28-09-2017, 17:49
2001 de askerdeyken gazino'da bir iki arkadaş Yüzüklerin Efendisi'ni seyretmek istedik saçma sapan dendi bir türlü seyredemedik. Cem Yılmaz dan Bir tat bir doku seyretmek istedik kimse bir şey anlamadı saçma sapan konuşuyor dendi seyredemedik. Sabahtan akşama kadar Kral TV de Nez'in popusunu seyrettiler. Askerden önce rock müzik dinleyenler satanist olarak bakılır ve kızın biri öldü sokakta dolaşamaz olmuştuk. Şimdi bakıyoruz Fantastik bir şey olunca millet sinemaya doluyor, Cem Yılmaz esprileri yapılıyor, rock müzik dinleniyor. Fantastik öğeleri sırf bak bende bunları seyrediyorum demek için seyrediyorlar. Bu kitlenin bir çoğu Recep İvedik'te seyrediyor. Değişen bir şey yok. Cem Yılmaz esprileri yapılıyor bak bende komiğim deniliyor ama eleştirici yanı, göndermeler anlaşılmıyor, değişen gene bir şey yok. Rock müzik dinliyorum diyor, şarkı sözleri pop, arabeks sadece elektro gitar ve bateri eklenmiş. Değişen hiç bir yok. Aynı kafa, aynı beyin.
Malesef algoritmik düşünebilecek bir eğitim okulda verilmiyor. Düşünmemize yarayacak mantık dersi bile düşünme değil de sadece ezberleme üzerine kurulu. Mantık dersinde farklı bir şekilde bakıp sorgulamasına olan sağlamalı.
İnsanlar satranç günah diye bakar ve tavla oynarken, hatta hayatı bile düşünme yerine tavla gibi yaşarken. Facebook'ta tarla ekme stratejisinden daha ilerisini beklemek zor. Wow bile aşırı zor geliyor insanlara. KO, Silkroad, Metin2 gibi oyunların bu kadar tutmasının nedenide bu. İtemin var ise yenersin bas parayı tamam. Altı üstü iki üç tuşa deli gibi basacaksın. Düşünmeye gerek yok.
Bunun yanında bir de oyuna Türkler var ise oynarım mantığında olanlar. Hangi oyundu hatırlamıyor. Türkler yok diye mail yağmuruna tutmuşlardı firmayı. Firma şu şu tarihlerde geçiyor. O tarihlerde orada Türkler yoktu dediyse de millet dnlemedi. Mail yağmuruna tutup, forumlarda saldırdılar. Bir iki kişi olsa arada çıkar denilirde toplu halde yapılınca haliyle bizim hakkımız da yanlış fikirler oluşuyor.
Ben şu anda Phenom X3 8750 kullanıyorum. Bu bilgisayar ile oynayamam, bilgisayarım oynatabilecek olsa anca korsan olarak oynarım. Bana göre bu fiyat çok yüksek. 60$'dan satılan oyun 60 TL gibi bir fiyat olsa alınabilirdi. Türkiye'nin alım gücüyle 180 TL gibi bir fiyat vermek çok zor. Bu fiyatı verecek kişiler yeni oyunu çıkasıya kadar sürekli oynayacak kişilerdir ancak.
Malesef algoritmik düşünebilecek bir eğitim okulda verilmiyor. Düşünmemize yarayacak mantık dersi bile düşünme değil de sadece ezberleme üzerine kurulu. Mantık dersinde farklı bir şekilde bakıp sorgulamasına olan sağlamalı.
Alıntı:Yeni öğretim yılına başlayan öğrenciler, haftalık ders programlarına yeni giren mantık dersini görürler. Çok geçmez bu derse yaşlı bir profesörün de gireceğini öğrenirler. Sonuçta merakla bekledikleri ilk mantık dersi başlar. Meraklı öğrencilerden biri söz ister:
— Sayın Profesör, mantık bize ne öğretir? Lütfen her şeyden önce bize bunu anlatır mısınız?
Profesör; kendine, derse, merak ve şüpheyle bakan öğrencilerine:
— Mantık dersinin insan düşüncesine yaptığı etkiyi açıklamak biraz güçtür. Onun için bunu sizlere bir örnekle açıklamak istiyorum. Farz edin ki, maden ocağından iki insan çıkıyor, birisinin üzeri tertemiz, diğerininki ise kömür karası içinde. Bunlardan hangisinin yıkanması gerekir?
Öğrenciler, hiç tereddüt etmez:
— Elbette ki, kirlisi yıkanmalıdır! diye bağırır.
Profesör, gülümseyerek konuşmasını sürdürür:
— İşte evlatlarım, mantık bu soruya yanıt vermeden önce şu soruyu sorar: “Nasıl olur da bir maden ocağından çıkan iki kişiden birinin üzeri tertemiz iken diğerinin ki kirli olabiliyor?”
İnsanlar satranç günah diye bakar ve tavla oynarken, hatta hayatı bile düşünme yerine tavla gibi yaşarken. Facebook'ta tarla ekme stratejisinden daha ilerisini beklemek zor. Wow bile aşırı zor geliyor insanlara. KO, Silkroad, Metin2 gibi oyunların bu kadar tutmasının nedenide bu. İtemin var ise yenersin bas parayı tamam. Altı üstü iki üç tuşa deli gibi basacaksın. Düşünmeye gerek yok.
Bunun yanında bir de oyuna Türkler var ise oynarım mantığında olanlar. Hangi oyundu hatırlamıyor. Türkler yok diye mail yağmuruna tutmuşlardı firmayı. Firma şu şu tarihlerde geçiyor. O tarihlerde orada Türkler yoktu dediyse de millet dnlemedi. Mail yağmuruna tutup, forumlarda saldırdılar. Bir iki kişi olsa arada çıkar denilirde toplu halde yapılınca haliyle bizim hakkımız da yanlış fikirler oluşuyor.
Ben şu anda Phenom X3 8750 kullanıyorum. Bu bilgisayar ile oynayamam, bilgisayarım oynatabilecek olsa anca korsan olarak oynarım. Bana göre bu fiyat çok yüksek. 60$'dan satılan oyun 60 TL gibi bir fiyat olsa alınabilirdi. Türkiye'nin alım gücüyle 180 TL gibi bir fiyat vermek çok zor. Bu fiyatı verecek kişiler yeni oyunu çıkasıya kadar sürekli oynayacak kişilerdir ancak.
Blizzard : estriel#1265