![]() |
Oyun Arşivi - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Genel Forumlar (https://forum.strategyturk.com/forum-genel-forumlar) +--- Forum: Oyun Forum (https://forum.strategyturk.com/forum-oyun-forum) +---- Forum: Oyun Kütüphanesi (https://forum.strategyturk.com/forum-oyun-kutuphanesi) +---- Konu Başlığı: Oyun Arşivi (/konu-oyun-arsivi) |
Oyun Arşivi - unonimus - 29-12-2015 Oyun Kütüphanesi'ndeki oyunların türlerine göre ayrılmış arşividir. AKSİYON '83 Alan Wake Amnesia: Rebirth Apex Legends Arma III Assassin's Creed Origins Assassin's Creed Odyssey Assassin's Creed Valhalla Awesomenauts Battlefield 1 Battlefield V Battlerite Bioshock Black Mesa Borderlands 2 Borderlands 3 Call of Duty Call of Duty: Black Ops Cold War Call of Duty: Modern Warfare Call of Duty: WWII Celeste Chivalry II Chivalry: Medieval Warfare Control Counter-Strike: Global Offensive Crash Bandicoot Cuphead Damned Dark Souls: Remastered Dauntless Dead by Daylight Dead Cells Deadlight Death Stranding Devil May Cry 5 Doom Eternal Enter the Gungeon Escape from Tarkov Evolve Extinction Far Cry 5 Far Cry New Dawn For Honor Fortnite Get Even Ghost of Tsushima God of War Grand Theft Auto V H1Z1 Half-Life: Alyx Hellpoint Hell Let Loose Heroes & Generals Hitman 2 Hitman 3 Holdfast: Nations at War Horizon Forbidden West Horizon Zero Dawn Injustice 2 Insurgency Just Cause 3 Left 4 Dead 2 Mad Max MADNESS: Project Nexus Mafia Magicka Mark of the Ninja: Remastered Marvel's Spider-Man Mass Effect Andromeda Medal of Honor Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Metal Gear Survive Metro Metro: Exodus Middle-Earth: Shadow of War Minecraft MORDHAU Mortal Kombat 11 Nex Machina NieR Automata No Man's Sky Of Kings and Men Overwatch Paladins Payday Planetside 2 PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS Pummel Party Quantum Break RAGE 2 Ravenfield Red Dead Redemption 2 RESIDENT EVIL 2 Resident Evil 3: Nemesis RESIDENT EVIL 7 Rising Storm 2: Vietnam Risk of Rain 2 Rust Ryse: Son of Rome Sea of Thieves Serious Sam 4 Soldat Soulcalibur VI Spellbreak Spelunky 2 Squad Star Fetchers: Pilot Star Wars Battlefront II STAR WARS Jedi: Fallen Order™ Star Wars: Squadrons Swarmlake TEKKEN 7 Terraria The Binding of Isaac The Binding of Isaac: Rebirth The Forest The Last of Us The Last of Us 2 The Long Dark The Lord of the Rings: Gollum Tom Clancy's Rainbow Six: Siege Tom Clancy's The Division Tom Clancy's The Division 2 Valorant Verdun Warhammer 40,000: Dark Tide Warhammer: Vermintide 2 Watch_Dogs 2 Wolfenstein II: The New Colossus Yakuza 0 MACERA A Plague Tale: Innocence Ancestors: The Humankind Odyssey ASTRONEER Batman - The Telltale Series Beat Cop Beyond: Two Souls Blacksad: Under the Skin Detroit: Become Human Don't Starve Together Enclave Fahrenheit: Indigo Prophecy Game of Thrones: A Telltale Game Series Graveyard Keeper Guardians of the Galaxy: The Telltale Series Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Heavy Rain Hellblade: Senua's Sacrifice L.A. Noire Legendary Gary Life is Strange Life is Strange 2 Life is Strange: Before the Storm Life of Black Tiger No70: Eye of Basir Ori and the Blind Forest Petscop Prey Project Winter Return of the Obra Dinn Sekiro: Shadows Die Twice Shenmue I & II Shenmue III Sherlock Holmes: The Devil's Daughter Ships and Warriors Spiritfarer