29-07-2020, 10:26
Bu rehberde oyuna Mega Corp eklentisi ile eklenen karavanlardan bahsedeceğim.
Oyunda 3 farklı karavan ve karavanların merkez üssü denebilecek Chor's Compass vardır. Soykırımcı imparatorluklar karavanlarla etileşemez. Önce karavanlardan bahsedelim.
Karavanlar
Karavanlar galaksiyi dolaşırlar ve imparatorluklara teklifler sunarlar. Teklif ilk başta imparatorluğun sınırlarına girdikleri vakit sunulur. İlk sunulmada teklif kabul edilebilir, reddedilebilir veya karavan imparatorluğu terketmeye yaklaşana kadar ertelenebilir.
Numistic Order
Numistic Order'ın teklifleri ve tekliflerin bedelleri ön tanımlıdır ve tekliflerinin bir kısmı tek seferlik.
Numistic Administration: işlerden +%15 enerji, işlerden +%25 ticaret değeri.
Numa'nın Nefesi: +2 maksimum bölge, +3 maksimum jenarator bölgesi
Numistic Tapınak: 2 tüccar ve 2 rahip işi.(İşlerden toplam üretim: 16 ticaret değeri, 20 rahatlık, 4 topluluk araştırması)
Numistic Görselleştirme: 10 yıllığına. -%5 pop tüketim malı gereksinimi, +%10 aylık enerji, +%10 Statecraft araştırma hızı
Numistic Veri Modelleme: işlerden +%5 enerji
Numa'nın Tüccarı: +%10 ticaret değeri, -%10 pop tüketim malı gereksinimi
Kutsal Algoritma: 10 yıllığına. +1 tek-dronu işi, işlerden +%10 enerji
Vengralian Trium
Vengralian Trium'un teklifler ve bedeller listesi vardır ve teklif ve bedel rastgele olarak seçilir.
Trium Atmospheric Deodorizer Deployment: 80 yıllığına +%30 göç alımı isteği, +%10 nüfus artışı
Trium Bunk Beds Deployment kararı: 80 yıllığına +%10 konut
Trium Food Container Deployment: 80 yıllığına -%10 pop yemek ihtiyacı
Racket Industrial Enterprise
Racket Industrial Enterprise'ın tekliflerinin belirli bir bedel listesi vardır bu listeden rastgele bir bedel seçer.
Çöp Geridönüşüm Merkezi: +10 enerji, +10 mineral, +5 rahatlık, +2 tek-dronu(8/12 enerji)
Yörüngesel Çöp Dağıtımı: tipi bileşen, +%25 yörüngesel bombardıman hasarı verir.
Atık Kontrol Uzmanı: -%10 bina bakım masrafı.
Chor's Compass
Buradan enerji karşılığı Karavan Parası alınabilir ve bu paralarla slot oynanabilir ve relinquary açılabilir. Karavan paraları tek seferde 8000, 16000 ve 26000 miktarlarında alınabilir het teklifin enerji Karavan Parası oaranı aynıdır.
Slot
Bedeli 2783.92 Karavan Parası
Ödül havuzu:
Relinquary
Bedeli 6194.21. Her imparatorluk en fazla 6 tane açabilir ve her açış arası en az 500 gün geçmesi gerek.
Relinquary ödülleri:
Toplayıcı
Eğer bir imparatorluğun Chor's Compass'tan en fazla 3 sistem ötede kolonisi varsa her yıl %2 ihtimalle 3000 enerji karşılığında gizemli bir kutu alma şansı vardır. Kututdan çıkabilcek şeyler.
Karavanlara Saldırmak
Karavanların 4k, Chor's Compass'ın 7k donanma gücü vardır. Karavanlar veya Chor's Compass'ı yok etmek 2000 enerji ve mineral verir ayrıca karavanı yok eden amiral Karavan Karşıtı özelliğini kazanır. Karavan merkezini yok etmek soykırımcı olmayan diğer imparatorluklarla geçici -40 ilişki olur. Karavan merkezi yok edildiyse ama en az bir karavan hayattaysa diğer imparatorluklara içinde koloni olmayan bir sistemde yeniden kurmak için izin isterler eğer imparatorluk kabul ederse sistemi kaybeder ama +%5 ticaret değeri kazanır.
Karavan Karşıtı: -%10 acil durum FTL hasar riski.
Oyunda 3 farklı karavan ve karavanların merkez üssü denebilecek Chor's Compass vardır. Soykırımcı imparatorluklar karavanlarla etileşemez. Önce karavanlardan bahsedelim.
