Video Seri: Doğu Roma İmparatorluğu Yeniden Doğuş
Serimiz Kıbrıs krallığı üzerindne gidecektir günlükler şeklinde olacak. Bölümlerin uzunluğu değişken bir şekilde olacakabazıları uzun bazıları kısa veya orta olabilir.

1. Bölüm Venedik savaşı
 Ben Kral  twim7zu.jpg Kıbrıs halkı tarafından yeni seçildim
Eski Kral 2. Jean ülkemizi güçlendirmek için hızlı bir şekilde idari teknolojimizi geliştirdi ve 3. farklı fikri açabilir hale geldik bu fikirler şunlardır.
imb2trc.jpg
nui5c1h.jpg

Ayrıca eski kral her ne kadar güzel şeyler yapmış olsada başta korsan cumhuriyetine geçmemiz Karaman Beyliğini ve Ramazan oğullarına 8 bin kişilik bir orduyla zarar vermesi muhteşemdi ancak yapmış olduğu büyük hata Aragon Krallığına savaş açması ve kampanyanın faciayla sonuçlanması her ne kadar hiç bir askerimiz kaybnedilmese ve  isteiğimiz olan Malta adasını işgal etsekte ardından yapılan Messina kuşatmasının başarızlığı ve donanma gücünü yavaş yavaş eritmesi onun sonu oldu ben seçilir seçilmez Anadolunun ve Balkanların büyük ve güçlenen devleti Osmanlı devletini uğraştırmak için korsanlık faliyetlerinde bulunduğum sırada Venedik,Arnavutluk Sırbistan ve Ragusayla savaşa girmesi bizi Rodosu fetetmemiz için cesaretlendirdi ve tüm gücümüzü toplayamasakta Osmanlının Venediği uğraştırması işimize geldi ve kısa sürede Rodosu, Giriti,Eğriboz ve Naxox adaları işgal edilmişti ancak yapılacak ve fetedilecek çok yer var.
90u5qpy.jpg
la5da1s.jpg
67vrnac.jpg
8hw06st.jpg

Yakında diğer günlük bölümleride eklenecektir.
[+] 1 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
takipteyim müsait olunca okuyacağım
t8nubAh.gif
Ara
Teşekkür ediyorum :)
Ara
(12-08-2022, 22:35)baywatch06 : Teşekkür ediyorum :)
1451de nasıl 3 idea açtın eu4ü uzun zamandır oynamıyorum ama bu mümkün mü yoksa hile falan mı var
t8nubAh.gif
Ara
hile yaptim o kısımları ama seri olusturmayi düşünmediğim için ve baslangicim saglam olsun diye 3 idea açtım

seri oluşturmak bugün bir anda aklıma geldi
Ara
(12-08-2022, 23:00)baywatch06 : hile yaptim o kısımları ama seri olusturmayi düşünmediğim için  ve baslangicim saglam olsun diye 3 idea açtım

seri oluşturmak  bugün bir anda aklıma geldi

anladım okudum güzel takipteyim
t8nubAh.gif
[+] 1 üye Val Thorne nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
teşekkür ediyorum:)
Ara
Takipteyim ama biraz daha rol yapma olursa iyi olur.
[+] 1 üye Takeda Akane nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Başlangıç olduğu için kısa kestim dün diğer parçalar bu kadar kısa olmayacak

Muhteşem kıbrıs piyadeleri karaya çıkmak için hazırlıklara başlamış ve rakibimiz Venedik üzerine Ajan ağı kurma çalışmalarımız başlamış ve böylelikle düşman şehirleri daha hızlı bir şekilde düşürebilir.

6bqx46l.jpg

Muhteşem 18 parçalık Galleylerimiz ise Venedik ana topraklarını bloklayarak Piyadelerin daha rahat karada hareket etmesine olanak sağlıyordu

99vw01h.jpg

yakın bir zaman sonrada karaya ayak basılmış ve hızlı bir şekilde Ragusa kenti ile Cattaro kuşatılıp alınmış durumda düşmanlarımız bu duruma şaşırmış ve tedirgin olmuşlardır.
acttsmk.jpg

f1jqofp.jpg

1jfvazb.jpg

Bu olanlar sırasında Galleylerden oluşan donanmamız denizde fazla zaman geçirdiği için hasar almaya başarmıştı.Ancak buna rağmen Ragusa Donanmasını İmha etmeyi başardı.
fwdxmbw.jpg

gn2kqyn.jpg

fkpt0l6.jpg

Kara ordumuz ise  hızlı bir şekilde Dalmaçyanın kalbi olan Spalattoya ilerlemiş ve kuşatma başlamıştı.
3ytocrd.jpg

