Simülasyon: Songs of Syx
615.png?t=1617621401

Songs of Syx, önemsiz bir koloni olarak başlayarak büyük bir metropol ve imparatorluğa doğru ilerlediğiniz fantastik şehir kurma oyunudur. Mekanikler karmaşık ve gerçeğe yakındır. Küçük olaylar bile krallığınız çöküşüne neden olabilir. Öğrenmesi kolay ama ustalaşması imkansız.

Farklı ırklar, kültürler, garip yaratıklar, eski ve yeni tanrılarla dolu bir dünya. Gece gündüz döngüsü, iklim ve hava değişikliği, hayvan ve insan göçleri, kuraklık ve salgın hastalıklar, korsanlar, haydutlar ve yeni keşifler oyununuza renk katacak. Krallıklar ve imparatorluklar sizin müdahaleniz olsun ya da olmasın kendiliğinden kurulacak yada yok olacak.

Sistem Gereksinimleri:

Minimum:
  • İşletim Sistemi: Windows 10 (8u51 and above) Windows 8.x (Desktop) Windows 7 SP1 Windows Vista SP2
  • İşlemci: Pentium 2 266 MHz processor
  • Bellek: 512 MB RAM
  • Ekran Kartı: 256MB with opengl 3.3 support
  • Depolama: 300 MB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: Requires openAL support

Önerilen:
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • İşlemci: 2.0 GHZ 4 cores or greater
  • Bellek: 512 MB RAM
  • Ekran Kartı: 512MB with opengl 3.3 support
  • Depolama: 300 MB kullanılabilir alan
  • Ses Kartı: Requires openAL support
[+] 3 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Rimworld gibimi?
Ara
Evet henüz oynamadım ama oyun motoru çok iyi gibi yüzlerce birimi yönettiğin bir oyun için gayet düşük sistem gereksinimleri istiyor genelde bu tarz oyunlar işlemciden çok yer. Evdeki eski laptopa yüklemeyi düşünüyorum çalışırsa oynarım.

scale.gif?t=1617621401

fighting.gif?t=1617621401
Ara
10k vs 10k savaş yapmış adam mesela.

[+] 2 üye Rzenma nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(06-07-2021, 15:11)Rzenma : 10k vs 10k savaş yapmış adam mesela.

Oynanır bu.
Ara
Vaov. Oyun gerçekten ilgimi çekti. 5-10 kişilik değil 500 kişilik bir dünyayı real time yönetmek çok daha güzele benziyor. Sistem gereksinimlerinin biraz daha yükselmesi uğruna umarım çizim kalitesini ve belki birim başına düşen pixel sayısını artırırlar. Steam'de erken erişim 40₺ gözüküyor. Anladığım kadarıyla tek bir kişi geliştiriyor oyunu. İstisnai bir durum olmaz ise çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Teşekkürler paylaşım için.
Ara
Gerçekten ilginç bir oyuna benziyor. Benim de ilgimi çekmeyi başardı. Bir süre takip edeceğim oyunu. İlerleyen zamanlarda satın alabilirim.
76561198034761601.png
Ara
Dwarf Fortress'ın Steam versiyonunu beklerken almadığım simülasyon kalmadı. Olumlu yorumlar görmem hâlinde Songs of Syx de onlardan biri olabilir.
IbnE9P2.gif
Ara
Şunu ayrıca belirtmek gerekli: Demo versiyonu geliştirme sürecinde paralı versiyonun 3-6 ay gerisinden geliyor. Bunun dışında demo, çoğu oyundan bekleyebileceğinizin aksine sınırlı bir deneyim değil. Eğer yeniliklerin birkaç ay geriden gelmesini istemiyorsanız ve geliştiriciye destek olmak istiyorsanız paralı versiyonu tercih edebilirsiniz. Bunu istemiyorsanız Steam veya itch.io'daki demoyu indirip süre, aşama vb. bir sınıra takılmadan oynayabilirsiniz.
IbnE9P2.gif
Ara
Demo versiyonunu yaklaşık bi 3 saat kadar oynadım. Oyun çok güzel. Nüfus arttıkça daha da güzelleşiyor. 70 kişinin koşturup bina dikmesi gayet güzel gözüküyor. 2 saatlik baseimden görüntüleri ekledim.

[+] 3 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Ben de eve gelince demoyu dener olmadı paralı versiyonunu da satın alabilirim.
Ara
V0.60 üzerinden oynuyorum şu an. İsyan çıkana kadar çok iyi gidiyordum. 320 nüfusa ulaştım. Demir madeninde çalışanlardan 20 kişi organize olup isyan etti. Halbuki ilk aletleri onlara verdim, yardımcı ekipmanı tamamladım, çok çalışıyorlar diye çıkışa kuyu açtırdım, yetmedi üzerine yatakhane diktim. Sırf onlar da nemalansın diye kasabanın ilk kafesini gittim onlara yakın yere yaptım, ne istediler de vermedik?!

