İleti Sayısı: 5,308
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
35
28-03-2023, 12:56
(Son Düzenleme: 28-03-2023, 13:22, Düzenleyen: cemal. Toplamda 7 kere düzenlenmiş.)
Baldur's gateyi tam sürüm çıkınca tekrar girip oynayacağım fakat bu oyunu özgün ve aşırı zevkli yapan bir özellik göremedim erken erişimde. Sanki sadece multiplayer olarak oynanmak üzere tasarlanmış gibi bir fikir oluştu bende. Umarım tam sürümde düzelir bu durum.
Çok sevdiğim 3 crpg oyununu kıyaslamak istiyorum Divinity 2 original sin 2 - Pathfinder Wrath of the Righteous ve Baldur's Gate 3(erken erişim)
Hikaye ve Dünya
Div2
Source magic kulanıcısı olarak hüküm giyip tutsak olarak başladığımız oyuna hayatta kalma mücadelesiyle başlıyoru hemen bizi içine çekiyor.
Fantastik bir dünyası var ırklar hiçbir şekilde sırıtmıyor dünyayı tamamlıyor.
Pathfinder
Abyss'in bir yarık vasıtası ile dünyaya sızması ve demonların insanlığa karşı tehdit oluşturduğu bir dünyada düşman ordularına karşı bir crusadeye katılıyoruz. Savaşlar güzel bir şekilde yedirilmiş.
Bg3
Random boyutlar arası uçan bir hava gemisinde tutsak olarak başlıyoruz. Kafamıza parazit koymuşlar ama oynanışta pek etkisini göremedim tam sürümde düzgünce işlenir umarım. Boyutlar arası seyahatten mi artık ırklar ve dünya hiç doğal gelmiyor. Çoğu ırk aynı dünyadan da desek sırıtıyor sanki gerçek bir dünya değilde sırf koyulmak için dnd kataloğundan alınmışlar.
Grafikler
Div2
Renkli grafikleri fantastik dünyasını tamamlıyor
Pathfinder
Grafikler bu üç oyun arasında en geri denebilir fakat hikaye içine çekince sırıtmıyor. Türk oyuncular için ingilizce olması o konuda sıkıntı. Bulunduğumuz mekanların dizaynları hikayeyi tamamlıyor.
Bg3
Sinematik ve grafik kasmaktan oyunu bitirmeye iş güçleri yetmemiş olabilir. En iyi grafikler bunda tabi. Fakat grafik basmaya ayrılan her kaynak diğer alanlardan kısmak demek örnek cyberpunk gibi rpg olmaya çalışıp olamayan AAA oyunları. Baldur's gate bunu kırmak için yola çıkmış biraz.
Oynanış
Div2
Diğer crpgler gibi bir sistemi olsa da hiçbir zaman tabletop hissiyatı vermiyor pc oyuncuları için özellikle uğraşılmış turn based bir combat. Yaptığınız seçimlerin etkisini görebiliyorsunuz. Seçim yapmadan ana hikayede ilerlemek mümkün değil.
Pathfinder
Dnd'nin eski bir sürümünü baz alıyor miss saldırılarıyla bufflarıyla felç büyüleriyle sistem olarak ağır rpg elementleri var fakat real-time with pause olması ve istediğinde turn based'e bir tuşla geçmen ayrıca adamların kendilerinin saldırabilmesi bu ağırlığı oynanışta kaldırıyor. Ayrıca diğer crpglerden ayrı olarak crusade yönetimi var hem şehirlere bina basıyor hem de haçlı orduları yönetiyorsunuz. Bunlar birer total war veya paradox oyununundaki kadar derin sistemler değil fakat crpgye güzel eklentiler.
Oyundaki en güzel özgün sistem mitik path olayı. 2 tane ana seçenek var angel veya demon karakterinizle seçim yaparak oynarken büyük resimde genel olarak önemli bir seçim olarak eklenmiş. Combat olarakta mesela demon seçtiniz o yola özel güçleri alabiliyorsunuz. Seçebileceğiniz yollar bu 2sinden ibaret değil oyunda aldığınız bazı yan görevler, başlarda yapacağınız bir takım seçimler oyun ilerledikçe bulabileceğiniz yeni yollarla çeşitlilik sunulmuş. 3üncü levelde angel/demon aldınız diye tüm oyun ona mecbur değilsiniz sonradan değiştirebiliyorsunuzda 10 tane path var. Bu konudaki tek kısıtlayıcı unsur hep iyi giderken birden kötü path seçersen tam gücünü açamayabiliyorsun.