Muhteşem 50 parçalık donanmamamız ise İtalya kuşatmaları için Venedik ana karasına gelmiş ve hazır durumdaydı
6e9mfc7.jpg

Kısa bir süre sonra kaleye genel bir taaruz ederek ele geçirilmiş ve İtalya işgalleri için her şey hazırdı.
du0kve6.jpg

Bu kuşatmalar devam ederken Osmanlı ise rahatlamış ve üstündeki baskılardan kurtulmuş. Arnavutluk kaleleri işgal edilmiş ve Sırbistanda ilerlemeye çalışıyordu. Osmanlıyla geçici olarak iş birliği yapıyorduk amaçlarımız her ne kadar farklı olsada Venedik ikimizinde düşmanıydı şu aralar ve Osmanlıya biraz destek gönderilmesini emrettim.

Ragusa devletine ise ağır şartlar sunulan bir anlaşma imzalattırdım.Artık Ragusa vasalımız olmuştu her ne kadar danışmanlarım bu duruma karşı çıksa da bu vasallık işleminin geçici olduğunu,felaket durumlarında ülkemiz için yem olabileceğini söylediğim anda danışmanlarım onay vermişti. Bu tedirginliklerinden dolayı danışmanlarıma güvenim azalmaya başladı.

a9itya6.jpg
Ara
Danışmanlarına karşı dikkat et.
Ara
Ordumuz kısa bir süre sonra Zarayı ele geçirmiş ve bir an önce Venediği ele geçirmeleri için emir verdim orduma.
p6gzcw1.jpg

4l5yq9e.jpg

Ordumuz şehre çıkar çıkmaz savunmasını zayıf olduğunu fark etti ve genel bir taarruzla şehir kısa sürede ele geçirildi. Bu arada Kralımıza bir haber geldi Balkanlarda Bulunan güçlü Macar krallığı Bohemyanın taht işlerine burnunu sokmuş ve  Polonya, Litvanya ikilisi tarafından hezimete uğramış büyük bir güç kaybetmişti bu olay balkanlarda bulunan devletler için oldukça kritik bir gelişmeydi ancak bizi şu anlık pek ilgilendirmediği için sessiz kalmayı tercih ettik.Bu arada Venedikte bulunan gemi şehir düşünce karşı koymaya çalıştı,

e7oybzf.jpg

49tpisy.jpg

2hbxchj.jpg

9kcju6q.jpg

Kısa süre sonra ordumuz Venedik için önemli bir kale olan Trevesioyu kuşattı. Bu kuşatma gerçekten önemliydi ve tüm gücümüzü buraya yoğunlaştırdık.Bu arada Osmanlıyla iyi ilişkilerimiz için çalışmalarımız devam ediyordu.Kuşatma devam ederken Akkoyunlu elçisi kralın huzuruna çıkmak istediğini belirtti ve bir teklif sundu ilişkilerimizin gelişmesi veya kötüleşmesi yönünde bir seçenek sundu.Danışmanlarıma sordum her ne kadar güvenmesem de ne karar vereceğimi sordum danışmanlarım Akkoyunluların kuzeyde olduğunu ve saldırmak istediğimiz devletlerin müttefiği olduğunu ve ileride düşman olacağımızı ve savaşacağımız için şimdiden ilişkileri kötüleştirmeyi önerdiler. Bense  onları huzurumdan kovdum ve elçiyi çağırttım elçiye ilişkilerimizin gelişmesinin daha önemli olduğunu ve bu topraklarda ticaret yapabileceklerini belirttim.

ri4iv4y.jpg

tvsjkk2.jpg

Bu karardan sonra ülkemiz daha fazla prestij kazandı halkımız tarafından verdiğim karar sevinçle karşılandı ve ülkemiz için her şey yolunda gidiyordu.
dqv1yvp.jpg

