Genişleme Paketi: HoI4 - No Step Back
header.jpg?t=1634834361

No Step Back, Hearts of Iron IV için çıkarılan bir genişleme paketidir.
Eklenti 23 Kasım 2021'de çıkıyor.

Eklentinin Steam sayfası için tıklayın.
Eklentinin duyuruluş fragmanı için tıklayın.

İkinci Dünya Savaşı'nın en sert çarpışmaları Avrupa'nın Doğu Cephesi'nde yaşandı. No Step Back, Paradox Interactive'in 1930'lardaki kriz ve İkinci Dünya Savaşı'nı konu alan devasa strateji harp oyunu olan Hearts of Iron IV için çıkan en yeni genişleme paketidir. Bu genişleme paketi Doğu Avrupa'daki birçok ulusa daha fazla ayrıntı, Sovyet politikalarını yansıtan kendine özgü oyun mekanikleri ve oyunun askerî yönüne çok sayıda geliştirme ekliyor.
  • Yeni Sovyet ulusal odakları
  • Yeni Polonya ulusal odakları
  • Yeni Baltık ulusal odakları: Estonya, Letonya ve Litvanya için ortak ve özel alternatif tarih yolları.
  • Askerî Teşkilat: Bir kurmay heyeti oluşturun, mevcut subayları yetenekleri ve tecrübelerinden faydalanarak teknoloji ve taktiklerdeki değişimlerden yararlanın.
  • Ordu Spiritleri: Ordunuzdaki belirli karakteristiklerin üzerinde durun, belirli birlik türlerine genel bonuslar ekleyin ve hatta tümen tasarımına yardımcı olun.
  • İkmal Sistemi Güncellemeleri
  • Tank Tasarımcısı: Hıza, top gücüne, zırha ve hatta üretim maliyetine öncelik veren modüller kullanarak kendi zırhlı kuvvetinizi tasarlayın.
  • Demir Yolu Topları: Siper kazmış düşmanlar ve müstahkem mevkilerle baş etmek için tasarlanmış en büyük ve en prestijli toplardan sipariş edin.
IbnE9P2.gif
[+] 7 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Yine uzun süre beklediğimiz geniş çaplı bir DLC geliyor. Ufak çaplı ülke fokusu ekleyen DLC'ler ne kadar başarılıysa, Geniş çaplı hoi4 DLC'leri o kadar başarısız oluyor. Tek beğenilen büyük DLC Waking the Tiger olmuştu Asya tarafını düzeltip oyuna monarşist almanyayı getirdiği için. Küçük çaplı DLC'lerden de en başarılısı Battle for Bosphorus diyebiliriz sanırım.

Benim beklentim oyunun yenip yutulup, ezberlenmiş daha sonra üstünden modlarla geçilmiş hoi4 kara savaşı mekaniğine yeni bir nefes gelmesi, beklentim bu ama olacağını pek sanmıyorum. Yine buglarla dolu bir patch göreceğiz muhtemelen bu kadar beklememize rağmen. Onun dışında hotfix'ler ile oyun düzelene kadar her mecrada yerilip negatif yorumlar edilecek ve diğer DLC'ler ile aynı kaderi paylaşacak muhtemelen.

Muhtemel Artıları
Tanklar konusunda varyantların gelmesi ile her ülkenin aynı teknolojideki tankının farklı tiplerde olabilecek olması.
Yıllardır oynanıp baymış olan Sovyet odak ağacının değişmesi.
Supply sisteminin değişip şehirlerin ve altyapının daha önemli hale gelecek olması
Bu dlc 20$etmez ama TR fiyatı 32 tl , 3 dolara falan denk geliyor o yüzden artı.

Muhtemel Eksileri
Önceki hatalarından ders almadıkları için bir sürü bug olmasını bekliyorum
Polonya ve baltıklara odak ağacı gelmesi çok gereksiz. İtalya dururken.
Polonya'ya saçma erken oyun mekanikleri olması ama sözde önceki dlc'de gelen varşova gettosu ayaklanmasının var olmaması.
Muhtemelen eklenmeyecek ama eklense de muhtemelen bu supplychain sistemine muhtemelen entegre olmayacak Yugoslavya partizanları.
Ordu sistemi güncellemesine rağmen muhtemelen AI hala paraşüt atamayacak.
AB fiyatının 20$ olması.
Ara
Çıktı.
IbnE9P2.gif
Ara

Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.