05-11-2021, 13:39
(05-11-2021, 10:35)elefsar : Ben bu oyunu bir süre oynadım hiç göründüğü gibi çıkmadı benim için. Çok hantal kaldı sürüş hissiyatı. Belki baştaki araçlardan kaynaklıdır bilmiyorum. Co-op falan girince daha zevkli olabilir sanırım. Aslında forumda etkinliği açılıp toplu yarışlar falan yapılabilir.
Forza Horizon veya Need For Speed tarzında arcade bir oyun değil Wreckfest. "Upuzun pistler olsun, açık dünya olsun, 300 basayım, uçayım kaçayım." tarzında bir oyun değil.
Baya simülasyona yakın gerçekçi bir sürüşü ve ustalaşılması gereken zor pistleri var. Toprak veya asfalt piste göre yarıştan önce lastik değişilmesi gerek. Pistin engebeli veya düz olmasına göre yarıştan önce amortisör ayarı yapılması gerek. Piste uzun düzlükler hakimse vites süresini uzatıp maksimum hızı artırmak, pist çok fazla dönemeçli ise vites süresini kısaltıp, maksimum hızdan feragat edip, normalden daha hızlı hızlanmak gerek.
Hasar simülasyonu da cabası. Realistik bir sunucuda oynuyorsanız ve arabanızda zırh yoksa muhtemelen yapacağınız iki-üç kaza sonucunda perti çıkmış bir araç ile yalpaya yalpalaya pisti bitirmeye çalışacaksınızdır. Tabii bazı sunucular "clean" yarış istiyor ve moderatörler diğer oyunculara bodoslama çarpan oyuncuları sunucudan kickliyor. Bir de "dirty" sunucular var, burada kaos hakim. Etliye sütlüye dokunmadan yolunuzdan bile gitseniz, bir virajı almak için yan dönmüşken, sizin geçtiğiniz yolun başından son süratle gelen bir araç size 120 ile boydan girebilir ve taklalar atarak pistin dışına uçabilirsiniz.
Dirty ve clean sunucuların kendine has oynanış tarzı ve zevki var. Clean sunucularda virajlara düzgün girmek ve nerede gaza yüklenip nerede gazı keseceğinizi, nerede el freni çekeceğinizi bilmeniz gerek. Tabi bu değişkenler, araba değiştirdiğinizde tamamen değişiyor. Tabii aynı zamanda diğer araçlara çarpmamaya özen göstermek gerek. Dirty sunucularda ise ne kadar başarılı olursanız olun, biraz da şans lazım kazanmak için. Çünkü her an ters yoldan gelen birisinin gazabına uğrayabilirsiniz. Dirty sunuculardaki kaosu seviyorum ama.
Her şeye rağmen Wreckfest, arcade race tarz oyun arayanlar için değil.