Orta Dünyaya Giriş
İnternette iki okuma sırası fikri var: Hobbit - Yüzük Kardeşliği - İki Kule - Kralın Dönüşü - Silmarillion ve Silmarillion - Hobbit - Yüzük Kardeşliği - İki Kule - Kralın Dönüşü. Ben şahsen ilk önce Hobbit'in okunması gerektiğini düşünüyorum. Hobbit hem diğer kitaplara göre daha hafif hem de kendi başına rahatlıkla anlaşılabilecek (başka bir kaynağa ihtiyaç duymadan) bir kitap. Kronolojik sıradan ziyade okurun ilgisini giderek arttıran bu sıralamanın takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Silmarillion bir mitoloji kitabı, ya sevip dünyaya bağlanırsın ya da detaylarda boğulup okumaktan vazgeçersin. Önceden bu dünyayı sanki sen içinde yaşamış gibi tanırsan dünya hakkında daha fazla bilgi edinmek istersin. "Gandalf nereden geliyor?" "Sauron da kim?" gibi sorular Silmarillion'u okuman için bir itici güç niteliğinde olur. Takip etmeni kesinlikle tavsiye ettiğim "Yüzüklerin Efendisi - Orta Dünya" kanalının şu videosu da sana bu konuda fikir verir. Murat Sönmez iki kanalını da severek takip ettiğim Orta Dünya konusunda bilgili biridir. Onun videoları çok faydalı olabilir Orta Dünya'yı anlama açısından. Yalnız kitapları okumadan önce "Frodo'nun Yolculuğu" serisinden uzak durmanı tavsiye ederim çünkü Yüzüklerin Efendisi'nin sesli anlatımı. 

Diğer soruya gelince, tek ciltlik kitabın çok pratik olmadığını düşünüyorum. Kitapları ayrı ayrı almak daha mantıklı bence. Tabii koleksiyon maksadı varsa tek ciltlik kitap da alınabilir ama taşıma açısından ayrı ayrı almak bence daha iyi.
IbnE9P2.gif
[+] 3 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: Royal Guard - 24-03-2020, 21:15
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: birisi43 - 24-03-2020, 21:44
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: Attila the Hun - 24-03-2020, 21:46
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: Royal Guard - 24-03-2020, 22:04
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: altnkurt - 24-03-2020, 23:13
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: turkish lokum - 25-03-2020, 09:08
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: Kierkegaard - 25-03-2020, 09:43
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: altnkurt - 25-03-2020, 14:19
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: irfandurmus - 25-03-2020, 16:26
Orta Dünyaya Giriş - Yazar: eminnn - 25-03-2020, 17:59

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.