İleti Sayısı: 5,307
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
35
28-09-2020, 14:29
(Son Düzenleme: 28-09-2020, 14:38, Düzenleyen: cemal.)
The Boys Garth Ennis ile Darick Robertson'ın aynı isimli çizgi romanından uyarlanan bir dizidir, Eric Kripke tarafından Amazon Prime Video için geliştirilmiştir.
Türleri: Aksiyon, Drama, Kara Mizah
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Ferreke
Imperium:
35
04-10-2020, 21:43
(Son Düzenleme: 04-10-2020, 21:44, Düzenleyen: cemal.)
Gülmekten yerlere yattığım bir sezon olmuştur
Muazzam müzikleri olan dizi
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 2,467
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
47
Yine klasik bir super kahraman dizisi olarak oldugunu sanmistim ama.arkadas tavsiyedi uzerine basladim. Bildiginiz tum superkahraman kliseriyle dalga gecen ve Amerika da kapitalizm pazarlama kulturunu isleyen bit yapim.
Aşağıdaki 1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
Imperium:
35
Indıan Homelander muazzam olmuş
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
Imperium:
35
•
İleti Sayısı: 26,405
Imperium:
139
Birinci sezonu bitirdim, şimdilik yorumlarımı yazayım 2. sezonun ardından ayrı bir ileti gönderirim.
İlk olarak beklentilerimin çok üstünde bir diziyle karşılaştım. Başroldeki Butcher karakterini diziyi izlemeden evvel görmüştüm ve itici gelmişti, meğer kendisi Lord of the Rings'te bile oynamış. Özellikle Homelander ve Frenchie müthiş bir oyunculuk sergiliyor. Bu tür "Superman kontrolden çıkarsa?" senaryoları Injustice gibi oyun serilerinde ve sayısız çizgi romanda işlenen, ilgimi çeken senaryolar. O sebeple "kahramanların" aslında göründükleri gibi olmayışı, süper güce sahip olsalar da psikolojileri sebebiyle insani zaaflara sahip olmaları diziyi benim için çok ilgi çekici kılıyor.
İlk sezon boyunca dikkatimi çeken tuhaflık, özellikle "bizimkilerin" içerisinde bulundukları durumdan çok rahat sıvışabilmesiydi. Evet, itibarları şaibeli süper kahramanlara sahibiz fakat "polis nerede?", "nasıl bu kadar kolay kaçabiliyorlar?", "nasıl bu kadar basit oldu?" dedirten en az 10 sahneye denk gelmişimdir. Çizgi romanında durum nasıl bilmiyorum fakat dizi "The Boys" v. "Supes" yaparken, bunlar dışında kalan (polis gibi) diğer faktörleri figüranlaştırmış. Bu da "süper kahramanlara realist yaklaşım" fikrini bana kalırsa biraz zedelemiş.
İlk sezonun en iyi bölümü 1x7'ydi. Diziye hakim gözüken bir diğer unsur "yanlış anlaşılmalar silsilesi", karakterlerin olayları kendince yorumlayıp çoğu zaman yanlış kanıya varması. Örneğin Compound V'den bahsedilince Homelander kendisi inisiyatif alıp uçağı indiriyor, Madelyn'in haberi yok. Öte yandan Becca olayında ise Homelander'ın haberi yok. Homelander'ın bir süre sonra tamamen sosyopatlaşacağını düşünüyordum ancak ilginç bir şekilde öyle olmadı, şimdilik gözümde Vogelbaum'un da bahsettiği gibi "laboratuvar faresi gibi yetiştirildiği için kusurlu" bir süper kahraman izlenimine sahip.
Sezon finaline gelirsek, çizgi romanda olaylar Vogelbaum'un anlattığı şekilde işlenmiş, yani çizgi romanda Homelander'ın çocuğu yok. Finalde dizi çizgi romandan ayrılıyor, Homelander'ın çocuğu ve Becca hayatta. Bu Vogelbaum'un "süper kahramanlar aile şefkatiyle yetişmeli" fikrinin uygulanışı olmuş ancak benim gözümde hem Becca karakterini, hem de Butcher'ın motivasyon sebebini bitirdi.
Özetlemek gerekirse, - Dizi oldukça iyi, özellikle bazı karakterlerin oyunculuğu üst seviye.
- Dizi realizm vurgusuyla ilerlese de, hayatın gerçeği bazı unsurların eksikliği fark ediliyor.
- Homelander şimdilik kötüden ziyade mağdur.
- Son twist muhtemelen hikayeyi uzatmaya yönelik ama ben doğru bulmadım.
Son olarak, belli bir bölümden sonra aralara serpiştirilen Deep skeçleri muazzamdı.
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Yukare
Imperium:
139
08-03-2021, 12:34
(Son Düzenleme: 08-03-2021, 12:38, Düzenleyen: Duman.)
İkinci sezon da bitti.
1. sezon sonrası söylediklerim ve tahmin ettiklerim büyük oranda doğru çıktı. Becca ve Ryan'ın yaşaması bence senaryo için olumsuz olacak demiştim, öyle de oldu. Becca karakteri "başına gelenlerle" Butcher'ın motivasyon sebebi olması gerekirken, bir anda "onu hayatında istemeyen biri" haline geldi ve Butcher'ı boşa çıkardı. Yüzüne bakarak "hamile olduğumu öğrendiğimde sana değil Vought'a gittim" dedi, Homelanderla Stormfront Ryan'ı alıp gidince koşa koşa Butcher'dan yardım istedi. Sürekli öpüşüp koklaşıp sonra Ryan'ı bana teslim edeceksin diye söz verdirmesi yine Becca'nın samimiyetsizliğinin bir örneğiydi. Bana kalırsa Becca Homelander'dan daha kötücül bir karakterdi.
Homelander'ın hala "kötücül" bir karakter değil, büyüdüğü koşullar sebebiyle psikolojik sorunları olan süper güçlere sahip mağdur bir insan olduğunu düşünüyorum. Dizinin genelinde sıkça tekrarlanan olaylardan biri, normalde o işlere kalkışamayacak insanların süper güçlerine güvenerek bazı hareketleri yapabilmesiydi. Burada uçmaktan veya gözlerinden ışın çıkarmaktan bahsetmiyorum. Annie'in Butcher'a palazlandığı sahneden bahsediyorum. Annie'nin özel güçleri olmasaydı orada o şekilde konuşamazdı. Süper güçlere sahip olmaları insanlara "her şeyi yapabilirim" düşüncesi yaratıyor, Homelander örneğinde bu durum 2 kat daha etkili.
Muhtemelen bu konuda benim gibi düşünen az olacaktır ama benim için Becca samimiyetsiz ve hatta yer yer kötücül bir karakterken, Homelander samimi ve mağdur karakterdi. Homelander Ryan'ı çatıdan attığında samimi bir şekilde uçacağını düşünüyordu. Öte yandan Becca, Butcher ile kaçma planları yaparken samimi değildi. "Dün gözlerinde gördüm" dediği şeyi ertesi gün söyledi. Homelander'dan çocuğu olacağını öğrendiğinde ailesini (mezar taşı yaptıran kız kardeşi hatırlayın) ve kocasını terk edip inzivada çocuğunu yetiştirmeye karar verdi. Ryan ile ilgili tüm konularda Homelander haklıydı, Vogelbaum'un bahsettiği "şefkatle büyüyen süper kahraman" fikrinin etrafı surlarla kaplı sahte bir dünyada yaşamak şeklinde olduğunu sanmıyorum. Şefkatle büyüyen süper kahraman Annie. Ryan hayatının önemli bir kısmını sahte bir dünyada geçirdikten sonra gerçek dünyayla tanıştığında belki Homelander kadar olmasa da hasarlı bir kişiliğe sahip olacaktı ve o dakikadan sonra Becca'nın "seni sevdiğim için"leri bir anlam ifade etmeyecekti.
İşin özeti, "anne" olmasının Becca'ya ailesini ve kocasını terk etme, çocuğuna hayatı boyunca yalan söyleme, kocasını manipüle etme, üstüne tam olarak istediği şekilde kullandığından emin olmak adına sözler verdirme hakkı vermediğini düşünüyorum.
