İleti Sayısı: 182
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
Birinin Metternich'e Avrupa'nın nerede başladığını sorması üzerine ,
"Viyana'daki ofisimin camından baktığında gördüğün yer, Avrupa'nın başladığı yerdir". BKZ: Türkiye ortadoğu ülkesidir argümanının temeli.
Amiral Nelson: Düşmanla yüze karşı bir kişi savaşmak varken, ona karşı bir kişi olarak savaşan bir ahmaktır.
Reichstag'ın donanma fonu konusunda sıkıntı çıkarması üzerine II. Wilhelm : "Lanet olası Reichstag"
Lord Salisbury: " Bu ( II.)Wilhelm biraz kafadan kontak"
II.Wilhelm'in dayısı Edward için söyledikleri: "Avrupanın baş entrikacısı,fesatçı ve şeytan. İhtiyar züppe."
Sultan İbrahim: "Bre karpuz kılıklı pe***enk.( Sadrazamına mektubundan )
Sabrazam Ahmet Vefik Paşa (1882):
‘‘Kalk, s...tir git kerata! Namussuzlardan şikáyet etmek bizim gibi namusluların hakkıdır. Senin gibi rezillerin şikáyete hakkı yoktur’’ (Kendisine yaranmak için başkalarını çekiştiren bir misafirini yalısından kovarken söyledikleri).
•
İleti Sayısı: 26,412
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
Sabahın köründe kapınızı çalanın sütçü olduğundan emin olduğunuz rejime demokrasi denir.
Churchill
İleti Sayısı: 1,494
Imperium:
5
Daha iyi bir sözü yok.
İleti Sayısı: 90
Imperium:
1
"Tüm insanların ruhları ölümsüzdür, ancak erdemli olanlarınki hem ölümsüz hem de ilahidir." -Socrates
Her sabah yeni bir gün doğarken,
Bir gün de eksilir ömürden;
Her şafak bir hırsız gibidir
Elinde bir fenerle gelen.
Ömer Hayyam
İleti Sayısı: 2,160
Imperium:
28
"I have nothing to offer but blood, toil, tears, and sweat" - Churchill
"Kan, meşekkat, ter ve göz yaşından başka vaadedecek bir şeyim yok."
"Tarih bana karşı nazik olacaktır. Çünkü onu yazmayı planlıyorum."
"Demokrasiye muhalif en iyi kanıt, ortalama bir şeçmenle bir beş dakika konuşmaktır."
"Demokrasilerde halk, tüm yanlışları denedikten sonra doğru olanı bulur."
"Düşen bir çığda, hiçbir kar tanesi kendisini olup bitenden sorumlu tutmaz."
İleti Sayısı: 7
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
0
05-04-2017, 10:05
(Son Düzenleme: 05-04-2017, 10:06, Düzenleyen: cypriotische.)
Biliyorum ki aşacağımız çok sarp ve çetin engeller vardır.
Unutmayalım ki, bizim neslimiz aşılmaz zannedilen yollarda yürüyerek gayesine varan bir millettir.
- Dr. Fazıl KÜÇÜK
Dünya ahvalinden örnek alalım, bizlerden esirgenen haklarımızın geri alınmasına
Hep beraber, el birliği, kafa birliği ile atılalım. Bilmeliyiz ki haklar verilmez;
Ancak büyük bir gayret, çalışma ve yorulmak bilmez bir mücadele ile elde edilir.
- Dr. Fazıl Küçük
•
İleti Sayısı: 151
Imperium:
0
Ölüm bütün sorunları çözer, insan olmazsa sorun da olmaz.
-Joseph Stalin
Ya istiklâl, ya ölüm !
-Mustafa Kemal Atatürk
•
İleti Sayısı: 138
Imperium:
0
(09-12-2016, 13:36)Lothebork : Son Sözler:
"Saat kaç?" Mustafa Kemal Atatürk (not)
Atatürk'ün son sözü aleyküm selam değil mi?
