İleti Sayısı: 16
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
0
Erwin Bartmann - Vatan ve Führer İçin kitabını tavsiye ediyorum. Askerin gözünden savaşı anlamak için birebir. Ayrıca Laslo Havas'ın Suikast Planı diye bir kitabı var. II. DS'nin istihbarat tarafının anlanabileceği bir kitap.
•
İleti Sayısı: 911
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
1
Nereden aldığınızı sorabilir miyim ?
•
İleti Sayısı: 1,686
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
14
Istvan Vasary - Kumanlar ve Tatarlar
Orlando Figes - Nataşa'nın Dansı Rusya'nın Kültürel Tarihi
Cognito - Osmanlılar özel sayısı
Cognito - Bizans
Sinkaf-ül Tertibat
•
İleti Sayısı: 21
Imperium:
0
felsefe tarihi- ahmet cevizci... öneririm
•
İleti Sayısı: 1,039
Imperium:
6
Daha okumadığı kitabı önereni ilk defa görüyorum.
İleti Sayısı: 1,910
Imperium:
49
07-08-2019, 03:02
(Son Düzenleme: 07-08-2019, 03:05, Düzenleyen: Mabella.)
De Ra Militari. 12.yydan itibaren Avrupada en cok okunan savas tarihi kitaplarindan birisi. Daha once ingilizce olarak erişme ve inceleme sansim olmustu ama okumak Turkceye cevrilince nasip olacak.
Bu alanla ilgilenen bilgili arkadaslar zaten bilir bu kitabin kalitesini. Ben de Turkceye cevrildigini haber etme niyetine paylastim.
•
İleti Sayısı: 3,992
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
53
Osmanlı Tarihi için Ahmet Şimşirgil'in Kayı serisini öneririm, net bilgiler halinde sultanları sırasıyla anlatmış.
Vladimir Bartol'un Alamut kitabı da güzeldi. Hasan Sabbah'ı roman olarak anlatmış.
•
İleti Sayısı: 345
Imperium:
4
Emrah Safa Gürkan - Sultanın Korsanları
Emrah Safa Gürkan - Sultanın Casusları
Umberto Eco - Gülün Adı
Umberto Eco - Ortaçağ
Denemeyi bilene imkansız yoktur.
- III.Alexandros (Büyük İskender)
•
İleti Sayısı: 1,388
Imperium:
30
Teşkilat-ı Mahsusa Tarihi-2 Cilt Ahmet Tetik
Feodel Toplum- Marc Bloch
трагедия
Aşağıdaki 1 üye Faramir nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Faramir nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• basileus
İleti Sayısı: 727
Imperium:
7
Savaş Günlükleri (1939-1943) Kont Galeazzo Ciano (Mussolini'nin damadı aynı zamanda bakanı)
Savaşı İtalyanlar tarafından görmek için bir kitap
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "
•
İleti Sayısı: 6,714
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
17
Osmanlı donanması 1572-1923 daniel panzac inebahtidan başlayarak osmanli donanmasını detaylı olarak ele alıyor
•
İleti Sayısı: 3,992
Imperium:
53
Kronik Kitap'ın son zamanlardaki kitapları gerçekten ilgi çekici ve tutarlı olduklarını düşünüyorum. Benim de bir kaç gün önce aldığım kitaplar arasında Tonyukuk ve Hunlar var. Okuduktan sonra tekrar yorum yaparım. Yalnız Kronik Kitap serileri tavsiye ediliyor diye gördüm hep.
Aşağıdaki 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Dothor_