İleti Sayısı: 179
Üyelik Yılı: 2020
Imperium:
1
(17-02-2021, 15:19)esatdemir098 : Bu oyunu daha önce hiç izlemedim,incrlemdim (Paradox oyunlarından sadece EU4 oynadım şimdiye kadar) Oyun indirimde şuan 15 TL galiba almalı mıyım önerir misiniz? (+ - ileri nelerdir?)
Bence oyun son yama ile iyi bir duruma geldi. Oyunun geçtiği tarihlere ilgin varsa oyunu seveceğini düşünüyorum. Adamlar oyunu daha da geliştirecekler. Türkçe yama ile daha zevkli oluyor. Pişman olmazsın 15 TL nereye gitmiyor.
İleti Sayısı: 42
Imperium:
0
Zamanında almıştım ancak pek sarmamıştı.
Şimdi yeni haliyle yeniden tutorialı oynuyorum. Bu oyundaki savaşlarda kritik nokta ne tam olarak? CK3'te savaşılan ülkenin başkentini kuşatmak hemen hemen savaşı almak demek. Burada Sabini görevi biraz sıkıntılı oldu. Düşman orduyu takipte zorlandım. Ordum bazı bölgelere gitmedi vs.
•
İleti Sayısı: 2,124
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
1
18-02-2021, 02:49
(Son Düzenleme: 18-02-2021, 02:49, Düzenleyen: Semavi7.)
Etrükslere savaş acıcam ateşkes var diyor ama diplomasi ekrannında gözükmüyor nedendir?
•
İleti Sayısı: 762
Imperium:
3
18-02-2021, 09:27
(Son Düzenleme: 18-02-2021, 09:28, Düzenleyen: Emirhan.)
(18-02-2021, 02:49)Semavi7 : Etrükslere savaş acıcam ateşkes var diyor ama diplomasi ekrannında gözükmüyor nedendir? Diplomasi ekranında kendi devletini seçtiğinde gözükecektir. Aynı sorun hem İmperator'da hem Crusader Kings 3'te var.
Vir sapit qui pauca loquitur
Aşağıdaki 1 üye Emirhan nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Emirhan nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Semavi7
İleti Sayısı: 3,967
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
52
(18-02-2021, 02:19)Dark Hopes Nebu : Zamanında almıştım ancak pek sarmamıştı.
Şimdi yeni haliyle yeniden tutorialı oynuyorum. Bu oyundaki savaşlarda kritik nokta ne tam olarak? CK3'te savaşılan ülkenin başkentini kuşatmak hemen hemen savaşı almak demek. Burada Sabini görevi biraz sıkıntılı oldu. Düşman orduyu takipte zorlandım. Ordum bazı bölgelere gitmedi vs.
Hak iddia edilen eyaleti işgal etmek, düşman ordusunu bozguna uğratmak başlıca savaş puanı getiren şeyler. Başkenti işgal etmek, ordusunu yok etmek, müffetiklerinin topraklarını işgal etmek de iyi puan getiren hedefler. Genel olarak düşman sizi yenebileceğini düşünüyorsa savaşı sürdürüyor. Hak iddiası sonucu savaş açılan eyaleti işgal ederseniz nihayetinde pes edecektir, yani savaş puanı barış anlaşması için yeterli olacaktır.
Orduların hareket hızı içerisindeki birimlere göre değişiyor. Sizin ordunuz düşman ordusundan yavaşsa peşleyerek yakalayamazsınız, gideceği komşu şehri kestirip ona göre hareket etmek gerekebilir. Ordu hareketi kilitlenmediyse vazgeçip başka yere de gidebilir.
İleti Sayısı: 369
Imperium:
0
(17-02-2021, 15:19)esatdemir098 : Bu oyunu daha önce hiç izlemedim,incrlemdim (Paradox oyunlarından sadece EU4 oynadım şimdiye kadar) Oyun indirimde şuan 15 TL galiba almalı mıyım önerir misiniz? (+ - ileri nelerdir?) 15 tl bence çok uygun, son yama ile birlikte bir sürü olumlu yorum almışken bence şans verilebilir.
•
Imperium:
1
Arkadaşlar bu kötü araştırma oranı nedir ve nasıl engelleriz?
•
İleti Sayısı: 1,164
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
2
19-02-2021, 03:46
(Son Düzenleme: 19-02-2021, 03:47, Düzenleyen: gLo1NN.)
(19-02-2021, 03:15)Semavi7 : Arkadaşlar bu kötü araştırma oranı nedir ve nasıl engelleriz? Aaştırma kişilerin leveli düşüktür yada ekonomiden fazla vergi alıyorsundur.
(18-02-2021, 02:49)Semavi7 : Etrükslere savaş acıcam ateşkes var diyor ama diplomasi ekrannında gözükmüyor nedendir? O tarihsel bir trust ilk başlarken Roma eventi ile söylüyor sana
Hail the Omnissiah! He is the God in the Machine, the Source of All Knowledge
Aşağıdaki 1 üye gLo1NN nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye gLo1NN nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Semavi7
Imperium:
1
Oyunda en çok anlamakta zorlandığım şey birden çok değişkenin olması. Hangi değişken neyi nasıl etkiliyor anlayamıyorum. Mesala Bütünleştirilmiş Kültür Mutluluğu diye değişken var. Ulusal Vatandaş mutluluğu adında değişken var. Mesela ulusal vatandaş mutluluğu neyi değiştiriyor? Ulustan kasıt bütün vatandaşların mutluluğuna mı etki ediyor yoksa başka bir şeye mi?
