Oyun Modları
Mod camiası o oyunu yapımcıdan sonra da geliştiren, yapımcının yapmayacağı/yapamayacağı şeyleri yapabilecek asıl kitledir.
@altnkurt yukarıda oyun tasarımı haricinde bir şeylerin yapılmasını pek tasvip etmemişsin, bu görüşüne katılmıyorum. Bir oyunun konseptinin dışında bir şeyler yapmak isteyenler de oynamak isteyenler de var. "Overhaul" denilen modların önemli kısmı bunlardan oluşuyor zaten. Her ne kadar saçma olursa da olsun oynamak isteyen bir kitle var. Atıyorum alakasız bir oyuna, mesela Wolfenstein'e Simpsons modu yapılsa oynamak isteyen kitle de var. Bir çok oyunda konsepti ile alakasız, mantıklı ya da saçma modlar var ve hepsini oynayan bir kitle var. 1993'deki Doom'a Zelda modu, HDoom modu (ahem.), hatta aynı motorla 2 boyutlu zindan tarzında yapılmış bir mod bile gördüm. Keza Paradox oyunlarında da oyunların konseptiyle alakasız bir çok mod var. Ama çoğu da severek oynanıyor. Yapımcı kitlesine oyunu değiştirmeye yarayacak oyuncaklar sağlarsa kitlesi oyunun ömrünü her halükarda uzatacaktır.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Oyun Modları - Yazar: fff7 - 27-12-2018, 12:12
Oyun Modları - Yazar: altnkurt - 27-12-2018, 14:38
Oyun Modları - Yazar: fff7 - 27-12-2018, 15:21
Oyun Modları - Yazar: altnkurt - 27-12-2018, 15:30
Oyun Modları - Yazar: Voidian - 27-12-2018, 20:52
Oyun Modları - Yazar: Ecdad Computer - 27-12-2018, 21:17

Konuyu Okuyanlar: 7 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.