Anket Başlığı: Bilgisayarlar giderek daha mı az gelişiyor?
Bu ankette oy kullanmak için yeterli yetkiye sahip değilsiniz.
Evet

4 50.00%
Hayır

4 50.00%
Katılımcı sayısı: 8 100%
Bu ankete daha fazla oy kullanamazsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Sohbet: Bilişim Sohbetleri #1 - Bilgisayar Hızları ve Gelecek
Ekran kartı fiyatlar, ram fiyatları 1 sene öncesine göre şu an 10 kat artmış durumda.
Bu seneki 1.500 Tl'ye olan bir ekran kartı şu an 3.000 TL bu demek oluyor ki yakında bir pc almak araba almak kadar pahalı olacak. Eski bilgisayarlarda yavaş yavaş bu düzen ile yok olmaya gidiyorlar, windows 7'de artık güvenilir değil. Neden güvenilir değil? çünkü ben 2-3 ay önce windows 7 kullanıyordum ve bilgisayarıma mining virüsü girmiş. Bu virüs diğer virüsler gibi de değil cpu %100 ram %100 bir kaç gün virüs olduğunu anlayamadım sonra anladım kasmalardan yani windows 7'ye ne yaparsanız yapın illa virüs girecektir. Bu bir planlı eskitme yöntemidir aslında.
Virüs bulaştıktan sonra windows 10 format attım ve ram kullanımı %40 üstüne gerekli programlar yükledim %50 üstüne bide googleyi aç %90
-
Eğer ramınız 2gb-4gb arası ise windows 8.1 Performance editionlar var bugün 8.1 performance edition format attım ve ram kullanımı %17'ydi şu an pc canavar gibi ama win8'zide yok edecekler bir yıl sonra desteği keserler herhalde...
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Bilişim Sohbetleri #1 - Bilgisayar Hızları ve Gelecek - Yazar: GandalfınTorunu - 20-02-2018, 21:49

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.