Tabi hiç kolluk kuvveti timi kurmadığım için 20 kişi sıkıntı çıkartacak gibi duruyor. Madeni hallaç pamuğuna çevirdiğiler, sağa sola sataşıyorlar, yakında yorulup geri dönerler diye düşünüyorum ama üretim zincirine darbe vurmadılar da değil yani.
Tarlalar süper gidiyor da kömür üretimi çok yavaş. Odun kömürü yetmiyor diye çok uzak da olsa kömür kaynaklarının oraya maden açtım, ama hiç verimli değil.
Bakalım şu isyan çok zarar vermezse devam ederim aynı save üzerinden, yoksa farklı bir ırkla yeni save açarım. Cüceler ile dağlık bir arazide sağlam sanayi kurulabilir.
Ara
İki gündür giriyorum, bir kaç mod yükledim, özellikle klasik ırklar modu işime yaradı.

1000 nüfusu geçtim ama şehir çok toplu oldu, çok hızlı bir şekilde çok rahat 2000'e gelebilirim.
Çoğunluk elf, tarla ve el işlerinde iyiler, madende çok kötü oldukları için bolca cüce de kabul ettim şehre, adamlar severek maden kazıyorlar ayrıca savaşta elflerden daha iyiler.
Şimdilik yakın muharebe için eğittiğim 100 kılıçlı var hepsi cüce. Uzak muharebe ve destek olarak da 40 elf okçum var. Ekipmanları neredeyse tam.

Binaları tam kare yapmama sebebim: Oyunda 2 çeşit yapı şekli var, kare ve organik olarak geçiyor. Cüceler bu durumu umursamıyor ama elfler organik yapı seviyor, dolayısıyla sağından solundan kırparak daha doğal bir şekil veriyorum.
[+] 2 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kendi kendime bir challange yapayım dedim. Solo Dondorian (Cüce) ırkı ile büyük bir dağ haritasının en az açık topraklı yerinde save'e başladım. 

Yavaş da olsa gelişiyorduk. Dışarıdan düzenli olarak odun ve gerektiğinde kullanmak üzere metal ve mantar ithal ediyorduk Çıkardığımız metal madenini satarak da para kazanıyorduk. 

Zorlu şartlar ile başa çıkarken haraç olarak 8k dinari ödedik. Bir anda ticaretimiz durdu. Odun zaruri bir ihtiyaçtı. Odun almadan borcumuzu kapatana kadar idare edebilecek miydik?

AIo7P8S.png
Ara
Yeni bir oyun açtım. İlk defa Tilapi ırkını deniyorum. İhtiyaçlarını karşılaması zor değil ama maden işine hiç girmedim, solo ırk istediğim için cüce de almadım şehre. Dışarıdan ore ithal edip kendim metale çevirip kullanıyorum. Et ve odun satıyorum. "Space" ihtiyaçları olmadığı için yapıları çok sıkışık yaptım. Çok rahat 1k+ nüfusu karşılayacak alt yapım var, ama yavaş yavaş ilerlemeyi tercih ettim. Harita 7-8k nüfusu kaldıracak kadar büyük, maden işine girmeyeceğimi bilesem ful nehir + orman bir yer bulurdum. 

Ara
Yeni güncelleme geldi oyuna. Bayağı bir yenilik eklenmiş durumda. Denemenizi tavsiye ederim.
Ara
Yeni Turizm isimli güncellemedeki bazı önemli noktalara değinirsek:

• Bina ve yol renkleri oyun içi bir tool ile değiştirilebilecek.
  • İklim ve hava durumunda yenilikler yapıldı. Rüzgar, buz ve kar eklendi, hava durumuna göre yerler farklı gözükecek. 
  • Tarlalarda sulama olayı kaldırıldı, artık tarla çevresindeki sular fertility artıracak.
  • Tatlı ve tuzlu ayrımları yapıldı.
  • Bazı tehlikeli sonuçlar içeren eventler eklendi.
  • Evler eşya gerektiriyor, ince ev duvarları sistemi kaldırıldı.
  • Yabani hayvanlar artık avcı dışındaki kişilere saldıracak, ayrıca avcı kulübesi üretimi nerflendi (gerekliydi bence).
  • Artık yapılar günlük üretim miktarlarını gösterecek.
  • Machinery isminde yeni bir malzeme eklendi, genel olarak yapı yükseltmelerinde kullanılacak.
  • Kaza ihtimalleri azaltıldı, ama ölüm ihtimali artırıldı.
  • Turizm eklendi, artık büyük şehirlerden gelen turistler yerleşiminizi gezip para ve değerlendirme bırakacaklar.
  • Ve bir çok görsel düzenleme, arayüz geliştirmesi ve modlama kolaylıkları yapıldı.
Ara
Güncellemeyi biraz oynadım. Ancak içerik olarak pek bir yenilik yok. Anladığım kadarıyla daha çok grafiklere odaklanılmış. Yeni gelen bir turist olayı var ama içi çok boş kalmış.
Ara
Geçen yazdığımda tutorial’a girmeden deneyip anlamamış ve kapatmıştım. Dün yeniden yükledim ve tutorial’ı oynayıp öğrendim biraz oyunu. İlk sadece elf yapayım dedim ama ırkçı oldukları için bu save’i çöpe atıp çok uluslu bir save denemeyi planlıyorum. Oyun baya güzel.
Ara
Oyunun default çıktıları zor ve min-max yapmanı gerektiriyor. Öğrenme aşamasında veya daha chill/casual bir oyun oynamak istersen mod kurmanı tavsiye ederim.

Edit: Örnek Mod 
https://steamcommunity.com/sharedfiles/f...3003562477
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.