Sohbet: Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar

Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar 

Strategyturk Kitap Kulübü tarafından düzenlenen Kitap Sohbetleri serisinin altıncı konusuna hoş geldiniz.

Bu sohbet konumuzda sesli kitaplar üzerine konuşacağız. 

J1Onf7n.png

Sesli kitap dediklerimiz aslında farklı bir kitap türü değil, mevcut kitapların seslendirilmesi. Özellikle görme engellilerin kitapları dinlemelerine imkan sağlamak amacıyla yapılmaya başlandı. Bir çok kütüphanede sosyal sorumluluk projesi olarak popüler kitaplar seslendirilmeye başlandı. Tabi öncelikle kısa kitaplar 2-3 saat süren bir dinleme olarak yayınlanıyordu. Şimdi ise popülerliğinden dolayı 20 saat süren kitaplar dahi seslendiriliyor. 
Ben özellikle bir kaç kısa kitabı dinlemek istedim. Tabi seslendirenin kabiliyeti ve ses tonu da çok önemli. Hikaye veya roman her ne kadar akıcı veya heyecanlı olursa olsun seslendirenden hoşlanmadığınız vakit dinlerken zevk almayı bırakıyorsunuz. Bazı kitaplarda ise okurken yazılanları sindirmek gerekebiliyor, bir kaç saniye durup okuduklarınızı düşünmek istiyorsunuz. Sesli kitapta bu pek mümkün değil. 
Temiz ve sıcak bir havada çimlerin üzerine uzanıp kitap dinlemek gerçekten çok güzel. Aynı ortamda kitap okuma ve müzik dinleme işlerini birleştirmişsiniz gibi düşünün. 
Kendisine has artıları ve eksileri olmakla birlikte günümüzde çokça popüler olmuş, bir çok dublaj ve ses sanatçısı tarafından seslendirilen kitaplar ücretli ve ücretsiz uygulamalarla halka arz edilmiş durumda. Her geçen gün seslendirilen kitap sayısı artıyor. Ben bundan talebin de yüksek olduğunu anlıyorum. 

yfpMV8R.png
ABD'de yapılan bir araştırmada "basılı kitap", "e-kitap" ve "sesli kitap" tercihleri

Yukarıdaki görselde görüldüğü üzere her geçen sene sesli kitaba olan ilgi artıyor. Peki bu konuda sizler neler düşünüyorsunuz?

J1Onf7n.png

Sohbet Başlıkları
Sesli Kitap hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hiç sesli kitap dinlediniz mi?
Tercih ettiğiniz kaynak veya program hangileridir?
Mümkünse nedenleriyle birlikte eklemek istedikleriniz.

J1Onf7n.png

Strategyturk Kitap Kulübü
"Cümleler zihnimize gerçekleri çakan çivilerdir." 
Diderot
[+] 5 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: Elefsar - 26-12-2020, 12:40
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: baywatch06 - 26-12-2020, 13:07
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: oSy - 26-12-2020, 14:24
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: Elefsar - 26-12-2020, 15:17
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: Henri - 26-12-2020, 16:03
Kitap Sohbetleri #6: Sesli Kitaplar - Yazar: Rzenma - 27-12-2020, 14:46

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.