Kuşatma ise hala sürüyordu oldukça zorlayıcı bir kuşatmaydı.Ancak Osmanlı askerleri İtalya kıyılarına gelmeyi başarmış ve henüz kuşatmadığımız şehirlerden birini işgal etmeyi başarmıştı. Kuşatma şimdilik güvendeydi Osmanlının yardımıyla da. Kısa sürede Osmanlı bir şehri kuşattı ve donanmamız o şehirde bulunan Venedik gemilerini batırmayı başardı. Osmanlı  ordusu ise Friuli’yi kuşatmaya başlamış ve

ih4clv4.jpg

smcxwhx.jpg

4u23f8h.jpg

bizim için iyi haberdi. Kısa sürede Friuli’yi Osmnalı kuvvetleri işgal etmişti. Friulide bulunan Venedik gemisi karşı koymaya çalıştı ancak Osmanlı Kıbrıs donanması ortak savaşarak yenmeyi başardı. Bu güzel haberlerin yanında

pzn6o7w.jpg

kavqol8.jpg

kpdu9mn.jpg

kötü bir haber geldi. Osmanlılar Korfu adasını işgal etmişti. Bu adayı öyle yada böyle istiyordum. Korfunun Osmanlılarca işgal edilmesi ileride bizim için bir soruna dönebilecek bir durumdu. 

b77qtnv.jpg

Bu arada  ekonomi danışmanım geldi ve maliyetlerin sürekli arttığını ve giderlerimizin ekside olduğunu belirtti. Çözüm olarak ne yapabiliriz sordum. Danışmanımsa şu cevabı verdi  şu an savaştayız ve sürekli savaşlardan gemi kazanıyoruz savaşlardan kazanılan gemiler maliyetimizi baya bir arttırdığı için taşıma gemilerinin bir kısmını parçalayabiliceğimizi söyledi ve bu fikri uyguladık gemilerin bir kısmı parçalandı.

s87i1eq.jpg
Ara
Sen genede danışmanlarına güvenme.
Ara
1452 de 2300 goldu nerden buldun onu geçtik cumhurıyet ne ara 100 lendi hadi onuda geçtik ne ara o kadar gemi basdın şu hileli saveleri göstermeyin artık gına geldi
Ara
Kuşatmayı sürdüren komutan bir hata yaptı ve şehre herhangi bir düşman ordusu yaklaşmadığı için genel taarruz başlattı. Ancak şehir düşmedi savunmacılar büyük bir zafer kazandı. Kıbrıs ordusu ise tüm piyade gücünü kaybetmiş ve hezimete uğramıştık. Her ne kadar  başarılı bir komutan olsada  başarısızlığın cezasını ödeyecekti.Ancak şu anda ordunun bir an önce geri çekilmesi ve toparlanması lazımdı. Bölgede bulunan güçlü Osmanlı ordusu olmadığı için .Ordu tamamen imha dahi olabilirdi bu şartlar altında Venedik hükümetiyle bir anlaşma yapılması gerekiyordu.Venedikle karlı bir anlaşma imzalandı.Girit adası ele geçirilmiş yıllık haraca bağlanmış ve savaş tazminatı almayı başardık Venedik hükümetinden.Osmanlı hükümeti bu barış anlaşmasına bir şey diyemedi ama ilişkilerimiz biraz azaldı.

p9qkcwm.jpg

gn9rrvj.jpg

nki7270.jpg

m0xvw8s.jpg

Girit adasını hemen ticaret şirketine ekledik ve şirketi geliştirmeye başladık. böylelikle Balkan bölgelerini ele geçirdikçe güçlenecek bir şirketimiz olmuştu.Danışmanlarım bu kararımada karşı çıktılar. Eyalet haline geitirlmesi daha avantajlı lütfen bu kararınızı gözden geçirin diye tavsiyede bulundular bense onları huzurumdan gene kovdum.Çünkü yanlış düşünüyorlardır. Ticaret şirketine eklenmiş bu toprağı savunmak daha kolaydı şu anda kale ve deniz savunmasını güçlendirecek binalar olmada ada genede güçlü bir savunmaya sahip olmuştu.

9jkt46t.jpg

o7rj5kb.jpg

Artık rodos adasını ilhak etmemize hiçbir şey engel değildi.Kısa sürede ilhak edilip corelanmaya başlamıştı ve bu savaşın ardından Venedik gerçekten rakibimiz olmaya hak kazanmıştı.

