İleti Sayısı: 2,033
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
29
hangi arazıde ne tür ordular kullanmalıyız dunyanın neredeyse tamamı daglık degılmı bu agır tankları vs nerede kullanıcaz sadece afrıkadamı birde hangi arazide ne tür ordular kullanmalıyız ornegın daglık arazıde hafif tank pıyade karışımı vs diye yazarsanız çok teşekkür ederim bir bu savaş genişliği olayı taa olarak ne oluyor?
•
İleti Sayısı: 716
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
7
13-03-2019, 20:15
(Son Düzenleme: 13-03-2019, 20:16, Düzenleyen: Sxario.)
Dağlar eğer saldırıyorsan her tümenin saldırı gücüne olumsuz bonuslar veriyor ama tanklar genel olarak her arazide piyade tümenlerine göre daha avantajlı tabi maliyeti fazla, piyade olarak dağcı tümenler zorlu arazilerde etkili olur bunun dışında nehir geçmek için Marine yani denizci piyadeleri kullanabilirsin tümenlerinin içini yapmak biraz daha oynayacağın ülkenin ekipman üretim kapasitesine göre değişiklik gösterebilir genellikle karışık tümenler daha avantajlı örneğin tank tümenlerinin içine motorize , Sp arty gibi şeyler ekleyebilirsin.
•
Imperium:
29
motorize bırlıkler ormanlık alanda olumsuz etkılenmezmı
•
İleti Sayısı: 716
Imperium:
7
Tankların içine motorize koyulmazsa organizasyon sıkıntısı çekersin piyade koysan tanklar çok yavaş gidecektir o yüzden mekanize yada motorize mutlaka bulunmalı.
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
Savaş alanı genişliği. Aynı anda çarpışabilecek birlik sayısını belirliyor. 300 spartalıdaki gibi düşün.
Sic Parvis Magna
•
Imperium:
29
anladım mesela 20 nin katları demişlerdi bana ama bazı yerlerde 5 in katları oluyormus sanırım hangisi dogru
•
İleti Sayısı: 8,058
Imperium:
91
20cwlik ordu 5cwlik ordunun 4 katı gücündedir. Ama Acem'in dağlarına, Arab'ın çöllerine düştün mü 20 cw supply limiti için sorun oluşturmaya başlar. Bu tarz supply düşük bölgelerde cwyi daha düşük tutmak gerekir.
Sic Parvis Magna
•