Video Seri: Doğu Roma İmparatorluğu Yeniden Doğuş
5.bolumun duzenlenmesi tamam çok yakında 4. bolum tamamlanacak
Ara
Baywatch durdurulamaz.
Ara
2.kısım Naplesin işgali

Balkanlardaki ordu İtalyaya çıkmaya hazırlanırken İtalyadaki ordu Naples şehirlerinden birini İşgal etmiş ve Bu ordunun  doğrudan Napoli'yi işgal etmesini   gelen takviye gücünün  diğer şehirleri kuşatacağını söyledim komutan direk Napoli'yi kuşattı.Bu şatmalar devam ederken Ticaret şirketinde yaşanan bazı sorunlar saraya kadar varmıştı.Bu arada Naples donanmasını parça parçada olsa imha ediyorduk.Takviye kuvvet İtalya kıyılarına çıkar çıkmaz takımlara ayrılıp şehirleri kuşatma başlanmıştı.Naples şehirlerinin çoğu düştüğünde Naples ordusu kaçmıştı ve kuşatma boyunca bize sorun çıkarmayacaktı. Bu arada Napoli şehrine yapılan 2 büyük taarruz başarısız olmuş ve takviye kuvvetin gelmesi bekleniyordu.Bu savaş esnasında gene bir seçim dönemine pat diye girilmiş oldu ve savaşta olduğumuz için danışmanlar ve saray ahalisi savaş tecrübelerimden dolayı beni seçmişlerdi ve hemen kuşatmanın devam etmesini emrettim.Kuşatmalar sürerken Afrikadaki şehrimizin core olması tamamlanmış ancak savaşa odaklandığımız için gerekli yatırımlar sonra yapılacaktı. Bu arada işgal ettiğimiz yerlerin birinde İsyancı çıkmış ve Naples düşmediği için bir şehir işgal edilememişti takviye ordusuna emir verdim hemen isyanın bastırılması ve Napoliye yardıma gidilmesini emrttim. Ve kısa sğrede isyan bastırılıp Napoliye varıldı ve Napoli düştü artık son Naples şehri düşücekti yakında bir an önce ordunun bir kısmının o şehir kuşatmasını emrettim. Bir orduyu ise Floransaya gönderilmesini emrettim.

Ara
Floransadan güzel haberleri bekliyorum.
[+] 1 üye Takeda Akane nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Videoyu izledin mi :) aya ilgini çekeceğini düşünüyorum
Ara
3. Bölüm Floransa işgali
Sonunda tüm Naples Donanması  batırılmıştı. Ordu kısa sürede Floransa kıyılarına çıkarma yapmaya başlandı.Komutan diğer şehirlerden gelen haberleri öğrenmek için casuslar gönderdi ve gelen casuslardan biri enteresan bi haber getirdi siena ordusu katolik Hristiyan isyancılar ile savaşıyordu.Sonunda tüm Naples toprakları işgal edildi 23 Mart 1460 tarihinde. 16 Nisan'da ise Pisaya ordumuz çıktı şehri kuşatmaya başladı.Hemen başkenti kuşatabilmek için gerekli düzenlemeler yapıldı ve başkent kuşatılmaya başlandı.7 Mayısta Pisa ele geçirildi ve tüm ordu başkentin kuşatılmasına odaklanıldı. Komutan saraya haberci gönderdi kuşatmayla ilgili bilgi vermek için. Elçi huzura çıktı.” kralım ben Floransa kuşatmasını oldukça başarılı bir şekilde yürütüyorum Pisa düştü başkentin surları olmasa daha hızlı düşerdi surlar bizi uğraştırıyor ancak işin ilginç yanı Floransa oordusu ile savaşmadık nerede olduğunu bilmiyoruz.”Der demez emir verdim.Hemen düşman orduları imha edilsin emrediyorum emrediyorum ve emrediyorum. bu korkaklar nereye kaçtı hemen bulunmasını emrediyorum. Napoli'de bulunan ordu teyakkuza geçirildi hemen. Çünkü bu ordular birleşip Napoliyi kurtarmak isteyebilirlerdi.Bu arada Floransa donanmasıda batırıldı 5 gemi ele geçirildi. Amiral emir verdi tüm ticaret gemileri İspanya topraklarında korsanlık yapmaya başladı.12  Temmuz 1460ta Ragusa ordusu Arrezoyu kuşatmaya başlamıştı ve bu harika bir haberdi Ancak Ragusa ordusuda düşmanı görmemişti nerede olduklarını bilmiyordu.Ancak 23 temmuzda öğrenebildik. Naples ordusu Ragusayı kuşatmıştı ve Napoli'de bulunan  ordu bunu öğrenmiş ve hemen bu orduyu imha etmek  için Ragusaya yola çıkıldı.

