Tarihi bir olaya tanık olabilseydiniz bu olay ne olurdu?
En fazla simge olaylar izlenir.
Mustafa Kemal Paşa'nın İzmir'deki karşılanmasını, Fatih'in Ayasofya'ya girişini, Orhun Yazıtlarının taşlara vurulduğu anı(ne acayiptir ha. Bilge Kagan, Tonyukuk kelimeleri teker teker söylüyor, Yollug Tigin de, garibim, azimle taşa vura vura yazıyor), II. Mahmud'un Sultanahmet'te millete "Buuu yeniçeriler var ya! Bunlar marjinal, bunlar gerici" dediği ve halkın gaza geldiği anı izlemek, dinlemek isterdim. Gerçek olsaydı Kozakların 4. Mehmed'e yazdığı mektuba padişahın tepkisini görmek isterdim(kaoss).
Yav tarihi değil ama türkülerin ilk söylediği anı görmek isterdim, eski Türk müziklerini duymayı isterdim. Şah İsmail'in sarayında ozanların toplanıp türkü çığırdıklarını, İstemi Kagan'ın otağında yırları duymak isterdim. Tabi yanında lyrics'i olsun, işitme engelliyiz :D. Üstüne de etimoloji kasardım.

Ve bütün bunları yaşamayacağım. Lanet sana hayat. Niye varız ki? Niye var ki bu hayat! Axx be...
İhtiras, keder, heyecan, marjinallik, monşerlik, kaygı ve aşırı miktarda Türklük barındırır.
Sen eğme, eğilsin alnı karalar / Dalkavuklar, p...lar ve maskaralar
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Tarihi bir olaya tanık olabilseydiniz ? - Yazar: Duman - 07-04-2017, 21:02
Tarihi bir olaya tanık olabilseydiniz ? - Yazar: etzel - 07-04-2017, 21:05
Tarihi bir olaya tanık olabilseydiniz ? - Yazar: Kher - 07-04-2017, 22:13
Tarihi bir olaya tanık olabilseydiniz bu olay ne olurdu? - Yazar: HakaniyeLehçesi - 06-05-2020, 00:24

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.