Günlük: EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Baskı Önizleme +- Strategyturk Forumları (https://forum.strategyturk.com) +-- Forum: Paradox Forumları (https://forum.strategyturk.com/forum-paradox-forumlari) +--- Forum: Europa Universalis IV (https://forum.strategyturk.com/forum-europa-universalis-iv) +---- Forum: EU4: Haberler (https://forum.strategyturk.com/forum-eu4-haberler) +---- Konu Başlığı: Günlük: EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar (/konu-gunluk-eu4-imparatorluk-reformlari-ve-olaylar) |
EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Duman - 01-10-2019 Europa Universalis IV geliştirici günlüklerinde bu hafta imparatorluk reformlarına ve olaylara dair bilgiler veriliyor. https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-1st-of-october-2019.1252385/ :Herkese merhabalar, bu haftanın Europa Universalis IV geliştirici günlüğüne hoş geldiniz. Bir yandan 1.29 Manchu yamasından kalan bazı sorunlar hakkında çalışmaya devam ederken, önümüzdeki Avrupa Yaması ve onla birlikte çıkacak olan eklentiye dair bilgiler vermeye tekrardan dönebiliriz diye düşünüyorum. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Defterdar - 01-10-2019 Sanki bu günlük biraz kısa? EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Semavi7 - 01-10-2019 Güzel şeyler geliyor hadi hayırlısı. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Attila the Hun - 01-10-2019 Oyun çıktığından beri Hindistan'a hatta Amerika'ya büyük çaplı eklenti paketi getirdiler de Avrupa'da özellikle HRE ve Katolik mekaniklerine doğru dürüst el atmadılar. Oyuna ismini verecek kadar önemli olan Avrupa bölgesine, gereken önemin 6 yıl sonra verilmesi ne acı. Yine de bu değişiklikler gayet hoşuma gitti. Geç de olsa güzel. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Voidian - 01-10-2019 Yine potansiyeli heba edilmiş mekanikler göreceğiz gibi. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - altnkurt - 01-10-2019 Voide katılıyorum. Çok şahane şeyler çıkabilecekken çok sığ bi içerik getirecekler gibi duruyor. Büyük(!) Avrupa yaması hayalkırıklığı olucak gibi şimdiden. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Cooper - 01-10-2019 Yama mı , expansion mu ? Orasını anlamadım.Çıkış tarihi belli mi ? EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - altnkurt - 01-10-2019 (01-10-2019, 21:22)Cooper : Yama mı , expansion mu ? Orasını anlamadım.Çıkış tarihi belli mi ? DLC çıkacak ama her DLC gibi bunda da bedava yama olacak yanında. Tarih 2020. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Cooper - 01-10-2019 oooo anladım. Sağolasın. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Aeschyli - 02-10-2019 Paradoxplaza'da bir üyenin Burgonya'nın inheritiyle alakalı bir önerisi vardı ona benzer bir sistem getirmişler. Hatta konusunu açmıştım; https://forum.strategyturk.com/konu-burgundy-eventi-degistirilmeli-mi Bence yeni sistem gayet hoş olmuş. Eski hali baya gerçek dışıydı. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Eren Kayra - 05-10-2019 arkadaşlar ben orjinal bi şekilde eu4ü oynuyordum ama son güncellemeden sonra yükleme ekranında oyundan atıyor napabilirim ? EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - arter - 05-10-2019 EU4'ü güncellemek yerine neden yeni bir Victoria ya da CK çıkarmıyorlar ki? 6 yıl olmuş artık. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Duman - 05-10-2019 Oynanıyor/satıyor. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - Aragramir - 06-10-2019 (05-10-2019, 23:35)arter : EU4'ü güncellemek yerine neden yeni bir Victoria ya da CK çıkarmıyorlar ki? 6 yıl olmuş artık. Var olan oyunda 3-5 bir şey yaparak para kazanıyorsun.Sen olsan 2-3 yıl uğraşarak yeni bir oyun yapmaya çalışır mısın? Rockstar bile koskoca markasına yeni şeyler ekleyerek devam etti.Yeni oyun yapmak büyük risk taşır, oyun tutmadığı zaman "tamam Eu4'e geri dönelim dlc çıkaralım" ayakları yapamazsın. EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - altnkurt - 06-10-2019 Tutmuş bi formülü sürdürmek daha iyisini yapmaya göre daha tercih edilebilir bi yöntem. Zira bir eklenti için 1-2 ay düşük bütçe ve düşük eforda çalışmak yetiyorken yeni bir oyun için yıllar ve bir sürü para gerekiyor. Tabi onca emeğin Anthem gibi patlaması da alınan riskler arasında. O yüzden büyük paralar dönen firmalar kolay kolay riskli sularda yüzmemeyi tercih ediyor. Daha küçük çaplı firmalar veya bağımsız yapımcılar daha çok bu riskli sularda takılma lüksüne sahip. Football Manager, Fifa, Far Cry gibi seriler yıllardır birbirinin klonu oyunlar yapıyor. Buna tutmuş bişeyi sağabildiğimiz kadar sağalım politikası deniyor. Assassin's Creed ve Call of Duty de keza öyleydi. Fakat bi yerde gümleyince değişikliğe gitti AC serisi. CoD serisi geriye dönüş yaptı vs. Bu da artık sağamıyoruz değiştirelim taktiği. EUIV şuan sağılma sürecinde. Görünüşe bakılırsa da kolay kolay bu durum değişecek gibi durmuyor. Ayrıca işe EUIV özelinde bakarsak; Yenisini çıkarmak için üstüne koyabilecekleri alanlar kısıtlı. Grafik desen en fazla bikaç bulut ve dalga koyup sağa sola uçan martı ekleyebiliyorlar. (bkz: Imperator: Rome) Düşünce desen yine ellerinde yeni oyun geliştirip üstüne katabilecekleri mükemmel bir fikir yok. Bunu da yine Imperator: Rome'un sığlığından farkedebilirsiniz. İçerik olarak zaten yeni butonlar, yeni görev ağaçları, yeni provinceler eklemek dışında bişey yok. Oyun mekaniği ekleme konusunda ciddi sıkıntıları var. Mana Puanı gibi bazı konularda topluluğun tepkisine rağmen saplantılı bir şekilde hareket ediyorlar. Sonraki oyunda da yine mana puanlı bi EU5 görürüz muhtemelen. Hepsinden öte bi Sims gerçeği var. Yarın EU5 çıktığında bütün DLC'leri baştan satmaya başlayabilirler. Custom Nation için bi DLC, Cumhuriyetler için bi DLC, Hindistan için bi DLC, Çin için bi DLC. Hazırda fikir olarak EUIV var zaten önlerinde. Yenileyip yenilerip Sims'teki gibi aynı DLC'leri önümüze süreceklerdir. Bunu gerçekten istiyor muyuz? EU4 - İmparatorluk Reformları ve Olaylar - arter - 06-10-2019 (06-10-2019, 11:54)altnkurt : Tutmuş bi formülü sürdürmek daha iyisini yapmaya göre daha tercih edilebilir bi yöntem. Zira bir eklenti için 1-2 ay düşük bütçe ve düşük eforda çalışmak yetiyorken yeni bir oyun için yıllar ve bir sürü para gerekiyor. Tabi onca emeğin Anthem gibi patlaması da alınan riskler arasında. O yüzden büyük paralar dönen firmalar kolay kolay riskli sularda yüzmemeyi tercih ediyor. Daha küçük çaplı firmalar veya bağımsız yapımcılar daha çok bu riskli sularda takılma lüksüne sahip. Haklısın aslında. Fakat DLC DLC nereye kadar? Zaten Eu5 çıkarmak isteseler oyuncuların çoğu destek verir diye düşünüyorum. Fakat zaten dediğin gibi yeni eu5 çıksa en fazla neyi değiştirebilirler? Şuan aklıma bişey geldi. Eu3 oynadın mı? Oynadıysan Eu4 ile farkı nedir? Merak ettim. |