25-11-2020, 22:27
Geçtiğimiz yaz aylarında bilgisayarımı topladığımdan beri ekran kartı için doğru düzgün bir sürücü versiyonu bulamadım. WHQL olanlarda bile bir sıkıntı yaşıyorum; ya freesync açtığımda problem ya da spesifik bir oyunda (mesela Empire Total War) mavi ekran alıyorum. Tam her şey düzeldi derken son versiyonunda da (Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Optional) Zoom programını kullanırken masaüstüne atıyor. Sistemdeki bütün parçaları kontrol ettim. Güç kaynağım da gayet yeterli, ramlerin kontrolü tamami, işletim sistemi ve sürücüler güncel. Türlü türlü önerileri yapmama rağmen işin içinden çıkamadım ama büyük ihtimalle sorun AMD grafikleri, çünkü Reddit'te de benim gibi problem yaşayan çok kullanıcı var. Bizde de böyle tuhaf sorunlarla karşılaşan AMD kullanıcıları var mı?
Bu arada ekran kartım Radeon RX 5700 XT. En büyük korkum elimdeki kartın sıkıntılı olması. Umarım öyle değildir de AMD ileride bir sürücüyle halleder.
Envai çeşit hatalardan en sık aldığım BSOD: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Bu arada ekran kartım Radeon RX 5700 XT. En büyük korkum elimdeki kartın sıkıntılı olması. Umarım öyle değildir de AMD ileride bir sürücüyle halleder.
Envai çeşit hatalardan en sık aldığım BSOD: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL