Anket Başlığı: Türkiye II. Dünya savaşına daha erken katılmalıydı?
Bu ankette oy kullanmak için yeterli yetkiye sahip değilsiniz.
Evet, katılmalıydı

11 16.42%
Hayır, katılmamalıydı

53 79.10%
Bilmiyorum/Fikrim Yok

3 4.48%
Katılımcı sayısı: 67 100%
Bu ankete daha fazla oy kullanamazsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Türkiye Almanya’ya karşı 2. Dünya Savaşı’na daha erken girmeli miydi?
Türkiye eğer gerekli yardımlar ve şartlar sağlansaydı girecekti zaten savaşa. Ama Müttefikler yardımları fazla buldu ve savaş içersinde kendi ihtiyaçları olacak düşüncesiyle Türkiye'ye yardım yapmayı reddetti. Bu sebeplen Türkiye'de savaşın sonlarına kadar tarafsızlığını korudu. Savaş zamanında Türk ordusu envanterinde en güçlü tank olarak Sovyetler'in en dandik tanklarından biri olan T-26'lar mevcuttu. Asker sayısı 1 milyon 300 bin'e çıkartıldı o dönemler. Silah envanteri olaraksa dönemin Alman - İngiliz - Sovyet silahları mevcuttu.

Awake'nin dediği gibi Alman donanması hiç bir zaman Kraliyet donanması kadar güçlü olamadı. Kriegsmarine her zaman 3. planda kalmıştır Almanlar için çünkü işgal ettikleri çoğu yere Heer ve Luftwaffe yeterli olmuştur. O sebeplen Türkiye savaşa girse bile Almanlar'ın boğazdan geçmeye tenezzül edeceklerini dahi zannetmiyorum çünkü İngilizler'in düştüğü hataya düşmek istemezlerdi.
76561198032000419.png
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Türkiye Almanya’ya karşı 2. Dünya Savaşı’na daha erken girmelimiydi? - Yazar: Yabgu Khan - 04-03-2016, 14:56

Konuyu Okuyanlar: 27 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.