Subnautica Subnautica: Below Zero The Awesome Adventures of Captain Spirit The Council The Legend of Zelda: Breath of the Wild The Messenger The Simpsons: Tapped Out The Suicide of Rachel Foster The Walking Dead: A Telltale Games Series The Wild Eight The Wolf Among Us To The Moon Witch It Wonder Boy: The Dragon's Trap MMO Adventure Quest Worlds Albion Online Black Desert Online Chronicles of Elyria Clash of Clans Conqueror's Blade EVE Online Fall Guys: Ultimate Knockout Foxhole Genshin Impact Guild Wars 2 Magic: Legends MechWarrior Online Metin 2 Pokémon GO RigorZ Online Star Wars: The Old Republic The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited The Lord of the Rings Online War Thunder Wildstar World of Tanks World of Warcraft World of Warships PUZZLE FEZ Lemmings Papers, Please RYO Among Us Anthem Baldur's Gate Baldur's Gate 3 Balrum Conan Exiles Cyberpunk 2077 Darkest Dungeon Darkest Dungeon 2 Demon's Souls Remake Diablo Diablo II Diablo IV Divinity: Original Sin Elden Ring Evoland Fallout 4 Fallout 76 Final Fantasy VII Remake For The King Gothic Grim Dawn Kenshi Kingdom Come: Deliverance Mortal Shell Mount & Blade: Warband Mount & Blade II: Bannerlord Ni no Kuni II: Revenant Kingdom Path of Exile Pillars of Eternity Project Zomboid Punch Club South Park: The Fractured But Whole Stardew Valley STAR WARS - Knights of the Old Republic The Banner Saga The Elder Scrolls III: Morrowind The Elder Scrolls IV: Oblivion The Elder Scrolls V: Skyrim The Elder Scrolls VI The Outer Worlds The Witcher The Witcher 2: Assassins of Kings The Witcher 3: Wild Hunt Town of Salem Transistor Tyranny Undertale UnReal World Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 Vampyr Wolcen: Lords of Mayhem SİMÜLASYON 3D Pinball for Windows - Space Cadet Besiege Caesar III Capitalism Cities: Skylines Democracy 3 Desert Bus Doki Doki Literature Club! Domina Dwarf Fortress e-Sim Empyrion - Galactic Survival Euro Truck Simulator Factorio Fallout Shelter Fishing: Barents Sea Foundation Frostpunk FTL: Faster Than Light Hatoful Boyfriend I Love You, Colonel Sanders! A Finger Lickin’ Good Dating Simulator Imperium Romanum Jurassic World Evolution Kerbal Space Program Kerbal Space Program 2 Kingdoms and Castles Lawgivers Lethis - Path of Progress Microsoft Flight Simulator 2020 OpenTTD Oxygen Not Included PC Building Simulator Planet Zoo Poly Bridge Post Scriptum Prison Architect Railway Empire Rimworld Rise of Industry Software Inc. Solitaire Spore Surviving Mars Tabletop Simulator The Guild 2 The Sims 4 Totally Accurate Battle Simulator Transport Fever 2 TransRoad USA Tropico 6 Two Point Hospital UBOAT Ultimate Epic Battle Simulator Universe Sandbox 2 Urban Empire Workers & Resources: Soviet Republic Wreckfest SPOR Captain Tsubasa Rise of New Champions FIFA Football Manager 2017 Football Manager 2018 Football Manager 2020 Football Manager 2021 NBA 2K15 Need For Speed Heat Need For Speed Payback Need For Speed: Hot Pursuit Online Soccer Manager Rocket League TARAYICI atWar eRepublik eRevollution Ikariam March of History Rönesans Krallıkları Stronghold Kingdoms Supremacy 1914 Warzone Tower Defense RE: Oyun İndeksi - GaulTurk - 29-12-2015 Bu tür konular forumun derli toplu kalmasına çok çok katkıda bulunacaktır, eyvallah @unonmus xd RE: Oyun İndeksi - ferevon - 