Aksiyon: Chivalry II
header.jpg?t=1655054574

Geliştirici: Torn Banner Studios
Yayımcı: Tripwire Interactive
Çıkış Tarihi: 8 Haziran 2021

Chivalry II, Orta Çağ'da geçen çok oyunculu bir hack-and-slash oyunudur.

Görsel
Görsel

Görsel
Görsel

Görsel
Görsel
IbnE9P2.gif
[+] 2 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyunun çıkacağı tüm platformlar arasında Cross-Play özelliği olacakmış.
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Kapalı Alpha başlamış.
IbnE9P2.gif
Ara
8 Haziran 2021'de çıkıyor. ₺69,00'den ön siparişe açıldı. Mart'ta Kapalı Beta başlayacak.
IbnE9P2.gif
Ara
Ben oyunun ilk birkaç ay tutulacağını ve sonra Chivalry Medieval Warfare'de olduğu gibi unutulacağını düşünüyorum.
" Hemen herkes tartışabilir, fakat güzel konuşabilmek herkesin yapabileceği bir iş değildir. "
Ara
Çıktı.
IbnE9P2.gif
Ara
Betasını deneyen veya oyunu alan var mı? İlk Chivalry'yi ve Mordhau'yu oynamıştım ama resmen dans ederek vuran adamlar yüzünden bırakmıştım. Bunu düzelttik diyorlar, o yüzden de oynamayı düşünüyorum.
Ara
Oyunu birkaç gün önce aldım, çok sevdim. Casual oynamak çok zevkli, Mordhau vs. gibi değil. Normalde orta/üstlerde olurdum takımlarda dün ne olduysa ya 1. ya da 2. bitirdim.

[+] 1 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
İnternetimin oyun keyfimi zehir edeceğini bilmesem çoktan almıştım. Metascore'u 82'ymiş bu arada, sevindim.
IbnE9P2.gif
Ara
Bayağı vahşet var diyorlar kafa mafa kopuyormuş.
Ara
Steam'e geldi. %40 indirimle 7 Temmuz'a kadar ₺36,60, gayet iyi.

https://store.steampowered.com/app/18242...1_4_4__118
IbnE9P2.gif
Ara
Çok güzel fiyat, kaçırmadım çektim ben de, teşekkürler bildirim için @Attila the Hun

Şu yorum da çok hoşuma gitti :D

unknown.png
[+] 3 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyun zevkliydi ama oynamaya devam etmemiştim. Alanlarla etkinlik yapabiliriz.
Ara
Bir süre oynadım, baya zevkli kırıp parçalamak. First person oynayan var mı? Çok zor geldi bana, arkayı geçtim, sağı solu bile göremiyorsunuz. Sadece okçu oynarken alıyorum fp kameraya, haricen tp daha iyi. Ama fp'deki hissiyat da diğerinde yok işte.
Ara
Ben de birkaç saat oynadım. Yapısı gereği kaotik olması kaçınılmaz fakat Mordhau'nun aksine baş edilebilir bir kaotiklik bu. Benim gibi birkaç "kill alabilmek" için yüzlerce saatini harcamaya niyeti olmayanlar için ideal bir oyun olmuş Chivalry II. Şimdilik bir defa düşmana vuruyorsam beş defa da dostuma vuruyorum ama zamanla alışırım herhâlde.

Birinci şahısta daha zevkli oluyor bence. Faremle kılıç savururken ben de sandalyemde bir o yana bir bu yana savruluyorum.
IbnE9P2.gif
Ara
Etkinlik falan yaparsak bende alabilirim.
Ara
(12-06-2022, 20:40)Attila the Hun : Steam'e geldi. %40 indirimle 7 Temmuz'a kadar ₺36,60, gayet iyi.

https://store.steampowered.com/app/18242...1_4_4__118

bu fiyatı görünce ben de dayanamayıp hemen aldım bakalım nasıl
t8nubAh.gif
Ara
Oyunun beğendim, alıştıkça daha zevkli hale geliyor. Forum içerisinde birlikte oynamak için etkinliğine bekleriz, 
link: https://forum.strategyturk.com/konu-2022...#pid267923

Bir kaç taktik vereyim öğrendiğim kadarıyla:
  • Yakın dövüş silahlarında silah nereden savruluyorsa onun tersine döndüğünüz zaman düşmana daha erken vurabiliyorsunuz. Düz sol fare tuşuna tıkladınız, kılıcı soldan savurmaya başladı diyelim, hemen fareyi sağ tarafa doğru çekerseniz daha önce vurmuş olacaksınız.
  • Toplu mücadelelerde yanınızda takım arkadaşlarınız varsa, onlara vurmamak için "yukarıdan saldırı" veya "saplama saldırısı" ilk tercihleriniz olsun. 
  • Eğer doğrudan mücadele içerisinde değilseniz silahları fırlatmaktan çekinmeyin, savaşa girene kadar başka silah bulabilirsiniz. Aşağıdaki resimde düşmanın sırtıma kılıç fırlatarak öldürdüğünü göreceksiniz.
  • 1v3, 1v4 kalırsanız savunma yapmaya çalışmayın, ölümünüzü 3-5 saniye daha uzatmış olursunuz. Mümkün mertebe tüm düşmanları karşınıza alıp ilk maddede söylediğim taktik ile düz vuruş spawnlayın. Bu şekilde ölmeden önce ciddi zararlar verebilir, şanslıysanız 1 veya 2 düşman öldürebilirsiniz.
  • Düşman saldırırken çömelip vurabiliyorsunuz bazen. Ama düşmanın yatay saldırı yapması lazım işe yaraması için. 
  • Blok saldırılar teke tekte çok etkili oluyor, yani sağ tık basılı tutmak yerine tam saldırı anında basıp ardından saldırı yaparsanız düşman karşılamakta zorluk çekiyor. Genelde karşılayamıyor.
  • Yine bire birde tekme atmayı unutmayın, çok hızlı ve düşmanın gardını düşürüyor, ardından hızlıca silahınızı saplarsanız ciddi hasar vuruyorsunuz.
  • Son olarak 1v2 durumlarında geriye doğru değil yana doğru kaçın. Bu şekilde düşmanlar hem birbirine zarar veriyor, hem de tek kişi gibi karşılayabiliyorsunuz.

[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
unknown.png

[+] 2 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yiyecek alıp battlecry "C" yaparak can doldurabiliyormuşuz.
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.