02-08-2017, 15:28
Puhutv
Dizi Sohbet
|
02-08-2017, 15:28
Puhutv
Trajikomik bir olay.
http://variety.com/2017/tv/news/legends-...202514211/ Peki bu işin neresi komik? "Legends of Tomorrow" adlı dizinin yapımcılarından biri -Trump'ın İslamafobik söylemlerinden alınarak- çıkıp "Günümüzde Müslüman olmak zor, bence buna tepki çekmemiz gerek, diziye Müslüman bir karakter ekleyelim." demiş. Düşünce güzel aslında. Ama haberde görebileceğiniz gibi yeni bir karakter yaratmak yerine eski karakterlerden birini Müslüman yapmışlar. İşte işin komik yanı burada başlıyor. Seçtikleri karakter -haberde de görebileceğiniz üzere- "Zari Adrianna Tomaz" adlı bir kadın karakter. Fakat haberde göremediğimiz bir şey var. Nedir bu karakterin süperkahraman adı? Isis. Evet, Isis, yani IŞİD terör örgütünün İngilizcedeki kısaltılmış hâli. https://en.wikipedia.org/wiki/Isis_(DC_Comics)
Sinkaf-ül Tertibat
06-11-2017, 12:40
Hollow Crown diye tarihsel bir dizide Margaret of Anjou'u siyahi bir kadına oynatmışlar.
Tarihte Margaret of Anjou: ![]() Dizide Margaret of Anjou: ![]() Diversity dedikleri olay çığrından çıktı.
02-12-2017, 19:48
Son zamanlarda severek izlediğiniz ve önereceğiniz diziler?
05-01-2018, 02:09
Ezel...
Tek kelimeyle ''efsane''. Türk dizilerini takip etmediğim için yıllarca gözümden kaçmış. Bu hazzı sadece Breaking Bad'de alabilmiştim yabancı dizilerde.
20-07-2018, 05:56
Şuan Stranger Things Ve Lost Serisini izliyorum. Gerçekten Çok iyi 2 dizidir.
Onun haricinde The Walking Dead 8.Sezona kadar izledim ordan sonrası baydı. Game Of Thronesin yeni sezonunu bekliyorum şuan. Ayriyetten Stranger Thingside bitirdim 3.sezonu bekliyorum.
20-07-2018, 16:52
Vikings'e başladım geçen gün. İlk sezonunu da bitirdim.
Genel olarak beğendim. Yalnız bu vikinglerin kültürüne ısınamadım biraz. Aşırı derecede geniş insanlar. Reis Ragnar bile karısını kölesine teklif ediyor o kadar genişler :D Ayrıca dini inanışları ve yaşam tarzları hakkında pek bilgim olmadığı için anlayamadığım kısımlar olabiliyor. Konu baya hızlı akıyor. Ragnar 40 dakikalık 9 bölümde kendi kabilesinin reisi olup önce İngiltereyi keşfedip,yağmalayıp sonra İngiltereyi yağmalamaktan sıkılıp Fransaya gitme planları kurmaya başladı bile :P Bizim dizilerde bu kadar konu 120 dakikalık 30-40 bölüm rahat ederdi :P Toplamda 5 sezon 59 bölüm yayınlanmış ve devam ediyor. Konu dandikleşmezse bitirene kadar izlerim heralde.
20-07-2018, 17:05
(20-07-2018, 16:52)Sübaşı : Vikings'e başladım geçen gün. İlk sezonunu da bitirdim.İlk 3 Sezon biraz güzel Fakat spoiler vermek istemiyorum vermeyeceğimde ama işte belirli bir bölümden sonra diziden ciddi anlamda soğuyabilirsin. Ben 3.sezonu daha tam bitirmeden birisinden spoileri yedim ve diziyi bıraktım mesela. Şuan Diziyi yürütecek güçlü karakterlerde yok. İlk 3 sezon konusunda güzel. Viking kültürüne gelecek olursak 21.yüzyılla o zamanlar aynı değildi. :)
20-07-2018, 18:39
(20-07-2018, 17:05)Alduin :Ne kadar kötü olursa olsun bitirmeden duramam ben illa bitircem yoksa merak ederim :D(20-07-2018, 16:52)Sübaşı : Vikings'e başladım geçen gün. İlk sezonunu da bitirdim.İlk 3 Sezon biraz güzel Fakat spoiler vermek istemiyorum vermeyeceğimde ama işte belirli bir bölümden sonra diziden ciddi anlamda soğuyabilirsin. Ben 3.sezonu daha tam bitirmeden birisinden spoileri yedim ve diziyi bıraktım mesela. Şuan Diziyi yürütecek güçlü karakterlerde yok. İlk 3 sezon konusunda güzel. Viking kültürüne gelecek olursak 21.yüzyılla o zamanlar aynı değildi. :)
Normalde dram konulu dizileri pek sevmem ama Bodyguard dizisi bir efsanenin başlangıcı olabilir.
The Purge dizisini yapmışlar.
https://www.imdb.com/title/tt6110648/ Rick and morty purge bölümüde güzeldi.
28-09-2018, 20:25
12-01-2019, 03:07
Vikings efsane
Şuan yeni bölümleri bekliyorum Favori karakterim, aethulwulf.
18-01-2019, 12:10
Star Trek Discovery 2. sezon başlamış.
18-01-2019, 12:40
Şu an Outlander'a başladım. Tarihi bir diziye biraz bilim kurgu da katmışlar. Güzel olmuş. Özellikle İskoç tarihine ilginiz varsa kesinlikle tavsiye ederim.
Bojack Horseman’a başladım. İlk sezonu bitirmek üzereyim. Hafif alaycı kara mizahı çok iyi. Bazı bölümlerde kör göze parmak mesajlar vermeye çalışıyor ama geçmiş bölümlere göndermeler ve hikayenin eskiyi unutmadan sürekli ilerlemesi nitelikli bir iş olduğunu gösteriyor. Seslendirmen kadrosunda da tanıdık isimler var. İzlemenizi öneririm.
Vir sapit qui pauca loquitur
30-01-2019, 02:12
Peaky Blinders'ın son sezonuna geldim.
İlk zamanlar biraz sıkıcıydı sonradan konu ilerledikçe güzelleşmeye başladı. Ama sanırım izlediklerim arasında en güzel sezonuda 4. sezon olacak gibi. Özellikle Luca Changretta karakteri mükemmel. Amerikan mafyalara The Godfather'dan bi hayranlık vardı zaten. Changretta'da onların tarzında gelince daha ilk sahneden kendini sevdirdi. |
|