7ngygzt.jpg

f5sdmpa.jpg

4pcy7rg.jpg

diqjf16.jpg

1. bölümün sonu

2.Bölüm "Yakalanan Fırsatlar" çok yakında gelecek.
Ara
(14-08-2022, 02:11)alemdarpasa : 1452 de 2300 goldu nerden buldun onu geçtik cumhurıyet ne ara 100 lendi  hadi onuda geçtik ne ara o kadar gemi basdın  şu hileli saveleri göstermeyin artık gına geldi
Baywatch ve hilesizlik mi? Kıyametin kopması daha yüksek ihtimal...
Bilim hayattır ama onun dahi bilemediği tek şey kıyametin zamanıdır
[+] 1 üye korkusalan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Savaş bir hiledir.
[+] 2 üye Takeda Akane nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
2. Bölüm Yakalanan Fırsatlar

Giriş 

Tarih 26 Mayıs 1452 

Ben Korsan  Kralı Pierre Rendis krallığımız büyük bir zafer kazanmıştı her ne kadar Venedikle daha karlı bir anlaşma imzalanabilseydide o şartlarda çokta mümkün değildi ama bu defter şimdilik kapandı artık önümüzdeki fırsatlara bakılacak. Rodosla Anlaşma imzalandığında Donanmayı ve Orduyu başkente dönmelerini emrettim. adamlarımız Girit adasını keşfederken büyük bir hazine buldu ve krallığımızı bayram yerine döndü sevinçten büyük bir hazinenin bulunması askerlerin ve donanmaların maaşlarının ödenmesi ve bakımlarının yapılması anlamına geliyordu. Donanma eve dönerken bende Tüm danışmanlarımı saraydan kovdum ve yeni danışmanları işe aldım ayrıca artan enflasyonu azalttım ki halkımız ekonomik bir krize düşmesin ve huzur ve mutluluk içinde zaferi kutlayabiliriz.

o26hpm0.jpg

iy2bzbh.jpg

fkbrqun.jpg

s14mt2m.jpg

nsjcspd.jpg

74wgks5.jpg
Ara
Bu arada yeni danışmanlarım huzuruma geldi. danışmanlarım ortak bir karar almış ve bana bu kararı söylediler “ Kralımız büyük bir rakibi zayıflattık ancak daha güçlü rakiplerimiz var onlara karşı harekete geçelim dediler” O zaman hemen Memlük topraklarında bir ajan ağı kurmanızı istiyorum ve bu konuda hemen hazırlıklara başlamanızı emrediyorum. En kısa sürede Memlük topraklarında bir ajan ağı kurma çalışmalarına başlandı.

9fyvb0q.jpg

Donanma ve ordu başkente nihayet geldi ve görkemli kutlamalar ile karşılandı. Bizzat bu orduyu ve donanmayı selamladım ve herkesin içinde komutanı görevden alıp gerekli cezayı verdim ve hemen yeni bir komutan atadım.

8l45x4c.jpg

ajr2z0z.jpg

td3uo27.jpg

Gerekli atamalar yapıldıktan sonra hemen donanmaya korsanlık faaliyetlerine dönmesini emrettim.Bir süre sonra danışmanlarım ile fikir alışverişinde bulunurken Akkoyunlular ile ilişkiyi daha da nasıl ilerletebileceğimizi danışmanlarıma sordum öncelikle en kısa sürede ilişki geliştirebileceğimizi ve müttefik olarak alabileceğimizi danışmanlarım belirtti.Bende bu öneriyi hemen uygulamaya koydum.

t43t57o.jpg

ntri8yg.jpg

Bir süre sonra ordunun yeniden düzenlenmesini ve talim çalışmalarına başlamalarını emrettim.Ve gözle görülür bir şekilde sıkı bir şekilde çalışıyorlar Trevesiodaki yenilginin üstesinden gelmeye çalışıyorlardı.Bu arada askeri danışmanımı çağırdım Osmanlının savaştaki durumunu sordum. Danışmanımsa savaşın devam ettiğini ama Osmanlnın bu savaşı kazanacağını belirtti.

kbrvc0i.jpg

jjnylby.jpg

Akkoyunlu ile ilişkilerin daha da iyileştirilmesini emrettim ve en kısa sürede favor geliştirilmesini emrettim.Bu arada korsanlık faaliyetlerine başlamadan önce donanmanın artırılması ve yeni denizciler eğitilmesini emrettim ve bu yeni eğitilen denizcilerle hemen ticaret ve taşıma gemileri üretmelerini istedim.ve Kıbrıs ordusu ise yeniden düzenlenmiş 12 bin piyadeye çıkarılmıştı piyade sayısı böylelikle daha rahat savaşbilecektik.

pqpjpeg.jpg

3fgsxg9.jpg

scq2uxg.jpg

6b2zoo2.jpg
Ara
simdiden seri 5 bölüm oldu bile son bölüm inanılmaz sürprizli

su ana kadar hazirlanan bolumler arasında
Ara
Şova devam.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.