(10-01-2017, 08:56)Okkes : Fransa ile evlilik yaptım. Benim haneden başa geçti varisi de olmayınca claim throne yaptım ve savaşarak Fransa'yı bana bağladım. Büyük devletleri ele geçirmek ve tüm dünyayı ele geçirmek için PU şart mıdır ? Ne yönlü bir hareket gerçekleştirmeliyim ? Önce Fransa'yı aldığım topraklarla besledim baktım çok büyüyünce 1821'den önce bana katılması imkansız oldu. 100 senede nasıl bir strateji izlemeliyim ki Avrupa'nın tamamı ve daha ötesini alabileyim ?
dip. repution veren advisor ve dip repution veren gorevler varsa onlarıda alıp alıp ve ya idealarda dip repution veren idealar alarak seri sekilde integre edebilirsiniz. tün dünyayı ele gecirmek brandenburg/prusya/almanya diyorsanız biraz zordur hatta baya zordur zaman yetmez. pu sartmıdır degildir tabiki fakat duserse tadından yenmeyecek bi durumdur ozellikle buyuk devletleri pu dusurdugunuz taktirde avrupada ilerlemeniz seri olabilir ama olmasada vasal annex olayı veya direk conquestlerlede yutulabilir sorun teskil etmez. son 100 seneniz hakkında yorum yapabilmemiz icin bir foto paylasırsanız daha yararlı yorum yapabiliriz. oncelikle en basta dedigimiz gibi prusyada askeri guc asırı fazladır o yuzden seri buyumenin en hızlı yolu idealar politikalar ve orta veya buyuk caplı vasal annexlemelerdir. koalisyon olayına gelincede dostlarınızın gucune ve kendi gucunuzu de baz alarak koalisyon yemenizde sakınca yoktur ayrıca aranız pozitif ve ya +30 un uzeri sanırsam tam bilmiyorum ama rakamı , olursa koalisyona katılmaz o devletler yani koalisyon yiyeceginiz devletlerle iliskilerinizi gelistirirseniz koalisyon kurulmasını engellersiniz. olurda buyuk bi koalisyon olusursa kendinize tehdit gordugunuz rakipleri ve ya savası tek cepheye dusurmek icin savas tehditini kullanarak bi kac devletten toprak alıp koalisyondan cıkarabilirsiniz ve boylelikle koalisyon zayıflayınca dagılma hızı daha seri olur. tekrar belirtmek gerekirse idealarda tavsiyem infuence inonative quality ilk 3 ideaniz olmalıdır(bana gore). sebebi inf combat bonusu ve %10 agresif dusurme politikalarıdır. seri buyumenizi ve oyunun basında az askerle cok iş yapmanızı saglar yani buyuk savaslarda kucuk ordularınız bir tiger olmasada panther kıvamında olur. orta caplı ve buyuk savaslarda asırı fark eder oyunun baslarında ve orta doneminde cunku orta donemde ornek sizin 40k 30k askeriniz varken onların 70 80k askeriyle basa cıkabilecek guce ulasır(tabi bu devletine ve aldıgı idealara gorede degisir). onlarıda takip etmenizde yarar var ama kısaca ozeti ordunuz 1.5 kat guclendirir kanımca o inf combat bonusu. ben cok yararını gordugumden oneriyorum ve %10 agresiflik deyip gecmeyin inanın %10 ne kadar etki ettigini bi serinizde deneyin ve gorun isterim.
burdaki yazısmalar sonucu bende bi br/prusya/germany serisi oynama istegi geldi ve burgonya eventi ile neler yapabilirim denemesine girdim ve sonucu soyle bir seri ile sonlandırdım
http://hizliresim.com/vXAjy4
http://hizliresim.com/1VaJ7N
renkler biraz karısıyor ama asyayı da baya yutmus bi vaziyette. bu serimde en sanssız pu serisi ve en kotu krallar geldi sahsen daha guzel olabilirdi cunku bi ara ust uste 3 kralımında admin ozellikleri 0-1-0 gelince fetih yapmada baya yavasladım bir tek rusya pu ya dustu o da kucuk bi haldeydi bende fetih yapıp onu buyuttum ve annexlemem 112 yılı felan aldı. admin puanı yetismediginden bende diplomatic olarak vasal ve pu larıma toprak verdim ve diplomatic fetihlerle buyuttum ulkeyi. idealar seciminde ileri donemde kralın ozelliklerine gore gitmenizde yarar var hangisi yuksek ise o tarzda idealar alıp seri idea basıp yolunuza devam etmenizi isterim. ekonomi bi sekilde duzelir lubeck ticaretini aldıysanız. idealarımın ss ini atmamdaki sebeb illede bunlar alınması sart maksatlı degil bu serimde hatta cok fazla askeri idea almak zorunda kaldım cunku fetihler icin admin ve diplomatic özellikleri dusuk krallar geldikce fetihlerim yavaslamaması icin bende idealarımı askeri idea alıp o puanları fetihlerime kullandım ama ilk 3 ideam brandenburgta degismez.
bu arada sonradan gordum fotunuzu kusuruma bakmayın son 100 yıl boyunca tabikide avusturya milan brabant uzerinde yogunlasın isterim. prusyadan almanyaya gecis yapın ve basarımı elde edin etmediyseniz