur. Kardeşim moda ne gerek var, adam CK2'de de aynı şeyi yapmış muhtemelen CK4'te de aynı şeyi yapacak bu saçmalığın son bulması gerek
(14-03-2023, 08:20)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar 50 kişiyi organize edecek gücüm yok, dlc veya güncelleme ile bu işin çözülmesi gerek. Bu güç kimde var? Türkçe yama ekibi bunu yapabilir mi? Tanıyor musun birilerini?
Arkadaşlar anlatmak istediğim konu şuydu. Adamlara şikayette bulunup firmaya düzelttirirsek ve onlarda bu durumu bir dlc ile paralı hale getirirse bir de adamların yaptığı yanlışlığa paramı ödeyecez onu demeye çalıştım. Bu konuyu ücretsiz yama şeklinde düzelttire bilsek ne ala ama paralı dlc çıkartırlarsa neden para ödeyeyim adamlara zaten kendi hataları bu durum.
•
Imperium:
0
(16-03-2023, 08:32)SkyWolf : (15-03-2023, 22:21)DuncanFlex : (15-03-2023, 17:28)korkusalan : (15-03-2023, 08:25)SkyWolf : (14-03-2023, 15:46)Legnica : @DuncanFlex dlc üretip az maliyetle iyi satış hedefleyen bir şirkette para kokusu aldırman bu güncelleme için yeterli olacaktır, paradox forum bunun için var zaten 50 kişiyi organize edip orta asya dlc si istiyoruz dersen ve satış olacağına adamları inandırabilirsen birkaç ay sonra gerekli şeyleri yaparlar
E yapalım o zaman kardeş
E yapalım o zaman kardeş
Arkadaşlar anlatmak istediğim konu şuydu. Adamlara şikayette bulunup firmaya düzelttirirsek ve onlarda bu durumu bir dlc ile paralı hale getirirse bir de adamların yaptığı yanlışlığa paramı ödeyecez onu demeye çalıştım. Bu konuyu ücretsiz yama şeklinde düzelttire bilsek ne ala ama paralı dlc çıkartırlarsa neden para ödeyeyim adamlara zaten kendi hataları bu durum. Peki bunun için ne yapılabilir?
•
Imperium:
0
Arkadaşlar yeni konu açtım, desteğinizi esirgemezseniz sevinirim
https://forum.strategyturk.com/konu-ck3-...-dogrulugu
•
|