Oh wow,oh wow. -Steve Jobs
•
İleti Sayısı: 2,270
Imperium:
17
09-04-2017, 11:13
(Son Düzenleme: 31-07-2017, 11:41, Düzenleyen: turkish lokum.)
Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar. / Selahaddin Eyyubi
İleti Sayısı: 1,952
Imperium:
15
Otto von Bismarck :İtler onları besleyenleri takip ederler.
Aşağıdaki 1 üye Snyk nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Snyk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• GaulTurk
İleti Sayısı: 245
Imperium:
2
Bir karış dahi olsa vatan toprağını satmam, zira bu vatan bana değil milletime aittir. Milletim de bu toprağı ancak aldığı fiyata verir. Çünkü bu topraklar kanla alınmıştır, kanla verilir!
- II. Abdülhamid
33 sene devletim ve milletim için çalıştım. Elimden geldiği kadar hizmet ettim. Hakimim Allah, bunu muhakeme edecek ise Resulullah'tır.
- II. Abdülhamid
•
İleti Sayısı: 424
Imperium:
9
''Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur''
- Napolyon
Aşağıdaki 1 üye brk007 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye brk007 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Xepluper
İleti Sayısı: 130
Imperium:
0
Yunanlı milletvekili Kolletis, 1844 ocağında Yunan meclisinde yaptığı bir konuşmada,
“Yunanistan Krallığı, Yunanistan değildir. Yunanistan’ın en küçük, en yoksul parçasıdır. Yunanlılar sadece Krallık içinde oturanlar değildir. Aynı zamanda Yanya’da, Selanik’te, Serez’de, Edirne’de, yada İstanbul, Trabzon, Girit ve Sisam’da Yunan tarihine yada Yunan ırkına bağlı başka yerlerde oturanlar da Yunanlıdır. Hellenizmin iki büyük merkezi vardır. Krallığın merkezi Atina’dır. İstanbul, büyük başkent, bütün Yunanlıların kenti, rüyası ümididir.”
•
İleti Sayısı: 1,189
Imperium:
19
"İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından emin olamazlar." - Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk.
•
İleti Sayısı: 1,189
Imperium:
19
"Ölmek için doğmuştur ya insan. O yüzden her yağmur sonrası toprak kokusunu sever." -Tolstoy
•
İleti Sayısı: 124
Imperium:
0
"Veren de "O" alan da "O". Nedir senden gidecek? Telaşını gören de can senin zannedecek."
-Üstad Necip Fazıl Kısakürek
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.
•
İleti Sayısı: 26,412
Imperium:
139
Fransızlar gelemeyecekler demiyorum, dediğim tek şey Fransızlar deniz üzerinden gelemeyecekler.
- 1801, Kraliyet Donanması Amirali John Jervis
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Yasin Ahmet
İleti Sayısı: 130
Imperium:
0
Beni leb-i deryaya gömün. Ben leventlerimin sesini ve denizin hırçın dalgalarını duymak istiyorum
-Barbaros Hızır Hayrettin Paşa
İleti Sayısı: 307
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
2
Atalarımızdan işittik ki Garp İmparatorluğu (Roma) elçileri geldiği zaman bu bizim artık yeryüzünü fethedeceğimize delalet eder.
İstemi Yabgu. Batı Göktürk Hakanı
Medeni Hayattan Bahseden Züppelere,
Barıştan Bahseden Kansızlara,
Maziyi İnkar Eden Namussuzlara İnanma..!
Millet, Kan Demektir.
Damarındaki Asil Kanda Türklük Varsa,
Zaten Savaşçılığı Duyacak Ve İsteyeceksin....
Aşağıdaki 1 üye Türk Şad nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Türk Şad nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Elefsar
İleti Sayısı: 727
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
7
"Alea Iacta Est"(Ok yaydan çıktı manasına gelmektedir)
Julius Caesar'ın Galya'da söylediği bir söz.
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "
•
|