4. Bölüm savunma
Sonunda bir keşif  çağının bonuslarından birini alabilmeyi başardık ancak hangi özellik olması gerektiğini kral olarak danışmanlarımı çağırdım.Ben agresiflik indirimi olmasını istediğimi belirttim danışmanlarda en mantıklısının agresiflik indirimi olduğunu belirtti. ve böylelikle ilk ödülümüzü almış olduk.BU arada içeriye bir haberci geldi ve kralım Osmanlı Macar krallığına savaş açmış ve Macaristanın içinden geçmiş Orta Macaristan’a kadar birçok yeri işgal etmiş.Bunu duyar duymaz HANGİ CÜRRETLE NE HAKLA MACARİSTANA GİRER. SİZ NASIL DANIŞMANLARSINIZ BUNDAN NASIL BİZİM HABERİMİZ OLMAZ odada bulunan herkes korkudan çıktı .Kuşatmada ise Arrezo Ragusa kuvvetlerince düşürülüp teslim edildi.14 Ağustosa ise Donanma Ragusaya varmış ve Naples  kuvvetleriyle savaşmaya başladı.1 hafta sonra ise Naples ordusu tamamen imha edildi ve bu güzel haber Kıbrısta büyük bir sevinç uyandırdı.Bu haber üzerine kral Ragusada bulunan orduyu talim için İstanbula çağırdı.Bu arada Kıbrıs'ta bir olay çıkmış Kıbrıs'ın bir bölümü Ceneviz kolonisine aitmiş  ve artık Kıbrıs kıbrıslıların diyerek Kıbrısın tüm kontrolünü ele geçirdik. Tüm cenevizlileri adadan kovduk. Muhtemelen Ceneviz için savaş sebebi filan olmuştur (bu konuda fikrim yok) Galleyleri komuta aeden amiral Ege denizine çekilmek istemiş ancak Epir topraklarına Floransa ordusu verilmiş ve hemen İstanbul ve Saraya haber yollandı. Hemen İstanbuldaki ordu Epir topraklarına yola çıktı.1000 kişilik Floransa ordusu ana ordudan ayrılıp Atinayı kuşatmak istemiş ve düşmanı gafil yakalayarak o ordusunu imha ettik.Hemen Arta’ya gitmek için yola koyulduk Floransalılar şehir geri alamamsı için hemen varmalıydık ve hızlı bir şekilde yola koyulduk.ORdu talimden yeni çıktığı için moralsizdi ve Floransa ordusu neredeyse yenecekti ancak kralımız ordunun daha disiplinli olabilmesi için bir karar imzaladı ve savaş esanasında öyle bir galeyna geldiki ordu yapılan savaşta tüm düşman o halde imha etmeyi başardı.Naples kralı kendisini kurtarmak için biranlaşma teklifi gönderdi ve teklifi direk reddettim bu bizim için kötü bir kazanç olurdu savaşı kendi şartlarımızı sunmalıydık daha kazançlı olabilmesi için.

Bölüm sonu
Sarayda gelişmeler heyecanla izleniyor ve savaşın neredeyse biteceğini biliyorduk.Bu zamana kadar başkent düşmesede yakında düşecekti. Ancak hepimizi endişelendiren bir  konu vardı Osmanlı savaşına hazırlıksızdık ve ülkede insan gücü kalmamıştı ve hemen insan gücü bulmalıydık. Aklıma bir fikir geldi ordu komutanına emrettim ülkedeki tüm profesyonelliği insan gücüne dönüştürülmesini emrettim ve çok fazla insan gücümüz oldu.Kısa bir süre sonra Macar krallığının yenildiği ve Osmanlıya büyük bir toprak parçası kaybettiği tüm dünyada yankılandı.Üstüne üstlük bizi düşman olarak belirledi. Hemen Tripoli bölgesinde 3. bir ordu kurulmasını ve bu orduya bir komutan atanmasını emrettim.Sonunda Floransa tamamen işgal edildi.Barış şartlarını düşünmek için danışmanlarımı çağırdım danışmanlarımdan biri söz alarak başladı.Kralım Doğu Roma imparatorluğunu yeniden kurabileceğimizi biliyormusunuz.Tüm oda şaşkına dönmüş ve Kral olarak emir verdim. Yeniden Doğu Roma imparatorluğunu kurucaz bunun için hızlı bir Osmanlı savaşına ihtiyacımız olacağını biliyorum savaş için hemen hazırlıklara başlayın.Korsanlık yapan donanma Adriyatik denizine doğru yola çıkmasını emrettim.ardından toplanma meselemiz olan barış anlaşması için  önerileri dinledim danışmanlarım Epirin tamamen fethi ve Naplesin fethini istiyordu.Bense bu görüşlere kısmen katıldım.Önerimi sundum. Epirin fethi,Naplesin Napoli şehri ve eyaletleri ile Pisa şehrinin Kıbrısa verilmesini isteyeceğimi söyledim. Bu fikir oldukça kabul edilebilir bir fikirdir.Bu arada danışmanlarım Malta adasaını savaşsız ele geçriebileceğimizi belirtti ve kapıda Osmanlı savaşı varken Aragonla savaşmamız doğru değildi.Bu fikri kabul etmek zorundaydım çünkü Malta oldukça güçlü ve savunulması kolay bir yerdi. Bu yüzden Aragon ilemişilki geliştirlmesini ve müttefik olarak alınmasını emrettim. Naples krallığı ise bu şartları kabul etti.Büyük bir zafer kazanmıştık. Hemen alınan yerlerin corelanmasını ve Ticaret şirketine eklenmesini emrettim.Bu arada Naplesin yağmalanmasınıda emrettim.gerekli yatırımların ve binaların inşasını emrettim. Ayrıca Napolide bulunan büyük projeninde hemen tekrar onarılmasını emrettim.Kısa sürede insan gücü harcanarak proje tamamaen bitirldi.Aragona ise elçilik heyeti göndererek müttefik olmak istediğimzi belirttim yapılan geçmiş savaşı unutabileceğimizi belirttim.Aragonlular seve seve kabul etti ve Maltayı bize verdiler.Hemen eyalet haline getirip başkentimi oraya taşıdım. Kıbrısı ve Rodosu ticaret şirketi kurulmasını ve geliştirlmesini emrettim.En kısa sürede Malta kalesininde onarılmasını emrettim ve bir kale daha yapılmasını emrettim.Enflasyonun düşürülmesinide emrettim.Ayrıca bir an önce Ayasofya kilisesinin tamamen onarılmasını emrettim. Doğu Romayı kuracaksak yarım yamalak bir Ayasofyada değil tamamen tamamlanmış bir Ayasofya kilisemiz olmasını görmek istiyorum dedim. Kısa sürede Ayasofya tamamlandı.Tamamlanır yamamlanmaz Sahil savunması kurulmasını emrettim.Kaptan sınıfı ve diğer bir sınıf arasında çıkan kavga sarayı etkilemeyi başarmıştı.Ancak umursamadım. Çünkü Bir an önce İStanbulu eyalet haline getirilmesini ve Tripolide ordununda eğitilmesiyle ilgileniyordum.Sonunda Tripolide kuurlan ordu balkanlara getirilmesini emrettim. Savaş için hazırız.Memlükse Akkoyun Ramazan ikilisine savaş açmıştı.