Bg3
Div2'den farklı olarak dnd'ye daha yakın fakat pathfinder kadar derin değil ikisinin ortasında. Yaptığınız seçimlerin etkilerini hemen yaşıyorsunuz fakat uzun vadede etkileri ne bilmiyorum tam sürümde anlarız umarım vardır. Ana hikayeye etkisi var mı anlayamadım çünü genel olarak gidişatın ne olduğu belli değil. Tam sürümde anlarız umarım.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Rzenma
İleti Sayısı: 107
Üyelik Yılı: 2022
Imperium:
1
Son bilgilendirme mesajında yanlış anlamadıysam, erken erişim alanlara deluxe versiyon ücretsiz verilecek.
•
İleti Sayısı: 487
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
3
(24-04-2023, 23:24)Pashalunda : Son bilgilendirme mesajında yanlış anlamadıysam, erken erişim alanlara deluxe versiyon ücretsiz verilecek.
Erken erişim ne zaman bitiyor bunla ilgili bir tarih var mı? Bu hafta içinde alırım diyordum.
•
İleti Sayısı: 192
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
0
(25-04-2023, 09:13)Val Thorne : (24-04-2023, 23:24)Pashalunda : Son bilgilendirme mesajında yanlış anlamadıysam, erken erişim alanlara deluxe versiyon ücretsiz verilecek.
Erken erişim ne zaman bitiyor bunla ilgili bir tarih var mı? Bu hafta içinde alırım diyordum.
Ağustosun sonunda sözde çıkacak diyorlar ama ertelenirse şaşırmam.
•
İleti Sayısı: 3,969
Imperium:
52
13-05-2023, 03:50
(Son Düzenleme: 13-05-2023, 03:51, Düzenleyen: Elefsar. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Steam fiyat güncellemesi sonrası beklenen gerçekleşti. Şimdiki fiyatı ₺799. DoS serisi de güncelleme aldı. Bu zam değil fiyat güncellemesi, oyunun çıkış yaptıktan sonra zam alacağına dair söylentiler de var. Öyle bir durumda ₺1000 yi geçmesi kaçınılmaz.
₺249'den alan arkadaşları tebrik ederim.
•
İleti Sayısı: 487
Imperium:
3
(13-05-2023, 03:50)elefsar : Steam fiyat güncellemesi sonrası beklenen gerçekleşti. Şimdiki fiyatı ₺799. DoS serisi de güncelleme aldı. Bu zam değil fiyat güncellemesi, oyunun çıkış yaptıktan sonra zam alacağına dair söylentiler de var. Öyle bir durumda ₺1000 yi geçmesi kaçınılmaz.
₺249'den alan arkadaşları tebrik ederim.
1 hafta önce almıştım. İyi ki fazla bekletmemişim.
•
İleti Sayısı: 2,448
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
36
Oyunu bu hafta almayı düşünüyordum, kötü olmuş.
•
İleti Sayısı: 728
Imperium:
0
Kesin artcak diye soylemislerdi 250 den aldik cok da oynamadim acikcasi tam surum ciksin o zaman oynicam
•
İleti Sayısı: 9,276
Imperium:
26
•
Imperium:
26
İleti Sayısı: 1,516
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
16
Oyunun pc çıkış tarihi öne cekildi, ps çıkışı ertelendi.
https://twitter.com/larianstudios/status...9S9Vw&s=19
Harika bir karar. Ayrica cikista olacak irklar ve siniflar hakkinda yeni bilgiler de var.
Imperium:
26
•
Imperium:
26
•
Imperium:
0
08-07-2023, 12:12
(Son Düzenleme: 08-07-2023, 12:13, Düzenleyen: Penetrator God. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Hadi be çıksın şu oyun artık insanı kanser eder bu Larian arkadaş. Bu kadar heyecan yaptırdıklarına değse bari.
•
Imperium:
26
Hadi birşey kalmadı Starfield'den önce çıkacak.
•
Imperium:
26
İleti Sayısı: 1,516
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
16
Oyunda yaptiklarimiz ve verdigimiz kararlara göre haber yapan bir gazete olacakmis. Ayrica bu gazete merkezini basip kendi istedigimiz haberlerin yapilmasini saglayabilicekmisiz.
Özgür basın.
https://www.pcgamer.com/baldurs-gate-3-w...the-press/
Imperium:
26
•
Imperium:
0
(08-07-2023, 12:12)Penetrator God : Hadi be çıksın şu oyun artık insanı kanser eder bu Larian arkadaş. Bu kadar heyecan yaptırdıklarına değse bari.
Çıkacak çıkmasına da patlamasa iyi. Erken erişim sürümü çok sorunluydu. Umarım geçen bu yıllarda düzeltebilmişlerdir ana oyunu. Optimizasyon tarafı felaketti çünkü.
•
Imperium:
26
•
|