29-12-2015 Moba oyunlarına strateji demek biraz abartı, oyuncu sayıları düşünülünce kendi kategorilerini hak ediyorlar. Hearthstone ve Telltale oyunları için açıklama yapmama gerek yok sanırsam, bu şekilde değiştirirsen daha doğru olacak. Kodlarda kayma olmuş şimdi zamanım yok kb ama boldladıklarım değiştirdiklerim. RE: Oyun İndeksi - GaulTurk - 29-12-2015 Uzun iletileri alıntılamayalım arkadaşlar. RE: Oyun İndeksi - unonimus - 30-12-2015 Dün yazacaktım ama dün üye girişi yapma imkânım olmadığı için bugün yazıyorum. Kâğıttan bilgisayara geçirme işlemi başladı. Listede hata yok, gördüğünüz "hata"ların sebebi şu: 1-) Mümkün olduğunca şemsiye tür adları kullanıldı. Bunun sebebi şu anda bölümün ve dolayısıyla indeksin fazla oyun içermemesi. Nişancı diye bir kategorinin bulunmaması ondan mesela. İsimlerden birine çok yığılma olursa onu alt-türlerine ayıracağım. 2-) Bazı oyunlar - her ne kadar tür adları bayağı şemsiye (hattâ bana göre fazla şemsiye) olsa dahi - birden fazla tür içine girebiliyor. Grand Ages: Medieval simülasyon içine de alınabilirdi yani. Veya Heroes & Generals'ı stratejiye de koyabilirsiniz. Veya UnReal World aksiyon içinde de olsa pek sırıtmaz. Bir oyunu birden fazla türe koymak karmaşaya sebep olabileceği için hangisine en uygunsa ona koydum. İlk kısım tamam, bunlar fiks cevaplardı. Özel cevaplara geçiyorum. MOBA/ARTS stratejinin alt-türü. Ayrıca MOBA/ARTS 1. maddede bahsettiğim üzere şemsiye değil, "büyük strateji"den bile spesifik. Kart oyunları için ayrı tür kullanmak istemedim, strateji demek de uygun olmaz; o zaman ileride bilgisayardan oynanacak bir Yu-Gi-Oh TCG (mesela Devpro) konusu açılsa onu da strateji altına koymak lazım, ki ona da ben müsaade etmem, ben etsem Duman etmez. Diğer türlerden birinin içine koymak istesek MMO'dan daha yakını yok bana soracak olursanız, zorlasak spor da diyebiliriz ama esasında "spor oyunu" ve "e-spor" birbirinden tamamen farklı şeyler. O yüzden oraya da konamaz. Mesajınızın orijinal hâlini göremiyorum ama benim dediklerim bunlar. Telltale oyunlarının ekserisinin türü macera, adamlar '99'dan beri dormansi hâlindeki bir türü canlandırdı diyebilirim. Mesajınızın orijinal hâlini bilmiyorum ama RPG ya da aksiyon demiyorsunuzdur umarım :P . Ha bu arada, bana soracak olursanız CS, TEKKEN ve Minecraft aynı kategorideyken MOBA/ARTS'ler için "Kendi kategorileri olmalı." demek aymazlık (@Duman, daha kibar bir kelime bulabilirsen bu kelimeyi değiştir.). Kâğıttan bilgisayara geçirme işlemi bitti. RE: Oyun İndeksi - ferevon - 30-12-2015 (29-12-2015, 22:31)GaulTurk : Uzun iletileri alıntılamayalım arkadaşlar. Ne alaka adam ugrasmadan alsin koysun diye duzenliyorum sanki baska bir sey alintilamisim gibi silmisinde asdf komik RE: Oyun İndeksi - Doraemon - 30-12-2015 "MOBA"ya ayrı başlık açılacaksa "Aksiyon/RPG"lere de ayrı başlık açılması (Hatta açılması gerekiyor.) gerekir. "RPG" elementleri taşıyan her oyun "RPG" değildir. (Hatta "JRPG"lere bile yeni başlık açılması bile gündeme gelebilir[gerçi listede "JRPG" oyun yok.].). Ayrıca "MOBA"ların strateji başlığı altında kalması uygun olur. @unonimus zaten açıklamış. Daha deşmeye gerek yok. *"Minecraft" "Aksiyon/Macera" başlığının altına taşınmalı. *"Aksiyon/RPG" alt başlığı açılmalı. Ve aşağıdaki oyunlar o başlığın altında olmalı : -"Elder Scrolls V : Skyrim" -"Mount & Blade" -"Fallout 4" -"Fallout : New Vegas" -"The Witcher" -"Mass Effect" *"Insurgency" "Simülasyon" başlığı altında olmalı. *"Arma II" "Simülasyon" başlığı altında olmalı. *"Arma III" "Simülasyon" başlığı altında olmalı. Ayrıca uzun mesajları alıntılamak konusu ise ; hem görüntü kirliliği oluyor hem de o kadar uzun yazıyı tekrar geçmek uğraştırıyor. RE: Oyun İndeksi - ferevon - 30-12-2015 Alintilamak dedigi sey konuyu acan ugrasmasin diye listeyi duzenleyip kopyalamasi icin koymamdi lol RE: Oyun İndeksi - GaulTurk - 30-12-2015 Alıntı içerisinde sahibinin yazdığı şeyler olur. Düzenlediğin şeyi alıntılayarak atman böyle sonuçlar doğurur. Emin ol kimse farketmedi düzenlediğini çünkü @unonimus'un iletisiydi o. Alıntı yerine "kod" seçeneğini ve "spoiler" kullanabilirsin. RE: Oyun İndeksi - Duman - 30-12-2015 Ben alıntıyı sildikten 1-2 salise sonra farkettim mesajında değişiklikleri kalınla gösterdim kısmını :D RE: Oyun İndeksi - ferevon - 30-12-2015 Kart oyununu niye stratejiden saymıyonuz ya? Turn based işte bildiğiniz, LoL'den daha stratejik diyebiliriz herhalde :D RE: Oyun İndeksi - Doraemon - 30-12-2015 Yanlış okumuşum. :P RE: Oyun İndeksi - unonimus - 01-01-2016 Kâğıttan bilgisayara geçirme işlemi başladı. @GeneralTzschück: Minecraft hayatta kalma (yani aksiyon) oyunu değil mi? Onu oraya alırsak Terraria ve belki Unreal World'ü de oraya almak lazım. Şu anda yanlış saymadıysam 56 oyun (serisi) bulunuyor, bunların 11'i RPG altında. Aksiyon kısmında daha çok oyun olmalı, onu saymadım. ARPG'lerin şimdilik RPG altında olması gerektiğini düşünüyorum. Tabii ileride liste kabarırsa RPG'leri böleriz. Insurgency ve Armed Assault serisi kesinlikle taktik nişancı (yani aksiyon). Sadece nişancı oyuncularının niş bir kesimine hitap ediyorlar. Bu, Victoria II'ye RTS demek gibi bir şey. @ferevon: Kart oyunlarının ekserisinde ortalamanın biraz üstü düzeyde rassallık var. Yu-Gi-Oh TCG ve Hearthstone'da da bu böyle, oynamadım ama Magic'te de böyle olmalı. Yu-Gi-Oh oynarken bu rassallığı oyuncunun düşürebilmesi için belli metotlar var kart çeken kartlar kullanmak, kart ekleyen kartlar kullanmak, deste incelten kartlar kullanmak veya o karttan birden fazla bulundurmak (Tabii sonuncusunu kart limitli filan ise yapamazsınız xD .) gibi. Kart çeken kartlar neredeyse her durumda iyidir, bazıları felaket OP olduğu için 10 yıldır yasaklıdır :P . Rakibe kart çektiren kartlar genelde dandik kartlardır, genelde 100 düello atsanız 4-5 tanesinde işe yarayan kartlardır. Tabii o kartları rakibin bir tarafında patlatmak için rakibe çektiriyorsanız o başka :P . Bunu ayrıntılı anlatmak istemiyorum ama İnternet'e kart avantajı teorisi diye Türkçe veya İngilizce yazarsanız bunu uzun uzun anlatan biri mutlaka bulunur. HS'de bunu nasıl azaltıyorsunuz bilmiyorum; fazla oynamadım, azaltamıyorsanız GL; yanlış hesaplamadıysam HS istenen kartın çekilmesi konusunda daha rassal idi. Stratejik derinlik konusuna hiç girmeyelim, LoL'ün sadece şampiyon seçim ekranının (turnuva düzeyleri için konuşuyorum) AoE II: The Conquerors'ın tamamından daha fazla stratejik derinliğe sahip olduğunu söylüyorum. Kâğıttan bilgisayara geçirme işlemi bitti. RE: Oyun İndeksi - ferevon - 01-01-2016 O senin bayağı kişisel görüşün olmuş, kim karşı çıkıyor bilmiyorum anket falan aç istersen hani kart oyunları strateji değilse nedir