Karavanlar
Karavanlar galaksiyi dolaşırlar ve imparatorluklara teklifler sunarlar. Teklif ilk başta imparatorluğun sınırlarına girdikleri vakit sunulur. İlk sunulmada teklif kabul edilebilir, reddedilebilir veya karavan imparatorluğu terketmeye yaklaşana kadar ertelenebilir.
Numistic Order
Numistic Order'ın teklifleri ve tekliflerin bedelleri ön tanımlıdır ve tekliflerinin bir kısmı tek seferlik.
Teklif | Bedel | Gereksinim | Tekrarlanabilir |
---|---|---|---|
200 egzotik gaz | 1700 enerji | evet | |
3000 enerji | 500 alaşım | evet | |
200 nadir kristal | 2 pop | Gestalt değil | evet |
Numistic Administration özelliğine sahip 2 pop | 3500 enerji | Gestalt değil | evet |
Numistic Magnetistrips gezegen özelliği | 100 etki | Makine Zihni | evet |
5 ufak kalıntı | 300 alaşım | evet | |
Numa'nın Nefesi yatağı | 200 mineral | hayır | |
Numistic kruvazör | 500 enerji | hayır | |
Karavan kruvazörü | 2500 enerji | hayır | |
Numistic tapınak binası | 2000 enerji | Gestalt değil | hayır |
Numistic görselleştirme edicti | 2500 enerji | Gestalt değil | hayır |
Numistic veri modelleme teknolojisi | 3500 enerji | hayır | |
Numa'nın tüccarı özelliğine sahip vali | 1500 enerji | Gestalt değil | hayır |
Kutsal Algoritma kararı | 2000 mineral | Makine Zihni | hayır |
Numistic Administration: işlerden +%15 enerji, işlerden +%25 ticaret değeri.
Numa'nın Nefesi: +2 maksimum bölge, +3 maksimum jenarator bölgesi
Numistic Tapınak: 2 tüccar ve 2 rahip işi.(İşlerden toplam üretim: 16 ticaret değeri, 20 rahatlık, 4 topluluk araştırması)
Numistic Görselleştirme: 10 yıllığına. -%5 pop tüketim malı gereksinimi, +%10 aylık enerji, +%10 Statecraft araştırma hızı
Numistic Veri Modelleme: işlerden +%5 enerji
Numa'nın Tüccarı: +%10 ticaret değeri, -%10 pop tüketim malı gereksinimi
Kutsal Algoritma: 10 yıllığına. +1 tek-dronu işi, işlerden +%10 enerji
Vengralian Trium
Vengralian Trium'un teklifler ve bedeller listesi vardır ve teklif ve bedel rastgele olarak seçilir.
Tekliflr | Bedeller |
---|---|
2000 enerji(Sadece Gestaltlara) 1000 tüketim malı(Gestaltlar alamaz) 1 Trium Atmospheric Deodorizer Deployment kararı(Gestaltlar alamaz) 1 Trium Bunk Beds Deployment kararı 1 Trium Food Container Deployment kararı 80 yıllığına +%15 ticaret değeri(Gestaltlar alamaz) 10 yıllığına +%10 nüfus artışı(Sadece Kovan Zihinlerine) | 1200 alaşım 500 birliktelik 4 pop 6 aylığına -%100 topluluk araştırması 1 bilim gemisi |
Trium Atmospheric Deodorizer Deployment: 80 yıllığına +%30 göç alımı isteği, +%10 nüfus artışı
Trium Bunk Beds Deployment kararı: 80 yıllığına +%10 konut
Trium Food Container Deployment: 80 yıllığına -%10 pop yemek ihtiyacı
Racket Industrial Enterprise
Racket Industrial Enterprise'ın tekliflerinin belirli bir bedel listesi vardır bu listeden rastgele bir bedel seçer.
Teklif | Muhtemel Bedeller | Gereksinim |
---|---|---|
1 Karavan Kruvazörü | 200 mineral | |
200 mineral | 200 yemek | Oyunun ilk 50 yılı Makine Zihni değil |
500 mineral | 1000 yemek | Oyunun ilk 150 yılı Makine Zihni değil |
2000 mineral | 4000 yemek | Oyunun ilk 150 yılı değil Makine Zihni değil |
4 racket popu | 500 alaşım | Gestalt değil |
4 robot | 500 alaşım | Makine Zihni |
Çöp Geridönüşüm Merkezi binası | 6 pop | Zaten sahip değil Gestalt değil |
Yörüngesel Çöp Dağıtımı gemi bileşeni | 1000 enerji 300 mineral 800 tüketim malı | Zaten sahip değil |
Atık Kontrol Uzmanı özelliğine sahip vali | 300 enerji 200 yemek 150 tüketim malı | |
Manyak veya Dahi özellikli bilim insaı | 300 enerji 200 yemek 150 tüketim malı | |
Maden istasyonu olan bir cisme +5 enerji yatağı | 70 etki 15 egzotik gaz 100 tüketim malı | |
Aşşağıdakilerden biri
| 55 nadir kristal 15 zro 5 karanlık madde |
Çöp Geridönüşüm Merkezi: +10 enerji, +10 mineral, +5 rahatlık, +2 tek-dronu(8/12 enerji)
Yörüngesel Çöp Dağıtımı: tipi bileşen, +%25 yörüngesel bombardıman hasarı verir.
