İleti Sayısı: 6,456
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
79
12-06-2022, 22:01
(Son Düzenleme: 22-08-2024, 22:38, Düzenleyen: Attila the Hun. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
•
İleti Sayısı: 9,628
Üyelik Yılı: 2021
Imperium:
26
Yayında gördüm ama pek önem vermemiştim ama güzele benziyor.
•
İleti Sayısı: 12,461
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Aşağıdaki 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
Imperium:
79
Oyunu geliştiren Oxide Games, 2013'te Firaxis çalışanları tarafından kurulmuş. Daha önce Ashes of the Singularity'yi geliştirmişler.
Yayımlanan ekran görüntülerini gözüm pek tutmadı ama bir hükme varmak için henüz erken.
•
İleti Sayısı: 3,336
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
56
Civ VI'yı beğenmeyince Humankind, Old World gibi oyunlar için heyecanlanmıştım biraz ama onları da sevemedim. Bu sefer temkinliyim, bakalım.
•
İleti Sayısı: 1,522
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
16
13-06-2022, 15:57
(Son Düzenleme: 13-06-2022, 16:02, Düzenleyen: yafeshan. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Cartoonish grafiklerden bikanlar için güzel gözüküyor. Humankind ve Oldworld bizde yayginlasmasa da iyi incelemeler almıştı. Civ iyice geri kaldi. Guzel rekabet ortami oldu bence. Resimler klasik 4x yapısına tanidik.
Bu arada ayni firmaninsa ashes of singularity oyunu cok iyi competitive mp opan dengeli bir rts.
•
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Craetus
İleti Sayısı: 8,123
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
71
24 Eylül 2024'te çıkıyor.
•
Imperium:
16
•
İleti Sayısı: 586
Imperium:
1
Çok erkenmiş ya, oyun bu kadar hazırsa bi open beta falan yapsalar bari.
•
İleti Sayısı: 4,014
Imperium:
53
Ön siparişe açıldı. Steam fiyatı $35.99. Link
Aşağıdaki 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Craetus
İleti Sayısı: 5,343
Imperium:
35
11.dakikadan sonra Ara'yı gösteriyor. Civ 8'in concept çalacağı oyunu bulduk galiba.
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
Imperium:
1
Ben hala bu oyun çok patlak çıkacak diye düşünüyorum. Doğru düzgün oynanış yok, beta yok, erteleme bile gelmedi. Umarım yanılırım.
•
İleti Sayısı: 388
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
0
•
Imperium:
16
28-08-2024, 21:13
(Son Düzenleme: 28-08-2024, 21:14, Düzenleyen: yafeshan. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Game passde bi oynayalim. Guzelse alicam steamden.
Bu arada daha onceki aylarda beta açılmış ama kaçırmışız.
Imperium:
1
6 dolar'dan çıkmış görünüyor, fiyat hatası mı acaba?
•
Imperium:
79
Tuhaf bir şekilde oyunun Deluxe ve Premium yükseltmelerini oyunun standart fiyatından üste koymuşlar, mağaza sayfasında da en üstteki ürünün fiyatı gözüküyor. Yoksa Standard Edition'ın fiyatı $26,99.
Imperium:
1
Tamam şimdi mantıklı oldu, diyordum bir terslik var.
•
Imperium:
16
25-09-2024, 22:39
(Son Düzenleme: 26-09-2024, 08:07, Düzenleyen: yafeshan. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Ara geldi bakalım nasıl,
Oncelikle oyun civ taklidi değil. Gorunum ve grafikler falan zaten gerçekçi yapilmis, asker gibi birimlerin boyutu bile şehir binalariyla dogru orantılı. Oyun çok guzel gözüküyor, özellikle de yakinlastirinca.
Oyun mekaniği (mekanikleri diyemiyorum) diger tarihsel 4x oyunlarindan cok farklı. Hersey craft uzerine kurulmuş. Temel kaynak(yemek, odun, materyal) disindaki hersey craft binası ve her biri farkli urunler üretiyor. Bu urunler baska craft binalarinda hammadde yada bonus veren modifier olarak ekleniyor. Bazen ayni binada birbirinin ustu olacak sekilde zincir üretim bile olabiliyor. Iyi güzel çok fazla ayarlanacak parametre var ama oyunun bu en onemli mekanigini düzenlemek tam bir iskence. 10larca farkli bina var, her birinde ne eksik, ne uretilmesi uygun yada değil bunlari anlasilir sekilde gorebilmek mumkun değil. Ya her birini (her biri birden fazla olabilen 10larca farkli tur bina) tek tek acip kontrol edecegiz yada pes edip ilk kurdugumuz ayarda birakacagiz. Neden ilk kurdugumuz ayar yeterli degil peki? Çünkü teknoloji geliştikçe yeni urunler aciliyor, haliyle bunlari uretmek icin yeni ayarlamalar gerek, bide ustube bonus itemlarini eger varsa yeniden düzenlemek gerek. Yazarken bile yoruldum. Mikrosu eğlenceli degil, eziyet. Bu arada tmm ayarladım dedikten sonra her yeni uretim teknolojisinde tekrar duzenleme istiyor.
Bunlarin arasinda ise tur atlama tusundan ve biten swhir uretimini yenilemekten baska hic birsey yok. Diger devletlerle diplomasi yok gibi, kabileler arada event atıyor, 2-3 secenekten birini secip gonderiyoruz, biseye etkisi yok.
Askeri birimler iyi güzel, savaş animasyonlari da iyi. Ama askerler gelistirilmiyor, olcu, bilgisayar cagina gelse de okçu kalıyor. Birimler formation okarak gruplanip uretiliyor, ayni birlige birden fazla asker koyulabilir, bir kaç birlik de ayni yere getirilip ortak savaşa girebiliyor. Savaslarda, catismanin nerede olduguna bagli( nehir dag tepe vs) herhangi bir avantaj yada dejavantaj yok.
Orta caga kadar oynadım, genel ilerlemede hic yeni bir sey çıkmadı. Sanırım gerisi de böyle. Gamepass ile çıkması iyi olmus. Yoksa bu oyun, su haliyle para verip almayi haketmiyor.
Iyi oyunlar
Imperium:
1
Gördüğüm, anladığım kadarıyla bu oyun kingdoms reborn'a benziyor. Civilization'a rakip olacak kapsamda ya da derinlikte değil şimdilik. Humankind başarısız da olsa en azından o kapsamdaydı.
•
|