Peki ürettiğim hammaddeleri sadece kendim kullanmak istiyorsam başka kimseye satmak istemiyorsam Internal Sale mavi mi olmalı yeşil mi? Bir de diyelim ben fabrikada Leather Wallet'i 1 dolara mal ediyorum, bunun standart satış ücreti 5 dolar. Ben kendim alacağım için satış ücretini 1.5 $ yapıp dükkandaki fiyatı uçursam(Örneğin 20 $) daha mantıklı olmaz mı? Fabrikadaki Private Labelling departmanı etiketleme departmanı di mi? Gerekli mi? Son olarak, borsada amaç ne olmalı? Ben genelde borsayla pek ilgilenmiyorum, kendi şirketimin hisse çoğunluğunu yüksek tutmaya bakıyorum sadece. Şimdi sadece borsayla ilgilendiğim bir oyun açtım ve epey zevkli ama %51'ini ele geçirdiğim şirketlerle ne kredi çekebiliyorum ne de yeni hisse sürebiliyorum piyasaya. Ele geçirdiğim şirketleri nasıl batırabilirim? Aslında batırmak biraz saçma olur çünkü ele geçirene kadar o kadar para yatırmış oluyorum. Teşekkürler şimdiden.
BORSA ÜZERİNDE ÇEŞİTLİ ÜÇKAĞITÇILIKLAR.
BORSADAKİ HER TÜRLÜ FANTAZİ SİZE KALMIŞ (DURUMUNUZUN İYİ OLDUĞUNU VARSAYAR İSEK)
(Öncelikle %51 demek, o şirket ile borsa üzerinde at koşturmak demek. %51'ini almanız koşulu ile şunları yaparsınız)
1-) O şirket ile bankadan tüm krediyi çekip, başka başka batık şirket hisselerinde al satla şirketi gırtlağına kadar zarara sokup terk etmek.
2-) %51'ine sahip olduğunuz şirket ile batık başka bir şirketin hissesini tavan yaptırıp, satış dalgasına girdiğinizde, düşüş dalgasında öteki şirketlerin satılan hisseleri almaya başladığını görürsünüz. Bu durumda şirketler "MAL SAHİBİ" olur. Siz de hazır hisseleri öteki şirketler almış iken %51'ine sahip olduğunuz şirketi zarara soktuğunuzda şirket batacak, öteki şirketlerde peşinden zarara uğrayarak hisseleri düşecek, zarar ettikleri için satamayacaklardır.
ZİNCİRLEME KOMBO (Durumunuzun iyi olduğunuz farzediyorum)
1-) A şirketinin %100'ünü alabilecek potansiyeliniz var ise, bu şirketin %51'ini alın. Bu şirketin kasasındaki para ile B şirketinin %51'ini almaya çalışın. B şirketinin %51'i ile C şirketini ve bu böylece tüm şirketleri kapsayana kadar gidecektir. 1 şirket ile tüm şirketleri %51'ini alabilirsiniz. Tüm şirketleri bankadan çekilen krediyle borç batağına sürükleyebilirsiniz.
YOLSUZLUK YAPMA :D
Öncelikli koşul elimizde 1 tane %51'ini aldığımız A şirketi ve hedef olan B şirketi lazım.
%51'i alınan şirket ile B şirketinin %51'ini alın. Yeni hisse senedi piyasaya sürmek için ISSUE NEW SHARE bölümüne gelin (yanlış yazmış olabilirim), Burada şunu görürsünüz
A şirketinde kefil olarak %51 ile kendinizi,
B şirketinde ise bu şirketi %51 ile A şirketi aldığından kefil olarak A şirketini görürsünüz.
B şirketi sermaye artırımına gidecek olur ise (ki burada milyar $a gideriz) A şirketinin kasasındaki paradan kendisine sermaye aktaracaktır.
Bu işleme sürekli devam ettiğinizde A şirketi milyar $ zarara, B şirketi ise milyar $ kara geçecektir.
Siz de A şirketini terk edip B şirketini satın aldığınızda B şirketindeki milyar dolar sizin kasaya düşecektir.
Burada kurban %51'ini ilk aldığınız şirket olacaktır. Kurban şirket ile alınan diğer şirket ise sizin %100'ünü tamamen alabileceğinize kanaat getirdiğiniz şirket olmalı.
Aksi takdirde piyasada eseriniz olan 1 batık şirket ve milyar dolar kazanmış bir rakip şirket elde edersiniz.
BAŞKA İKİ ŞİRKEtlE KASA DOLDURMA :D
Gidin A ve B şirketlerinin %51'ini alın. Bunlardan B şirketi %100'ünü alabileceğine inandığınız şirket olsun.
Bir C şirketine gidip B ile tüm paranızla, hatta B şirketiyle bankadan kredi çekip o parayla bile hisseleri alın, sonra A şirketi ile C şirketindeki tüm hisseleri alın, hisseler bittiyse elinde hisse olan öteki kişilerden de alın, toplayın hepsini, para biterse gidip kredi çekin yine alın.
Sonra B şirketi ile o şirketi terk edin :D Bu durumda ucuzdan aldığınız hisseler yüzlerce dolar yukarıdan satılmış olacaktır. Bunu sık sık yaptığınızda altın değerinde bir B şirketi ve batık öteki şirketleri elde edeceksiniz.
ŞİRKETLERİ TOPLAMA
Bu durumda şu önemli.
Diyelim hedef şirket A şirketi. Ancak bir kerede A şirketini almaya başlayıp abanırsanız yüksek hisse fiyatından ötürü o şirkette olan tüm şirketler kazanacaktır. Sayenizde siz ucuz bir şirketi çok pahalıya almış olursunuz, diğer şirket ve hisse sahipleride sayenizde para kazanmış olur. Bunu istemeyiz tabi. O zaman şunu yapacaksınız.
Hedef şirket A şirketi. Bu şirkette hissesi olan şirketlerin %51'ini "ALMADAN ÖNCE" bu şirkete bi yerleşin. Akabinde A şirketinde hissesi olan şirketlerden birini alın. Bu şirketin hissesini satın fiyatı düşürün. Bu şirketin hissesi kalmadığında ANA ŞİRKETİNİZ İLE ucuz fiyattan satılan hisselei siz alın. Siz alınca fiyat yükselecektir. Bu sefer hissede olan başka bir şirketin %51 ini alın ve bunun hisselerini satın :D fiyat yine düşecektir ve siz yine ANA ŞİRKETİNİZ ile bunu satın alın.
Eğer! Hedef A şirketinde hiç kimsenin hissesi yoksa şirketi batığa sürükleyin ya da başka B ve C şirketleri ile zarar dalgası oluşturup şirketi ucuz fiyattan alın.
SON DİPNOTLAR:
1-)Elinde nakit parası (cash) ve işletmeleri (retail, factory vs.) olmayan şirketleri satın almak lüzumsuzdur. Hobidir.
2-)Elinde nakit parası olmayan ancak işletmeleri olan şirketi alacak iseniz "kar eden işletmesi olan" şirketi hedef seçin.
3-)Elinde işletme olmasada kasasında 500 milyon $ gibi sıcak parası olan şirketleri hissede batığa sürüklemek cash paraya zarar vermez. Hissesi düşer ucuza alırsınız.
4-)Ya da hiç bunlarla uğraşmayın, haram yemeyin, gidin bi bakkal açın :D batarsanız nasip değilmiş dersiniz.
BİR MARKETLE KAR EDİP İKİNCİ MARKETİ KURUP UĞRAŞANA KADAR BORSADA KAĞOS ESTİRİN EĞLENİN.