Atık Kontrol Uzmanı: -%10 bina bakım masrafı.
Chor's Compass
Buradan enerji karşılığı Karavan Parası alınabilir ve bu paralarla slot oynanabilir ve relinquary açılabilir. Karavan paraları tek seferde 8000, 16000 ve 26000 miktarlarında alınabilir het teklifin enerji Karavan Parası oaranı aynıdır.
Slot
Bedeli 2783.92 Karavan Parası
Ödül havuzu:
- %70 ihtimal: boş
- %15 ihtimal: 500 Karavan Parası
- %4 ihtimal: 1000 enerji
- %4 ihtimal: 1000 mineral
- %4 ihtimal: 3000 Karavan Parası
- %1 ihtimal: Aylık üretimin 120 katı enerji.(En az 10000 en fazla 100000)
- %1 ihtimal: Aylık üretimin 120 katı mineral.(En az 10000 en fazla 100000)
- %1 ihtimal: 600 ay boyunca aylık +40 mineral ve enerji
Relinquary
Bedeli 6194.21. Her imparatorluk en fazla 6 tane açabilir ve her açış arası en az 500 gün geçmesi gerek.
- %29.5 ihtimal: boş.
- %70 ihtimal: Bir relinquary ödülü.
- %0.5 ihtimal: Galatron yadigarı.
Relinquary ödülleri:
- Başkentte +%10 ticaret değeri.
- 6 ayın tüketim malı geliri.(En az 100)
- 8 ayın tüketim malı geliri.(En az 2000)
- 2 yılın yemek geliri.(En az 2000)
- 2 yılın alaşım geliri.(En az 2000)
- 2 yılın fizik araştırması geliri.(En az 2000)
- 2 yılın topluluk araştırması geliri.(En az 2000)
- 4000 enerji ve mineral
- 2000 mühendislik araştırması.
- 1000 topluluk araştırması.
- Hükümdar Psişik olur.
Yadigar | Pasif Etki | Aktif Etki | Aktifleştirme Bedeli | Elde Etme Şekli | Verdiği Skor | |
---|---|---|---|---|---|---|
The Galatron | +3 Influence, +%100 diplomatik ağırlık. | Şunlardan rastgele biri: 8000 Enerji, 8000 Mineral, 8000 Yiyecek, 5000 Alaşım, 5000 Tüketim Ürünü, 500 Egzotik Gaz, 500 Nadir Kristal, 500 Uçucu Tanecikler, 30 Küçük Kalıntı | 150 Influence | Reliquary'den çıkma şansı %0,5, Take Galatron Savaş Hedefi ile elegeçirilebilir | 20000 |
Toplayıcı
Eğer bir imparatorluğun Chor's Compass'tan en fazla 3 sistem ötede kolonisi varsa her yıl %2 ihtimalle 3000 enerji karşılığında gizemli bir kutu alma şansı vardır. Kututdan çıkabilcek şeyler.
- %35 ihtimal: boş
- %10 ihtimal: 4000 mineral
- %10 ihtimal: 1000 mühendislik araştırması
- %10 ihtimal: 1000 topluluk araştırması
- %10 ihtimal: 1000 fizik araştırması
- %10 ihtimal: 1000 alaşım
- %5 ihtimal: Başkentte işlerden +%10 alaşım
- %5 ihtimal: Başkentte işlerden +%10 enerji
- %5 ihtimal: Başkentte işlerden +%10 mineral
Karavanlara Saldırmak
Karavanların 4k, Chor's Compass'ın 7k donanma gücü vardır. Karavanlar veya Chor's Compass'ı yok etmek 2000 enerji ve mineral verir ayrıca karavanı yok eden amiral Karavan Karşıtı özelliğini kazanır. Karavan merkezini yok etmek soykırımcı olmayan diğer imparatorluklarla geçici -40 ilişki olur. Karavan merkezi yok edildiyse ama en az bir karavan hayattaysa diğer imparatorluklara içinde koloni olmayan bir sistemde yeniden kurmak için izin isterler eğer imparatorluk kabul ederse sistemi kaybeder ama +%5 ticaret değeri kazanır.
Karavan Karşıtı: -%10 acil durum FTL hasar riski.