03-11-2020, 02:03
Modsuz oyunumda mısır ile oynadım. Çok zevkli geçti ve en sonunda osmanlıyı yok etmek de çok eğlenceliydi(Çünkü 50 yıl evel ondan dayak yiyordum).
Not: 5-6 kere Osmanlıya teslim oldum oyun başı. Mısır rehberi isteyen varsa yazabilirim bana özelden veya bu konunun altında etiketleyerek isteyebilirsiniz(Veya rehber istek konusu da olabilir).
2. Mısır&Osmanlı savaşı. Persler ile birlikte savunan taraftık. Sonrasında filistin ve üst kısımları aldım.
//2. Mısır&Osmanlı savaşı sonu
1. Rus&Osmanlı savaşı. Bu sırada Perslerle birlikte ordumuzu yeniliyorduk.
Komunist hükümet fakir tabakadan az vergi alıyordu evet ancak intikamımız alınmamıştı. Eski topraklar düşman ellerindeydi ve her geçen gün ordumuz küçülüyordu.
Yunanistan ile iş birliği yapıp 3. Osmanlı&Mısır savaşını yaptık. Yenilen taraf yine biz olduk.
Faşist Parti seçimleri kazandı. Alınmamış topraklarımız yüzünden 20 senede iktidara geldiler. Seçimleri kapattılar ve diğer partileri yasakladılar.
Ulusal Mısır Kurtuluş Ordusu Kaire etrafında toplanıyor. 4. büyük Osmanlı&Mısır harbi için.
Faşist Partinin vaatleri yerine getiriliyordu. Mısır halkı artık eski topraklarına kavuştu.
// Bordergore için kusura bakmayın coreleri alayım derken tüm bölgeyi aldım :S
5. Osmanlı&Mısır harbi için toplanan 1. ve 2. Mısır ordusu.
Osmanlının yok oluşu.
// Solda küçücük yunanistanın bile tankı var. Bizim niye yok ya?
// Ve oyun biter.
Tonlarca vilayeti ile büyük 2. Mısır İmparatorluğu.
Şeyh Yasin liderliğinde Mısır eski sınırlarından büyük sınırlara ulaştı.
Not: 5-6 kere Osmanlıya teslim oldum oyun başı. Mısır rehberi isteyen varsa yazabilirim bana özelden veya bu konunun altında etiketleyerek isteyebilirsiniz(Veya rehber istek konusu da olabilir).
2. Mısır&Osmanlı savaşı. Persler ile birlikte savunan taraftık. Sonrasında filistin ve üst kısımları aldım.
//2. Mısır&Osmanlı savaşı sonu
1. Rus&Osmanlı savaşı. Bu sırada Perslerle birlikte ordumuzu yeniliyorduk.
Komunist hükümet fakir tabakadan az vergi alıyordu evet ancak intikamımız alınmamıştı. Eski topraklar düşman ellerindeydi ve her geçen gün ordumuz küçülüyordu.
Yunanistan ile iş birliği yapıp 3. Osmanlı&Mısır savaşını yaptık. Yenilen taraf yine biz olduk.
Faşist Parti seçimleri kazandı. Alınmamış topraklarımız yüzünden 20 senede iktidara geldiler. Seçimleri kapattılar ve diğer partileri yasakladılar.
Ulusal Mısır Kurtuluş Ordusu Kaire etrafında toplanıyor. 4. büyük Osmanlı&Mısır harbi için.
Faşist Partinin vaatleri yerine getiriliyordu. Mısır halkı artık eski topraklarına kavuştu.
// Bordergore için kusura bakmayın coreleri alayım derken tüm bölgeyi aldım :S
5. Osmanlı&Mısır harbi için toplanan 1. ve 2. Mısır ordusu.
Osmanlının yok oluşu.
// Solda küçücük yunanistanın bile tankı var. Bizim niye yok ya?
// Ve oyun biter.
Tonlarca vilayeti ile büyük 2. Mısır İmparatorluğu.
Şeyh Yasin liderliğinde Mısır eski sınırlarından büyük sınırlara ulaştı.