Warhammer II - Muharebe İpuçları
#1
a2iC8mjGbFBvCekTSGdBST.png

Bu rehberde savaş alanındaki temel kontrolleri anlatacağım.

Görsel


Öncelikle en temel kontrol olan 'CTRL' tuşu ile başlamak istiyorum. Aşağıdaki ünite resimlerine 'CTRL' tuşuna basılı tutarak birden fazla birimi seçebilirsiniz.
Genellikle aynı tür birimler yan yana olacağından soldaki birimi seçip 'SHIFT' tuşuna basılı tutup en sağdaki aynı tür birimi seçerseniz hepsini toplu seçmiş olursunuz.
Seçtiğiniz birimleri 'G' tuşuna basarak grup halinde yönetebilirsiniz. 'CTRL+G' tuş kombinasyonu ile grup yaparsanız. Grup kilidini kapamış olursunuz.
Grup kilidini kapattığınızda ya da kilitli grup yaptığınızda seçtiğini birimler o anki yerlerini koruyacaktır. O gruba ilerleme emri verdiğinizde birimlerin arasındaki mesafe aynı kalacaktır.

Görsel

Yaptığınız gruplamalar ünite birimlerinde yukarıdaki gibi görünecektir. Grupların üstündeki rakamlar o tuşa bastığınız takdirde o grubu seçtiğiniz anlamına gelmektedir.
Yani kısaca birinci grubu seçmek içi '1' tuşuna basmanız yeterli olacaktır. 
Bu sayede muharebe alanında daha hızlı birim kontrolü yapmış olacaksınız.



Muharebe alanında seçtiğiniz gruplara ya da birimlere farklı ilerleme emri verdiğinizi varsayalım. Bu emirleri görmek için 'SPACE' tuşuna basılı tutmanız yeterli.
Hangi biriminin hangi konuma ilerlediğini rahatlıkla görmüş olacaksınız. 
Yukarıdaki görselde de görülen iki çizgi ve arasındaki çemberimsi bir çizginin oluşturduğu alan ise menzilli ünitelerinizin menzil alanını göstermektedir.


'ALT' tuşunun önemi ise burada kendini göstermektedir.
Grubunuzun ilerlemesini düzen bozmadan yapmak istiyorsanız veya sadece belirli bir hattaki birliklerinizin düzeni bozmadan hareket etmesini istiyorsanız bu tuşu kullanacaksınız.
Bir hattaki birliklerinizi ya da grubunuzu seçtiğiniz zaman 'ALT' tuşuna basılı tutarak onları düzeni bozmadan hareket ettirebilirsiniz.
Sıra bu iki tuşun aynı anda kullanımına geldi. 'ALT+CTRL' tuş kombinasyonu ile seçtiğiniz birlikleri döndürebilirsiniz.
Seçtiğiniz grubu savaş gidişatına göre sağ ve sol yöne doğru döndürme gereksinimi duyduğunuzda devreye bu tuş grubu girmektedir.
Eğer birliklerinizin tam olarak istediğiniz rotadan gitmesini istiyorsanız kullanacağınız tuş 'SHIFT' tuşu olacaktır.
Bir ünite veya ünite grubunu seçtikten sonra 'SHIFT' tuşuna basılı tutarak mouse'unuzun sağ tuşu ile rota çizebilirsiniz.


Yukarıda birazından bahsetmiş olsak da birim kartlarının altındaki tuşların anlamına geldi sıra.
İlk tuş birim hızını ayarlamamızda yarıyor. Seçili birim ilerleyişinde ki hızı belirliyoruz. Birim hızlı veya normal olarak belirli konuma ilerleyebiliyor.
Bu tuşun kısayolu 'R' tuşu. R tuşuna basarak bunu ayarlayabilirken birim seçiliyken gitmesini istediğiniz konuma mouse sağ tuşu ile bir kere tıklarsanız normal hız ile iki kere tıklarsanız hızlı gidecektir.
İkinci tuş ise yakın dövüş modunu açıp kapatmaya yaramaktadır. Menzilli birimleriniz ile düşmanın yakın dövüş birimi muharebeye girdiği zaman kullanılması gereken bir tuştur.
Menzilli biriminiz yakın dövüşe girerek örnek vermek gerekirse okçularınız ok atmayı bırakıp düşmanla kılıç ile savaşmaya devam edecektir. 
Ancak bu kılıç ile savaşması herhangi bir kılıçlı piyadenin ki kadar etkili olayacaktır.
Bu tuşun klavyedeki kısayolu ise 'F' tuşudur.
El işaretini andıran tuş ise dur tuşudur. İsminden de anlaşılacağı üzere hareket eden birimi durduran ya da ateş eden menzilli birime ateşkes emri veren tuştur.
Çok kullanılmasa da yakın muharebeye girmiş biriminize de uygulayabilirsiniz. Bu tuşun klavyedeki karşılığı 'BACKSPACE' tuşudur.
Diğer iki tuş gruplamayla ilgili olduğundan burada bahsetmeyeceğim zaten yukarıda epey bahsettim. 
Son üç tuşa gelecek olursak eğer bu tuşların klavyede kısayolları bulunmamaktadır.
Koruma modu kalkan ile simgelenen tuş. Birimlerinizin düşman birimlerini takip etmemesini mevkilerini korumalarını emreden bir tuştur.
Yay ve ok ile simgelenen tuş ise ateş serbest tuşudur. Eğer açık hale getirirseniz menzildeki düşman birimlerine siz emretmeden otomatik olarak seçili birim saldırıda bulunur.
Son tuş ise müsademe modu tuşu. Menzilli birimlerde olur. Düşman ile arasındaki mesafeyi korur. Eğer bu tuş açık ise düşman ona yaklaştıkça birim düşman biriminden kaçar.


Son olarak büyülere değinmek istiyorum. Büyüleri sadece lordlarınız ve kahramanlarınız yapabilmektedir.
Ayrıca ırklara özgü yetenekler de bazen büyüler kısmında bulunabilmektedir.
Büyüler alana hasar verme, iyileştirme ve birime buff veya debuff verme gibi özelliklere sahip olabiliyorlar.
Büyülerin kısayol tuşu bulunmamaktadır. Savaşa başlarken büyüleri okuyup anlamanızı tavsiye ederim.
Büyüleri kullanırken mouse sol tuşu ile büyüyü seçip uygulamak istediğiniz alan ya da birime tıklayabilirsiniz. 
Burada dikkat edilmesi gereken şey kötü etkili büyüleri kendi birimlerinizde de kullanabiliyorsunuz. Birim veya alan seçerken dikkat etmeniz gerekmektedir.
[+] 6 üye Gurt nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.