Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir?
Bana sorarsanız en büyük savaşlardan biri Sakarya Meydan Muharebesidir. Nedenini soracak olursanız atamın şu emrinden dolayıdır:
''savunma hattı yoktur, savunma sathı vardır. o satıh bütün vatandır. vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz. onun için küçük büyük her birlik bulunduğu mevziden atılabilir. fakat küçük büyük her birlik, ilk durabildiği noktada yeniden düşmana cephe kurup savaşa devam eder. yanındaki birliğin çekilmeye mecbur olduğunu gören birlikler ona tâbi olamaz. bulunduğu mevzide sonuna kadar dayanmaya ve karşı koymaya mecburdur.''
Diğeri ise Çanakkale Cephesidir ki orda da yine şu sözler aklımıza gelir:
''Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir.''
Neden bu savaşları seçtiğimi soracak olursanız öbür savaşlarda zafer kazanmaya gidiliyor ama bu savaşlarda askerler direk ölmeye gidiyor. Yani bu aşırı destansı ve aşşşırı büyük bir şey. Şöyle ki bunu sözlerle anlatmak imkansız sadece yukarıdaki emirleri okuyup onları hissedin.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Türklerin tarihindeki en büyük zaferi sizce hangisidir? - Yazar: Cenk_ - 20-07-2019, 22:33

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.