İleti Sayısı: 7
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
Bu biraz zor bir soru bence bunu daha üst kademelere sormak daha doğru olur ama okuduğum ve bildiğim kadarıyla paşaların yalan yanlış belgeler ortaya koyarak şehzade yi idam ettirmişlerdir ki bildiğim kadarıyla sultan şehzadeyi öldürdükten sonra bunun farkına varıp pişman oluyor
•
İleti Sayısı: 515
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
3
İsyan edecek bir şehzadenin 40 yaşına kadar bekleyeceğini sanmam üstelik asker tarafından bu kadar seviliyorken.
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Cihan sultanının iktidar hırsına kurban gitmiş talihsiz bir şehzade. Hanedan-ı Al-i Osman'ın istikbalini Şehzade Mustafa Han ile birlikte gömmüşlerdir. Zira yerine geçen Sarı Selim imparatorluğun gördüğü en basiretsiz hükümdarlardan biri.
Sic Parvis Magna
İleti Sayısı: 1,164
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
2
İranla ozman ki safevi devleti ile görüşmeleri var Sultan Süleymanın İktidar hırsı dediğiniz olay saçmalık adam ölünce orta yaş daydı hem kıbrıs gibi bir adayı alan hükümdara da basiretsiz demek hatsizlik senin padişahlara kötü veya iyi olsun laf söylemek kimsenin haddi değil siz veya başka düşünenler o zaman tahta geçse eu4 oynar gibi toprak almaya çalışırsınız.
Hail the Omnissiah! He is the God in the Machine, the Source of All Knowledge
•
İleti Sayısı: 337
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
2
Kanuni, haremi Topkapı Sarayı'na getirdikten sonra sarayda entrika eksik olmadı. Şehzade Mustafa keşke gerçekten isyan edip başarılı olsaydı fakat kurumsal yapılar değişmedikçe bir devletin kaderinin değişeceğini sanmıyorum; belki yönetim bir birkaç dönem daha padişahlarda kalırdı.
II. Selim'den başlamak üzere padişahlar yönetimi bıraktı. Nedeninin dünyevi zevkler olduğunu düşünüyorum. Yüz sene süren rüşvet ve kargaşa döneminden sonra Köprülü sadrazam olarak mutlak hakimiyeti sağladı. En azından o dönemde bir kurumsallaşma görseydik, yani padişahın yetkilerinin devri konusunda, belki gelecek için bir umut olabilirdi.
Şehzade Mustafa için söyleyebileceğim son şey şu: Umarım ahiretini düşünerek hareket etmiştir.
•