•
İleti Sayısı: 8,058
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
91
Vatandaş bir insan sınıfı. Ulusal vatandaş mutluluğundaki ulusal sözcüğü bu bonusun yerel bir bonus değil tüm ülkeyi etkileyen bir bonus olduğunu belirtiyor. Vatandaş sözcüğü de vatandaş sınıfını etkilediğini. Ulusal özgür kişi mutluluğu da aynı şekilde özgür kişileri etkileyecektir.
Bütünleştirilmiş kültür mutluluğu, farklı kültürleri bütünleştirmeyle ilgili bir mekaniğe bağlanıyor. O kültürlerdeki kişilerin mutluluğundan bahsediyor.
Sic Parvis Magna
•
İleti Sayısı: 173
Imperium:
0
İstikrarı nasıl yükselteceğim acaba ?
•
İleti Sayısı: 26,402
Imperium:
139
20-02-2021, 13:51
(Son Düzenleme: 20-02-2021, 13:53, Düzenleyen: Duman.)
Din kısmında kurban verme etkileşimi olması lazım.
(20-02-2021, 13:25)dark prens : Oyunda en çok anlamakta zorlandığım şey birden çok değişkenin olması. Hangi değişken neyi nasıl etkiliyor anlayamıyorum. Mesala Bütünleştirilmiş Kültür Mutluluğu diye değişken var. Ulusal Vatandaş mutluluğu adında değişken var. Mesela ulusal vatandaş mutluluğu neyi değiştiriyor? Ulustan kasıt bütün vatandaşların mutluluğuna mı etki ediyor yoksa başka bir şeye mi?
Bütünleştirilmiş Kültür Mutluluğu, ülkede "bütünleştirdiğiniz" kültürlerin taban mutluluğu.
Ulusal Vatandaş Mutluluğu ülkenizdeki "Vatandaş" sınıfında yer alan nüfusların taban mutluluğu.
Ulustan kasıt tüm ülkeyi kapsaması, yerel bir etki değil.
•
Imperium:
1
(20-02-2021, 13:51)Duman : Din kısmında kurban verme etkileşimi olması lazım.
(20-02-2021, 13:25)dark prens : Oyunda en çok anlamakta zorlandığım şey birden çok değişkenin olması. Hangi değişken neyi nasıl etkiliyor anlayamıyorum. Mesala Bütünleştirilmiş Kültür Mutluluğu diye değişken var. Ulusal Vatandaş mutluluğu adında değişken var. Mesela ulusal vatandaş mutluluğu neyi değiştiriyor? Ulustan kasıt bütün vatandaşların mutluluğuna mı etki ediyor yoksa başka bir şeye mi?
Bütünleştirilmiş Kültür Mutluluğu, ülkede "bütünleştirdiğiniz" kültürlerin taban mutluluğu.
Ulusal Vatandaş Mutluluğu ülkenizdeki "Vatandaş" sınıfında yer alan nüfusların taban mutluluğu.
Ulustan kasıt tüm ülkeyi kapsaması, yerel bir etki değil.
Cevabınız için teşekkür ederim. Evlendirme konusunda nasıl hareket etmeli? Karakterleri evlendirmenin oyuna nasıl bir etkisi var? Ck3'ün aksine bu oyun hanedan oyunu değil.
•
Imperium:
1
Arkadaşlar roma ile başladım. Yunanistanı ele geçirme görev ağacında herşeyi yaptım fakat ortada 2 tane boş toprak var kolonize edilmemiş o yüzden görev tamamlanmıyor ne yapmam lazım? Kolonizede edemiyorum.
•
Imperium:
52
Çevre şehirleri kolonize etmeye uygun hale getirip o toprakları alman gerekiyor. Başka şekilde çözülmez diye düşünüyorum.
Aşağıdaki 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Semavi7
Imperium:
1
(07-03-2021, 17:46)elefsar : Çevre şehirleri kolonize etmeye uygun hale getirip o toprakları alman gerekiyor. Başka şekilde çözülmez diye düşünüyorum. Çevre şehirleri nasıl kolonize etmeye uygun hale getiriyoruz?
•
Imperium:
52
Kolonize edilecek yere sınır olmanız gerekiyor ve sınırdaki bir şehrin;
En az 8 nüfus olması gerekiyor,
Baskın veya entegre kültürün çoğunlukta olması gerekiyor (köle nüfuslar hariç),
Devlet dininin çoğunlukta olması gerekiyor (köle nüfuslar hariç),
Köle olmayan en az 1 nüfus gerekiyor,
Son bir yıl içinde kolonize edilmemiş olması gerekiyor. Ayrıca 10 dinara sahip olmak lazım.
•
Imperium:
1
07-03-2021, 19:34
(Son Düzenleme: 07-03-2021, 19:42, Düzenleyen: Semavi7.)
Bütün şartları yaptım genede olmuyor megelopos şehri kaldı öyle.
•
Imperium:
52
Boş toprağa tıklayıp fare ile "kolonize et" seçeneği üzerine gelince herhangi bir şey yazıyor mu? Mümkünse ekran resmini atabilir misin?
•
Imperium:
1
@ Elefsar bu şekilde.
•
|