Sohbet: Fikir Söyleşileri #1: Yahudilerin Gelişme Sebebleri
İki dilenci kilise önünde dileniyorlarmış. Birinin önündek yazı şöyleymiş. "Ben yahudiyim, lütfen bana yardım edin."
Diğer dilencide ise "Ben Hristiyanım, lütfen bana yardım edin. yazıyormuş. Kiliseden çıkan her Hristiyan Yahudi dilenciye bakıp inadına Hristiyanım diyen dilenciye para veriyorlarmış. Gün sonunda Yahudi dilenci diğer dilenciye dönüp "Hadi Solomon kalk, burada işimiz bitti." demiş.

Paranın nasıl kazanılacağını çok iyi biliyorlar. Eğitime çok önem veriyorlar. Tarihten çok ders çıkarmışlar. İnsanların davranış hareketlerini çok iyi benimsemişler. Kendilerine borç verirken faiz almıyorlar. ticarette batan Yahudi bir kişiye yardım edip tekrar ayağa kaldırıyorlar ve o kişide yaptığı hatalardan ders alarak tekrar aynı hataları yapmıyor ve daha güçlü biri oluyor.

Sürekli oradan oraya sürgün edildiler. Bu yüzden toprak yerine taşıyabilecekleri değerli eşyalara yönelmişler. Yaşadıkları ülkelerde güvenilmediklerinden askerden muhaf olmuşlar ve sürekli ticaret yapmışlar. Bilgiyi kendi içerilerinde sürekli aktarıp kenetlenmişler.

Türkiye'nin ders alınacağı bir topluluk.
Blizzard : estriel#1265
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Fikir Söyleşileri #1: Yahudilerin Gelişme Sebebleri - Yazar: rocker_tr - 08-02-2019, 02:07

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.