16-12-2020, 12:46
1936 yılında Haiti devletim. Oyun başında okuma yazma ve sanayiye çok hızlı yöneldim. Güçlü bir sanayi kurunca göçlerde gelmeye başladı. Ardından Amerikan Soi´sinde Küba´yı aldım. Daha sonra Çin´le birkaç kere savaşıp limanlarına göz diktim. Genel olarak sanayiye yüklenmiştim. Fakat oyunun sonunda yaşanan 12-13 yıllık dünya savaşı sonucu tüm piyasalar çökme noktasına geldi ve liberallerde başa geçince 50-65 seviyelik fabrikalarım savaşta zarar ediyorlar diye kapandı.
Fabrikaların iyi olduğu bir dönemden kalma resim.
Sanayi haritam. Güney Amerika´da bulunan güçlü devletleri soi´me aldım.
Pop sayfası, Hispaniola göçten dolayı akıl almaz sayılara ulaştı. Özellikle Çinin 1890´larda batılılaşmasıyla aylık 50-60k göçleri gördüm. Artı olarak oyun başında sağlık reformlarını geçirmem de ülkeye büyük katkı sağladı.
Gp haritası, Amerika dünya savaşını kaybetti. Savaşı kaybetmese büyük ihtimal birincilikte duruyordu.
Asya´da ki boşluğu fırsat bilen Japonlar Çin´i ele geçirmeye başlamıştı.
Avrupa 3 dünya savaşı gördü. Avusturya 1860´larda Hre´yi kurmayı denedi, fakat Prusya 2. Honor savaşını kazanıp Kuzey Alman Federasyonu´nu kurdu. Rusya ve Fransa´nın dünya savaşlarını kaybettiğini söylememe gerek yok. Gayet zevkli bir oyundu. Bu arada kullandığım mod´u merak eden olursa HFM-Expanded mod´unu kullanıyorum.
"Paris'te bir adam öldürülürse, bu bir cinayettir; doğuda elli bin insan boğazlanırsa, bu sadece bir meseledir"
Victor Hugo
Victor Hugo