İleti Sayısı: 26,429
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
Brooklyn Nine Nine 2013'te Fox'ta yayımlanmaya başlayan komedi dizisi.
Başrolde SNL'den thelonelyisland'dan tanıdığımız Andy Samberg var.
Bölümler 22 dakika, IMDB puanı 8.3
•
Imperium:
139
@ TurkJedi'ın önerisiyle yeni başladım, izledikçe bu konuda yorumlarımı yazarım.
•
İleti Sayısı: 731
Imperium:
3
Mükemmel karakterleri olan istisnasız her bölümü bir şekilde güldüren bir dizi. İzlemeyen çok şey kaçırır.
•
Imperium:
139
2017'de başlayıp devam etmemiştim sanırım, şimdi sonlarına geldim sayılır.
Captain Holt açık ara en iyi karakter dizideki.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Elefsar
İleti Sayısı: 1,911
Imperium:
49
Ilk sezonunu henuz bitirdim. Beklediğimden oldukca eglenceli ve basarili olmuş
omnia fui et nihil expedit
•
Imperium:
139
Çıkmış son bölümü de izledikten sonra 2017'de vadettiğim yorumu yazıyorum.
İlk olarak dizi keyifli bir dizi, yoğun bir şekilde Andy Samberg etrafında şekilleniyor. Genellikle bu gibi çerezlik komedi dizilerde bir başrol olmaz, öne çıkan bir grup olur. Bu dizide net bir başrol var o da Detektif Jake Peralta. Klasik komedi dizilerini andıran yine bir grubumuz var, ancak bu grup çoğu bölümde figüranlaşıyor. İlk bölümden Terry'nin daha öne çıkan bir figür olacağını düşünüyordum, öyle olmadı. Captain Holt açık ara en hoş karakter, Scully & Hitchcock'a hak ettikleri değer verilmiyor, genel olarak absürt kıyaslamalarda referans noktası olarak alınıyorlar. Gina Linetti en baştan bu yana "polisiye dünyasında bizden karakter" olarak düşünülmüş gibi geldi, ancak kendisi de bir sezondan sonra (sanıyorum gerçekten hamile kalıyor vs.) diziden ayrılıyor. Rosa Diaz ve Boyle yerine göre katkı sağlayabilen, ancak yine dediğim gibi "sidekick"liğin ötesine geçemeyen karakterler.
Bu dizide benim dikkatimi çeken nokta, Jake dışındaki karakterler "karakter gelişimi" açısından zayıf kalırken, dizi dünyasının, muadillerinden farklı bir biçimde ilerlemesiydi. Örneğin Amy Santiago'yu ele alalım, 145 bölümde herhangi bir elle tutulur karakter gelişimi yaşanmadı, Amy Santiago'nun sevgilisinin olmasının sebebi Jake ile olan ilişkisini enteresanlaştırmaktı. Amy Santiago'nun ailesini tanımamızın sebebi Jake ile evleniyor olmasıydı. Amy özelinde veya Amy ile (Jake hariç) gruptan birinin ön plana çıktığı bir bölüm hatırlamıyorum. Buna rağmen Amy karakteri dizide terfi edip, Sergeant olup başka bir ekibin başına geçiyor ve teoride "ana gruptan" ayrılıyor. Bu sıradışı durum, normalde gerçekçilik üzerinden yorumlanabilir ancak dizideki grup "bir polis merkezindeki detektifler" dizisi olduğu için, dizi ilerledikçe dizi dünyasının da ilerlemesi bu grubu tehdit eder hale geliyor - bu açıdan bana bir hayli tuhaf geldi. Örneğin Holt Commissioner olmak istiyor, Commissioner olması yine 99'dan ayrılması anlamına geliyor, Terry Lieutenant oluyor, son anda 99'dan ayrılmaktan kurtuluyor. Boyle'un evlatlık çocuğu oluyor, ama dizide hiçbir anlamı yok. Öte yandan Amy kurtulmuyor, onu "alt kattaki grubun Sergeant'ı" haline getiriyorlar. Alt kattaki grup ise toplamda 1 veya 2 bölümde gözüküyor, ondan sonra Sergeant Amy'i yine asıl grupla görüyoruz. Yani dizinin "dizi dünyasını ilerletme girişimi" bence diziye zarar veriyor. Ash'in 15 yıl boyunca Pokemon Master'ı olamamasının bir sebebi var.