bilemiyorum, işin içine şans girince strateji bitiyor mu? LoL için verdiğin örnek zorlama olmuş biraz o derece bir örneği CS:GO için de verip strateji oyunu diyebilirdin hani. Bu arada Telltale hala Macera :D RE: Oyun İndeksi - unonimus - 01-01-2016 Zamanında nelerin strateji oyunu sayılıp nelerin sayılmaması gerektiği ile ilgili @Duman ile uzun uzun konuşmuştuk ve poker ile PC CCG'lerinin strateji oyunu olmadığını söylemişti. Gerçi o zamanlar DotA'yı da strateji oyunu kabul etmiyordu :P . Şans girince strateji bitmiyor, rassallık bu kadar fazla olunca oyun strateji oyunu olmaktan çıkıyor; yoksa mutlak şans oyunlarını saymazsak neredeyse her oyunu strateji oyunu sayabiliriz. Bunu söyleyen kişi Ogre Magi'ı seviyor evet :P . LoL için olan kısım stratejik derinliğin strateji oyunu demeye tek başına yetmediğini söylemek içindi. Yetiyor olsaydı evet, CS:GO'ya strateji oyunu derdik. Ama o zaman da belki The Conquerors'ı strateji oyunu olmaktan çıkarırdık stratejik derinliği pek de bulunmadığı için. Telltale oyunları RPG değil, nasıl Monkey Island serisi, Phantasmagoria veya Sengoku Rance RPG sayılmıyorsa. Neden müzik kısmı müzik oyunu olmamasına rağmen var diyecekseniz, bir ara osu! konusu açacağım, ondan. Bir de, yine dediğim gibi; türler çok da katı kurallarla oluşturulmuş şeyler değil. Commandos'u strateji oyunu kabul etmeyenler de var mesela. RE: Oyun İndeksi - ferevon - 01-01-2016 Kart oyunlarını oyundan ibaret değil, deste aşaması da var. Ki zaten olay olasılık hesapları yaparak en yüksek şansla galibiyete götürecek hamleyi yapmak. Ama bu oyun şanstan ibaret anlamına da gelmiyor HS için konuşacak olursam competitive düzeyde büyük turnuvaların döndüğü bir oyun her ne kadar kimse şans faktörünü reddetmese de arenada insanların ortalaması 3 win iken benim 7 win altına zor düşmem şans değildir bence. Müzik kısmı için benim de açacağım bir konu olabilir ama forumda kimsenin ilgisini çekmeyeceğinden şu anda gerek görmedim. RE: Oyun İndeksi - unonimus - 02-01-2016 @Duman'a bir soralım, olur derse stratejiye alırım. Eskiden olsa "Olmaz." derdi ama şimdi "Fark etmez." diyor. Stratejiye aldım gitti. Bu arada, ben de şanstan ibaret demiyordum. Sadece şans biraz fazla diyordum. Settlers of Catan'ı strateji oyunu kabul ediyordum ama. RE: Oyun İndeksi - ferevon - 02-01-2016 (02-01-2016, 14:41)unonimus : @Duman'a bir soralım, olur derse stratejiye alırım. EU da da mesela 0/0/0 bir hükümdar ile 6/6/6 bir hükümdar arasındaki fark çok büyük. Şans faktörü hepsinde var. RE: Oyun İndeksi - Duman - 10-02-2016 Aksiyon-macera : gerekli bir klasman mı? Oyun Kütüphanesi bölümünde özel ön ekler oluşturduk, bulunan konulara ön ekler ekliyorum ve aynı zamanda üyeler ön ek olmaksızın yanı oyunun türünü belirtmeksizin konu açamayacak, ancak Aksiyon ve Macera şeklinde 2 ön ek varken Aksiyon-Macera diye ayrı bir ön ek eklemek istemedim. Ayrıca yeni kurallarla birlikte serinin devam oyunları için ayrı konular açılamıyor, (yani Fallout 3 - Fallout 4 yerine tek bir Fallout konusu) öte yandan oyunlar birbirine çok benzer de olsalar aynı konu altında gruplanamıyorlar (FIFA-PES yerine FIFA ve PES şeklinde 2 farklı konu) bu hususlarda güncelleme gerekebilir listede. Bunun yanı sıra FPS gibi daha çok kullanılan terimler eklenmeli mi? RE: Oyun İndeksi - GaulTurk - 10-02-2016 Bence eklenmeli. |