İleti Sayısı: 2,134
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
1
Crusader Kings bence islam devletleri ile zevkli değil batı ile oyna. Çünkü çok eksikleri var en önemlisi toprak yönetimi. Feodalitede olduğu gibi toprağın mülkiyeti beylere verilmez islam tarihinde sadece yönetim hakkı verilir oda merkeziyetci yapıda. Oyunda böyle bir valilik sistemide olmasına rağmen bunu ancak çok uzun uğraşlar sonucu açabiliyoruz.
•
İleti Sayısı: 260
18-04-2016, 20:18
(Son Düzenleme: 18-04-2016, 20:22, Düzenleyen: Jasebon.)
Entrika diyorum gerisi boştur. İlk önce ufak birlikler yollayıp düşmanın komutanlarını tespit ediyorsun. Sonra başkente kadar geri cekiliyorsunki başkenti baya geride yapman gerekiyor. Hepsini tek tek indiriyorsun. Birde bir kaç kritik vassal ve kralı indirdinmi kargaşa hakim oluyor haçlılarda. Tabi bu uzun vadeli tedbir direk papayıda indirebilirsin. Tabi indireceğin adamlarla başkalarının ilişkisinin bozulması için vezirini yollamalısın. Birde tabi paranda olmalı para için benim moddla oynuyorsan göçebe devlerle yerleşik hayata geçip tüccar cumhuriyeti olup çok para kazanabilirsin.
http://goo.gl/2WKVfv
•
İleti Sayısı: 3
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
0
peki hangi ülke ile başlamalıyım bu oyunu tüm detaylarıyla öğrenebilmem için ?
bir de bilgisayarımın özellikleri gayet iyi olmasına karşın kasma problemi yaşıyorum, bunun için en eski versiyon da 2.1.6'da oynamak zorunda kalıyorum. Kasılma problemi için bir mod mu kullanmam gerekiyor yoksa dlc mi ?
•
Göçebe bir ülkeyle başlayıp ilerde yerleşik hayata geçmelisin.
•
İleti Sayısı: 316
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
2
Bunun için modlar vardır muhtemelen dlc yok. İskoçya ve İngiltere ile rahatça oyunu öğrenebilirsin. Özellikle İskoçya
•
Kendi karekterini oluşturupta kolayca öğrenebilirsin.
•
Böyle sorarak öğrenemezsin. Direk deneyimle çözmeni önerrim.
•
İleti Sayısı: 1,817
Imperium:
23
Pommernia Bölgesinden bir düka alabilirsin hem İngiltere'yi yağmalar hem Hristiyanlarla uğraşabilirsin en sonunda da Hristiyan olup viking ve müslümanlarla ilgilenebilirsin.
•
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
Vassallarından asker isteyip uzun süre kullanmışsın bu sebeple vassalınla ilişkin azalmış.
•
İleti Sayısı: 26,421
Imperium:
139
Tengrist bir klanla başlayıp hanlığın yönetimini ele geçirip batıdaki slav topraklarına ilerleyip orada önce tribalisme sonra da feodalisme geçmeye çalışacağım, sizce yapılabilir bir şey mi? Önerileriniz var mı?
•
İleti Sayısı: 604
Imperium:
0
teknolojiyi nasıl gemiştircem
•