Dizinin eksik kaldığı bir diğer nokta, evet dizi komedi dizisi ancak kimi bölümlerde "polisiye komedi dizisi" olduğunu unutuyorlar. Şu an polisiye anlamında 1 tane güzel bölüm çıkardılar, o bölümün de IMDB puanı 9.5. Suçluların %99'u Jake'in olayı çözmesi, Boyle'un suçluyu kovalaması, Jake'in bu esnada yan sokağa sapıp suçlunun üstüne atlamasıyla yakalanıyor. Bu noktada kıyas yapılabilecek bir dizi olarak Chuck aklıma geliyor, Chuck da normalde "başrol karakterli, komedi, suç/detektiflik" dizisiydi ancak Chuck'ta hikaye tamamen kötü örgütler üzerinden ilerliyordu ve yine bu örgütlerle alakalı bir şekilde sona eriyordu. Brooklyn Nine Nine'ın böyle bir niyeti yok gibi gözüküyor, bu da dizinin "ilginçlik" seviyesini azaltıyor.
Imperium:
139
8. sezonu final sezonu olacakmış. Aynı zamanda 8. sezonda sadece 10 bölüm varmış.
•
İleti Sayısı: 4,014
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
53
Yeni bitirdiğim dizi oldu. Tabi son gelecek final sezonunu da merakla beklemekteyim. Bölümlerin %90'ından fazlasını yemek yerken izledim. Gayet eğlenceli ve akıcı bir dizi olduğunu düşünüyorum. Olaylardan ziyade karakterlerin tepkileri üzerine kahkahalar attım diyebilirim. Kahkaha tufanlarından ziyade gülümseten ve eğlendiren bir dizi oldu.
En sevmediğim karakter normalde Amy idi, ancak 6. ve 7. sezonlarda açık ara Terry oldu. Amy 7. sezon çok güzel performans sergiledi, öyle sanıyorum ki gerçek hayatta da hamile kendisi, yoksa bu kadar kilo almasının başka bir nedeni olmalı. Terry'nin hareketleri çok yapmacık geliyor, bazen olurundan daha fazla, absürt bir şekilde duygusal oluyor, bazen zeka seviyesi rolüne yakışmayacak şekilde düşük davranıyor vs.
En sevdiğim karakterler ise Jake ve Holt. Jake'in karakteri benden çok uzak ama diziyi sürükleyen kişi de o ve gayet eğlendiren bir tipleme. Saçma sapan yerlere para harcaması ve Boyle ile olan ilişkileri hoşuma gitti. Holt ise çok daha orijinal bir karakter. Özellikle hetero rolü yaptığı sahneler efsaneydi. Duygularını ifade etme prensipleri üzerinden de güzel espriler çıkmış.
Roza Diaz karakteri ilk sezonlar çok hoşuma gitmiş olsa da, son sezonlar bekleneni vermedi kanımca. Ve tabi ki Doug Judy -umarım doğru yazmışımdır- ana ekipten olmamasına rağmen çok başarılı bir yan karakter. Son sezonlarda yapacaklar daha tahmin edilebilir olsa da, Jake'e olan sevgisi ve sadakati her zaman keyifli sahnelere sebep oldu. 7. sezonda Hitchcock ve Scully'nin bu hale nasıl geldiklerini anlattıkları bir bölüm vardı. İnsan gerçekten hayret ediyor .d ama yine de onlardan iğreniyorum. Güzel oynamışlar demek ki rollerini.
Belki 4-5 yıl sonra tekrar izlenebilecek bir dizi olduğunu düşünüyorum. Ciddi spoiler içeren ve akışı bozacak şeyler yoktu nihayetinde. Komedi dizisi arayanlara tavsiye ederim.
•
İleti Sayısı: 6,804
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
17
daha 4. bölümdeyim umarım devamıda güzeldir
•
|