Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir?
(25-12-2015, 20:25)Kaiser-i Rum :
(20-12-2015, 01:10)Hajra : Tesir bakımından İstanbul'un Fethi.

Tesir bakımından bir de Çanakkale var. Mohaç Meydan Muharebesi çok büyük üstünlükle kazanıldı. Osmanlı resmen sildi Macarları ama bence bu onu en büyük yapmaz. Çanakkale'de o kadar kötü hallerde(salgın hastalıklar,sevkiyat,cephane azlığı vs) uzun süredir yenilmemiş süper güç İngiliz'leri yenmemiz dünyaya ingilizlerin de yenilebileceğini göstermiş olup diğer İngiliz kolonilerinde ve İngiltere'ye karşı halihazırda savaşan ülkelere inanılmaz etki yapmıştır. Bana göre en büyük savaş düşmanı hazırlıksız bir anında yaptığımız baskınlar değil , Çanakkale'dir. ( Baskınları ve diğer savaşları küçümsediğim sanılmasın ama Çanakkale'nin yeri başkadır. Şu an İstanbul'u kitaplardan okuyor olabilirdik.)

Bir de Türkler tarafından yapılmış en büyük askeri hamleleri de yazalım. Ben Atatürk'ün Sakarya'ya geri çekilmesini hem büyük risk hem de bir askeri dehanın uygulayabileceği müthiş bir hamle olduğunu düşünüyorum. Bizzat katıldığım İlker Başbuğ'un verdiği konferans/söyleşil lerde bu hareketi özellikle vurguladığını ve Atatürk'ün askeri zekasının en büyük yansıması olduğunu söylediğinin de altını çizeyim.

Güzel bir bakış açısı. Çanakkale'nin bir diğer tesiride Bolşevikler'in yayılmasının engellenememeside sayılabilir.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Yazar: Pierro - 28-12-2015, 20:46

Konuyu Okuyanlar: 53 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.