İleti Sayısı: 2,445
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
36
23-12-2019, 20:27
(Son Düzenleme: 23-12-2019, 20:31, Düzenleyen: Selene.)
Katılıyorum
İnternet hızım oynu zamanında yüklemye yetmediğinden etkinlikten çekiliyorum.
•
İleti Sayısı: 2,259
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
Oda kuruldu.
Oda: Strategyturk CoH Etkinligi
Şifre: st
•
İleti Sayısı: 1,813
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
23
Çok eğlenceliydi elinize sağlık.
•
İleti Sayısı: 1,959
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
39
7 Temmuz 1944, St. Lo batısı, 3. Amerikan Tank Tümeni, 2. zıhlı alay blablabla... Baker Bölüğü
Bölük araziye öncü keşif mangaları göndererek yerleşti. Arazi bazı çiftlik evleri, tarlalar ve sıra ağaçlar ile çevreli daha önce geçtiğimiz ve diğerlerinden farklı olmayan bir Fransız kırsalıydı. Keşif piyadeleri sabahın erken saatlerinde düşman ile temasa geçti. Genç ve deneyimsiz volksgrenadier birimleri, bizim çocuklara fanatikçe arazide meydan okuyordu. Bölüğün kalanını beklemeden hücum emri verdim fakat karşımıza çıkan bir mg42 bizi kevgire çevirdi. Kısmen geri çekilerek tutunabileceğimiz bir hatta döndüm. Bu sırada tümen komutanlığından ateş gücümü yükseltecek B.A.R. taarruz tüfekleri talep etti. Bir sonra sonra gelen bu tüfekler ile bir kez daha taarruza geçtim. Fakat önümüzde artık acemi fanatik alman erleri değil, profesyonel doğu cephesi görmüş sert düşman mangaları vardı. Alman ordusunun karşımızda ki tümeni donatımı şaşırtıcı derece de iyiydi. Taarruzu keserek bölüğün geri kalanını beklemeye devam etmeye karar verdim.
Öğle saatlerinde bir zırhlı sesi ile ön hatlar alarma geçti, alman 8x8 arazı üstümüze çullanarak ön hatlarda ki piyadelerimizi delik deşik etti. Neyse ki Abra bölüğünden destek geldi bir tanksavar arazide yanımda yer alabildi. Bu düşman aracını bizden uzun süre uzak tuttu. Sol kanadımda ki mangaları çiftlik evinin oradaki noktaya sevk ettim. Bu nokta kıymetliydi zira göndere çekeceğimiz bayrak bizim arazide ki zaferimizi temsil edecekti. Cephenin bu tarafında nispeten zayıf alman savunmasını aşarak bölgede kısmen tutunabildik. Fakat daha bir aracın "paletli" sesleri bizi irkiltti. Alman model 4 tankları bulunduğumuz mevkiden bizi söküp atarak geri çekilmeye zorladı. Ancak, arka tarafımıza sızmış bir grup düşman piyadesi bizi imha olma noktasına getirdi. Abra bölüğünün desteği ile durumu kısmen toparlayabildim
Öğleden sonra yeverim olan keskin nişancıyı sahaya sürdüm ve bölüğüm artık bana katıldığı için tüm ağır silahları cepheye sürme imkanım oldu. 30 kalibre arazide terör estirdi, tanksavar topları ile düşman zırhlılarına aman vermeyerek direnebildik. Fakat bu kez da Abra bölüğü zor duruma düştü. Desteğe gönderdiğim piyadelerim de pusuya düşerek imha oldular. Abra bölüğünden kurtulan bir Sherman Caliopse benim hatlarımda konumlanarak nispeten pozisyonumu korumama yardımcı oldu.
Saat 16,00 sularında zırhlılarımız araziye geldi. Fakat düşmanda Kaplan tankını ve daha bir çok model 4 panzerini üstümüze sürmüştü. Yeni M26 Pershing, 2 M18 Hellcat Tank yokedici ve bir M4A3 Crocodile ile taarruza geçtik. Sert alman Pak40 tanksavar kuşağı ile karşılaşarak çok etkili olamadık. Alman zırhlıları üstümüze çullanırken nispeten gurur toplayıcı bir zafer kazandık. Yine de bölük çok hırpalanmıştı ve karanlık çökerken araziden komple geri çekilme emri verdim. Bugün Almanya bu aptal çiftlikte zaferinin tadına bakabilirdi. Yarın elbet hava kuvvetleri burayı dümdüz edecekti.
•