Oğuz Kağan ve Mete Han aslında aynı kişi mi?
Ayrıca Teoman Han'ın da yanlış okunduğu daha doğrusunun Duman olduğu da söyleniyor.

Bana göre Mete Han'la Oğuz Kağan bir değil. Oğuz Kağan Destanı'nı inceleyen bir kitap okumuştum geçen sene onu önerebilirim. Alanında uzman ve araştırmacı kişiler destanı her yönü ile almışlar bu kitapta:Coğrafya, dil bilgisi, astronomi, hayvan türleri ve bunlardan yola çıkarak hangi alanda geçtiğini tahmin etmek, tarihi yönleri... Yayın evini pek hatırlamıyorum ama kırmızı kapaklı bir kitaptı.D&R nin sitesinde aynı adla ararsanız muhtemelen çıkar.

Birkaç teori de var Oğuz Kağan'la ilgili:
1)Alper Tunga ile aynı olabileceği:Önerdiğim kitapta bir araştırmacı bunu destekleyebilecek nitelikte argümanlar kullanıyordu.
2)Mete Han olabileceği: Ben pek katılmıyorum.
3)Zülkarneyn(a.s):Kur'an'da geçen ayetlerle destan arasında birçok paralellik var.
4)Tamamen efsanevi bir kişilik.

Bana göre kim olduğundan çok ne ifade ettiği önemli.Tarihimize, kültürümüze, milli birliğimize yaptığı katkılar önemli.Bana göre Oğuz Kağan bizim efsanevi atamız(efsanevi derken yaptıkları, fiilleri, sözleri ile bir milletin hafızasında yer edinen ve binlerce yıl çıkmayan, milletinin kaderini değiştirmiş olmasını kasttettim)dır.
Biz Lozan'la sadece bir devleti tasfiye etmedik.Aynı zamanda hayallerimizi de tasfiye ettik...
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Oğuz Kağan ve Mete Han aslında aynı kişi mi? - Yazar: çiftbaşlıkartal - 18-02-2016, 19:18

Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.