Şimdi gelelim Stormfront'a, Amerika'da güncel gelişmelerin işlenişi gibi olmuş fakat kendisinin bir süre sonra gerçekten Nazi çıkması bana kalırsa karakteri basitleştirdi. Sahte haberler ve photoshopla popülarite kazanması yine güncel olaylara göndermeydi. Ryan'a PewdiePie'ı tanıyor musun diye sorması komikti. İşin nihayetinde basit bir karakter gibi yenildi. 2. sezon A-Train için Redemption sezonuydu. Queen Maeve'in kısımları ise bana kalırsa vasat altıydı. Yanlış hatırlamıyorsam final bölümünde 2 kez bir anda belirip günü kurtardı. Elena ile olan ilişkisi üzerinden "The Boys" için Joker kartı şeklinde kullanılıyor kendisi. İhtiyaç anında belirip zor durumdaki ana karakteri kurtarıp kayboluyor.
Genel olarak yorumlamak gerekirse 2. sezon 1. sezondan daha kötüydü. Bir de karakterleri çok hızlı harcıyorlar gibi geldi bana, bir süre sonra Heroes'taki gibi işler zıvanadan çıkabilir, tamamen yeni karakterler enjekte etmeleri gerekebilir. Bu şekilde dizi 4 sezondan fazla süremez diye düşünüyorum.
•
Imperium:
139
Aşağıdaki 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 5,865
Imperium:
37
Baştan sona hızlı hızlı geçe geçe bölümlere tekrar bir baktım ve evet bulamadım. 2. sezonun başarabildiği hiçbir şey yok.
•
Imperium:
35
Yeni sezon haziranda geliyor
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
Imperium:
35
11-03-2022, 00:06
(Son Düzenleme: 11-03-2022, 00:07, Düzenleyen: cemal. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
Yeni sezon posteri
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
Imperium:
35
Üçüncü sezon trailer geldi
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
Imperium:
139
•
Imperium:
35
Çizgi romana en yakın sezon bu olabilir diyorlar Herogasm bile varmış
setten
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 728
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
0
İlk sezonun ilk iki bolumu cok iyiken sonradan neden bu kadar bozduysa bu dizi 3. Sezon da umarım cokusle devam etmez. Bu arada animasyon serisi baya iyimis kisa kisa olmasina ragmen cok eglenceli
•
Imperium:
35
Çıkış öncesi ana fragman
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• BigUnicorn
İleti Sayısı: 3,309
Imperium:
56
03-06-2022, 11:42
(Son Düzenleme: 04-06-2022, 09:03, Düzenleyen: Ragnvaldr. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
3. sezon başlamış.
İleti Sayısı: 1,516
Imperium:
16
Ilk 3 bolum tek kelime ile muhtesemdi bence. Nerdeyse her bolum sezon finali kalitesinde yapilmis. Igrenclik kan vs bol ama hikaye cok iyi ilerliyor.
Imperium:
35
04-06-2022, 01:44
(Son Düzenleme: 04-06-2022, 01:48, Düzenleyen: cemal. Toplamda 3 kere düzenlenmiş.)
Üçüncü bölüm güzeldi, oyunculuklarda iyi bu sezon. Umarım dizi bu tempoda devam eder.
(16-03-2022, 08:28)SoulForged : İlk sezonun ilk iki bolumu cok iyiken sonradan neden bu kadar bozduysa bu dizi 3. Sezon da umarım cokusle devam etmez. Bu arada animasyon serisi baya iyimis kisa kisa olmasina ragmen cok eglenceli
Pilot bölümünü dizi tutsun diye çok iyi yapıyorlar ama sonra hikayeyi biraz uzatıyorlar nasıl olsa sezon onayı geldi diye. Özellikle 1'den sonra mı ne 5 sezon onay almıştı diye bir şeyler söyleniyordu. Çizgiromanda o kadar hikaye yok onlarda değiştirip biraz sündürdü ikinci sezon ortaya çıktı.
俺たち 自由 に なれる の か ?
• yafeshan
İleti Sayısı: 573
Imperium:
0
3. Sezon bomba gibi başladı. Umarım bu şekilde sürdürürler de , son dönemlerin en iyi işlerinden birini izlemiş oluruz.
•
|