Ara
(20-08-2022, 15:36)baywatch06 : Videoyu izledin mi :) aya ilgini çekeceğini düşünüyorum
Videoyu görmemişim harika.
Ara
Sonunda Osmanlı İmparatorluğuna savaş açtık. Hemen hızlı bir şekilde Osmanlı Donanmaları imha edilip limanlarının tamamı ablukaya alındı.Ayrıca hızlı bi şekilde Gelibolu ele geçirildi ve Osmanlı Anadolu ile bağlarını kopardık.Ayrıca Osmanlı kaleleri kuşatmaya alındı ve büyük bir güçle savaştığımız için Offensive ideaya geçilme kararını emrettim.

[+] 1 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Osmanlı'nın sonu geldi.
Ara
Yeni günlük bekliyoruz.
Ara
Sonunda askeri teknolojimizi geliştirdik ve ilkel toplar yapabilmeyi başardık ve artıkOsmanlı savaşı daha da kolaylaştı Ayrıca önümüze çıkan osmanlı ordularını perişan ettik

Not: Detaylar için videoyu ilemeyi unutmayın
Not2 : videolar resimden oluşuyor sadece
Ara
Ara
Good.
Ara

Artık Doğu Roma imparatorluğu nihayet tekrar kuruldu. Yeni Kurulan Doğu Roma İmparatorluğu eski imparatorluk gibi aciz değil güçlü ve hedefleri olan büyük bir imparatorluk yolunda ilerliyorduk.

5.Bölüm Bitmiştir. 6.Bölüm "Düzenelemeler" birazdan gelecek
Ara
Vay Korsanıma bak neler yapmış?
Ara
6.Bölüm Düzenlemeler ve 7.Bölüm İtalyan Savaşları(tek part)

Sonunda imparatorluığumuzu monarşiye geçirdik ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını emrettim ayrıca. Ramazan-Kareaman beyliği bitmiş ve Karaman beyliği ortadan kalkmıştı bunun üzerine Ramazana savaş açıldı ve zafer kazanıldı. Karaman beyliği vasalımız olarak tekrar kuruldu.
Ve Venedik savaşı için hazırlıklara başlandı ama asıl amacımız Venedik müttefiki olan Kastilya krallığı ile çarpışabilmekti. devamı 7. bölümde

7.Bölüm "İtalyan Savaşları"

Venedik savaşı başladı ancak hayallerimiz kursağımızda kaldı ve Kastilya savaşa gelmedi onun yerine İtalyan cumhuriyetleri ile savaşa tutuştuk.Sonunda ise büyük bir zafer kazandık.

Ara
Korsan kral olduğun zamanları özlüyormusun?
Ara
Savaş sebebi için evet özlüyorum ancak Roma görev agaci oldukca guzel olduğu icin bu açığı kapatiyoe bu arada video slaytlarinida izlemeni öneririm baya bir detay var

özellikle 5.bolum baya epik

Aslinda her bölümü çok detaylı ozetledigim icin hepsi birbirinden detaylı 1 saatlik video gibi bu slaytlar
[+] 1 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Baywatch yazılı seride rp ve realite okur zevki için çok önemli hani hile kullanman video serinin kalitesine hiçbir zarar vernezken yazılı seride olağan dışı kaynak kazanımını ve bu kazanımla yaptığın hamleleri nasıl kağıda dökeceksin yani üzülerek söylüyorum beğenmedim
Ara
Benim bir önerim var rol yapmak için foto kaynaklarını kullanman. Örneğin şöyle;

Kaptan Baywatch savaş alanında nasıl bir taktik yapacağını düşünürken;

images?q=tbn:ANd9GcTaw2dr9rVwatadQiMoubx...g&usqp=CAU

Bu çok basit oldu örnek için verdim. Yaratıcılık sende.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.