04-10-2021, 22:51
Benim RP konusunda önceki turlarda yazdığım uyarılar konuda hala duruyor:
Benim saldırma niyetim yoktu dediğim gibi ama "HRE'ye saldırma" uyarılarım hiç dikkate alınmadı. Ben de olası bir savaşa hazırlık yaptım ve evet sınırına gizlice ordu soktum. Ki bunu sadece sana karşı değil savaş durumu olabilir diye HRE ve Novgorod'a karşı yaptığım da geçmiş turlardan görülebilir. Ben HRE ile barış halindeyken haritanın en güneyinde 1 birim bekletiyordum olası bir savaş durumunda boş şehrine girmek için ve hatta HRE'nin ani saldırısını da yine barışta olduğumuz halde Stettin'in yakınında beklettiğim ordu sayesinde püskürtebildim. Yine şu an bile Kralım barış yaptığımız Rusya sınırında bekliyor. Lafın özü evet saldırma niyetim yoktu ama uyarılarımın dikkate alınmadığı geçtiğimiz turlarda doğal olarak hazırlığımı yaptım.
(01-10-2021, 21:44)Aytaç : Çeşitli bahaneler bularak bölge topraklara agresif bir şekilde genişleyen pagan Litvanyalılar, barış halinde olan devletimize karşı kışkırtmalarda bulunurken Töton, Polonya topraklarını sahiplendiği yetmezmiş gibi bir de Moğol ve Kutsal Roma topraklarına göz dikmiştir. İlk iş olarak da Kutsal Roma başkenti Poznan, Litvanyalılar tarafından yağmalanmıştır. Binlerce kişilik ordularıyla etrafa terör saçan Litvanya Dükünü barışa ve metanete davet ediyoruz... Biz savaş isteyen bir halk değiliz. Derhal ordularınızı çekmenizi ve tüm düşmanlarınızla barışmanızı "rica ediyoruz"! Aksi takdirde ordularınızı bize karşı birer tehdit olarak algılayacağız. Bizim gibi barıştan ve refahtan yanaysanız agresif genişlemenizi sonlandırmalısınız!
Benim saldırma niyetim yoktu dediğim gibi ama "HRE'ye saldırma" uyarılarım hiç dikkate alınmadı. Ben de olası bir savaşa hazırlık yaptım ve evet sınırına gizlice ordu soktum. Ki bunu sadece sana karşı değil savaş durumu olabilir diye HRE ve Novgorod'a karşı yaptığım da geçmiş turlardan görülebilir. Ben HRE ile barış halindeyken haritanın en güneyinde 1 birim bekletiyordum olası bir savaş durumunda boş şehrine girmek için ve hatta HRE'nin ani saldırısını da yine barışta olduğumuz halde Stettin'in yakınında beklettiğim ordu sayesinde püskürtebildim. Yine şu an bile Kralım barış yaptığımız Rusya sınırında bekliyor. Lafın özü evet saldırma niyetim yoktu ama uyarılarımın dikkate alınmadığı geçtiğimiz turlarda doğal olarak hazırlığımı yaptım.