Şaman : Unstable Evolution gerçekten harika bir kart bence. Özellikle late game de oyunu bir anda çevirmenizi sağlayabilir.
Volcano'da aggro decklere karşı sahayı temizlemek için birebir.
Druid : Druid destelerimde aggro olsun control olsun farketmez her türlü gidecek bir kart.
Mage : Bu kartın yokluğunda Mage ile ne acı çekmişiz meğer. Eğer 1 tur hayatta kalma şansı yakalarsa önceki tur birlikte attığınız yüksek manalı spell ile beraber minimum 10-15 arası armor kazanabilirsiniz. Hatta bir keresinde 2 sini aynı anda oynayıp 2 turda 30 armor kasanı gördüm.
Elinde Ice Block olup da oynamayanı vuruyorlarmış. Bunun yanında Flame Strike ve Blizzard da vazgeçilmez Mage spelleridir. Mage i Mage yapanlardan.
Paladin : Paladin oynuyorsanız 1 numaralı kurtarıcılarınızdan birisidir.
Priest : Priest ile 8. tura kadar ölmeden gelebildiyseniz şimdi karşı tarafı pişman etme zamanı demektir. Bir de bu kartı Medivh'in Atiesh silahı ile birleştirirseniz 2 tane çok güçlü minion koyarak baya üstünlük sağlayabilirsiniz.
Eğer genelde control destesi oynamayı seviyorsanız 1 numaralı kartlarınızdan biri bu olmalıdır. Şahsen vazgeçemiyorum.
Ve bir diğer control destesi kartım bu. Eğer rakibiniz aggro ve siz control iseniz ilk 3 tur içerisinde oynamış olmanız lazım.
Control destesi oynarken hem taunt koyup hem de destenizdeki kartları artıracak harika bir kart. Bu kart da favorilerim arasında.
Warlock : Çıktığı günden beri Warlock destelerinin vazgeçilmez kartı. Warlock sınıfının zaten en çok ihtiyaç duyduğu şey "Heal". Dolayısıyla 1 mana olması ve deathrattle kartlarla çok uyumlu olması dolayısıyla kesinlikle vazgeçilmez.
Warrior: C&C çıktığından beri rakibin minion sayısı arttıkça siz de armorunuzu artırabilirsiniz. Üstüne de bir Brawl atıp keyfinize bakarsınız.
Şimdilik benden bu kadar.