Film: Dune: Part One (2021)
Görsel

Tür: Macera, Dram, Bilim Kurgu
Çıkış Tarihi: 22 Ekim 2021
Süre: 2 saat 35 dakika
Başroller: Zendaya, Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet

IMDb

Dune, Denis Villeneuve tarafından yönetilen; Kanada, Macaristan, Birleşik Krallık ve ABD ortak yapımı bir bilim kurgu filmidir. Frank Herbert'ın aynı adlı romanını temel alan bu film, galaksideki en kıymetli ve hayati maddeyi korumakla görevli olan asil bir ailenin çocuğunu konu almaktadır.

IbnE9P2.gif
[+] 3 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Heyecanla beklediğim bir film. Eski olanlarını çok izledim. Hatta Dune 2000 adında bir oyun vardı. Çok oynardım. Değişik bir evrene sahip, insanın ilgisini çekiyor.
Ara
Umarım bu film iyi çıkar da gelecekte Dune ile ilgili daha fazla içerik (özellikle de oyun) görebiliriz.
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Yeni fragman.
[+] 2 üye Ragnvaldr nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(16-02-2021, 11:56)Attila the Hun : Umarım bu film iyi çıkar da gelecekte Dune ile ilgili daha fazla içerik (özellikle de oyun) görebiliriz.
Oyununu çok duydum ama oynamak hiç nasip olmadı.
Ara
IGN Atreides Hanedanı'nı tanıtan bir yazı yayımlamış. 19 Ağustos'ta Fremenleri, 26 Ağustos'ta da Harkonnen Hanedanı'nı tanıtan yazılar paylaşacaklarmış.

https://www.ign.com/articles/dune-charac...ason-momoa
IbnE9P2.gif
Ara
Yönetmen Dennis Villeneuve bir röportajda "sıradaki filmde Chani'nin başkahraman olacağını" ifade etmiş.

https://dunenewsnet.com/2021/08/villeneu...-part-two/

Düzenleme: Çeviri hatası olduğu ortaya çıktı.
IbnE9P2.gif
Ara
Venedik Film Festivali'nde prömiyerini yaptı ve ilk yorumlar da geldi.

Şu an Metacritic'te 76, RottenTomatoes'da %83 fresh'e ve 8.3 puana sahip.
Ara
IbnE9P2.gif
[+] 1 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
8 dakika boyunca ayakta alkışlanmış. Epik bir macera bizi bekliyor.
Ara
İlk film yarım gibi bitiyormuş diyorlar. Part 2'sini yapacağım diyordu adam ama o daha onay bile almadı.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
Malum ortamlarda yerimi almış, bekliyorum büyük bir merakla.
[+] 1 üye Bambukavak nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Bana kayıp 2.5 saatimi geri verin. Bu kadar balon film olamaz. Dövüş koreografileri berbat, gereksiz uzun sahneler, adamı bayan yavaş çekimler. Müzikleri bile kotu. Bir ara sıkıntıdan salonu terk edecektim o derece. İşin ilginci bu film yüksek puanlar aldı o kadar pohpohlandı filan, geciniz efendim.
[+] 2 üye Sezar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
Sezar'ın abarttığı kadar yavaş değildi. Biraz sahneden sahneye atlanan film seviyorum diyorsanız yavaş gelebilir tabi. Ortamın atmosferine ayrıntılara dialoglardaki her bir cümleye odaklanırsanız hızlı bile geçip gidiyor. Part One olmasının hakkını vermiş havada kalmış film orta yerinde erkenden bitmiş hissiyatı verdi. Biraz politik ve dini temaları ağır bir film o tarz şeylere ilgi duymuyorsanızda sıkılabilirsiniz. Film benim hoşuma gitti açıkcası bir blade runner 2049 kadar kafa açmıyor ama olsun.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
Interstellar'dan beri yapılan en Epik film olabilir. Her anlamıyla muhteşem ve oldukça derin olmuş. Film hakkında tek eleştirim atlanan ya da yeterince ele alınmayan konular olacaktı, ancak 2.35 sürdüğünü hesaba katarsak onu da atlamak durumunda kalıyorum. 2. Film için müthiş bir zemin hazırlamış umarım bir aksaklık çıkmaz da çekebilirler. Bu arada 3 telden 3 insan beraber izledik, 3ümüz de 2 buçuk saatin nasıl geçtiğini anlamadık. Cannes'da övdükleri kadar varmış.
Ara
4k
俺たち 自由 に なれる の か ?
Ara
Çok güzel bir kitap uyarlaması olduğunu söyleyebilirim.Hawat ve Kynes dışında her şey hayal ettiğim gibiydi.Eğer ufak tefek değişiklikler dışında majör bir değişiklik olmadığı sürece şahane bir part 2 gelir.
Ara
Kitabı okuyalı baya oldu. O yüzden detayları ya da yan karakterleri çok hatırlamıyordum. Ama ana hatlar ve ikonik sahneleri çok iyi halletmişler.
Ara
İzlemediğim her gün filmden beklentim okuduğum yorumlarla daha da artıyor, bu filmi izleyince wow demek istiyorum.
Umarım hayal kırıklığına uğramam.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 23 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.