İleti Sayısı: 5,865
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
11-05-2022, 19:36
(Son Düzenleme: 11-05-2022, 19:37, Düzenleyen: Voidian. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
Yeni bir çağ başlıyor...
...ve bunun ne çağı olacağına sadece ve sadece İrlandalılar karar verebilir.
İleti Sayısı: 1,018
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
10
11-05-2022, 20:29
(Son Düzenleme: 11-05-2022, 20:58, Düzenleyen: Ferreke. Toplamda 2 kere düzenlenmiş.)
3 kuruşluk çıkarları için vatana ihanet eden hainlerin eşkalleri
İleti Sayısı: 26,418
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
139
11-05-2022, 21:10
(Son Düzenleme: 12-05-2022, 06:31, Düzenleyen: Duman. Toplamda 4 kere düzenlenmiş.)
İleti Sayısı: 311
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
3
11-05-2022, 22:46
(Son Düzenleme: 11-05-2022, 22:47, Düzenleyen: Dreamerscream. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Ben Karl Aalborg,
Üstlendiğim vazife ağır olacaktır. Önümde kasvetli günler olabilir, muharebe bundan böyle harp sahalarıyla kısıtlı kalmayabilir ancak ben doğru bildiğimden hiç şaşmayacak ve Tanrı’nın huzurunda doğru bildiğimi yapmayı sürdüreceğim. Şimdi bu yüce amacımı vatanımızdaki yurttaşlarımdan ve ileride kuracağım imparatorluğumun topraklarındaki tebaamdan benimsemelerini istiyorum. Davanın bu vaktinde milletimin sükûnetini korumaya, kararından yılmamaya ve bir arada olmaya davet ediyorum. Sükûnetin sağlanması adına tüm kaos ortamını yaratmaya kalkışan, kuracağım hükümdarlıktaki ihanetler, dost zannedip edindiğim düşmanlar ve askerlerimin akıttığı her kan sayesinde aslında ben Karl Aalborg’u, Hanedanımı ve halkımı daha güçlendirmiş ve güçlendirecek olup, damarlarımızda öfke ve kini daimî akıtmaya başlamıştır. İmparatorluğumu kurmak için güçlenmek adına düşmanlarımı arttıracağıma yemin ediyorum.
İleti Sayısı: 68
Imperium:
0
Üstte gök basmasa, altta yer delinmese Türk milleti; ilini, töreni kim bozabilecek?
İleti Sayısı: 12,325
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
100
Earl Guthfrith ve Leicestershire Kontluğu
Leicestershire Kontluğu, büyük Mercia düklüğü içerisindeki ufak bir kaleden oluşuyordu fakat Guthfrith'in daha büyük hayalleri vardı. Hiçbir zaman dostlarını yarı yolda bırakmadı fakat pek çok kez kendine dost diyenler tarafından aldatıldı. Sayısız kez diğer Anglosakson ve Briton hükümdarlarca kumpasa düşürüldü lakin asla yılmadı. Varını yoğunu Mercia Düklüğünü birleştirmek için harcasa da ömrü bunu görmeye yetmedi. Guthfrith Topraklarının en büyük oğluna miras kalmasını istese de oğlu tahta çıkamadan savaş alanında aldığı yaralar neticesinde can vermişti. Guthfrith yaşadığı tüm acıların üstüne bir de evlat acısı yaşamıştı. Biricik oğlunun can verdiğini öğrendikten sonra asla eskisi gibi olamadı. Münzevi bir hayata kapandı ve hasta yatağından asla çıkamadı. O yatak da kendisinin sonu oldu. Guthfrith 59 yaşında hastalığa daha fazla dayanamayıp hayata gözlerini yumdu.
Toprakları artık hayatta kalan iki oğlu arasında paylaşılmıştı ve oğullardan birinin hayalleri babasından bile büyüktü. Kardeşine miras kalan toprakları bir bir geri alırken önceden babasını da diplomatik hamleleri ile kandırmış olan Wessex düklüğü kardeşini koruması altına aldı, böylelikle yeni Leicestershire Kontu yardım için, Doğuya, York ve Doğu Seaxe Düklüklerine döndü. Düzenlediği evlilikler sayesinde bu iki düklüğün müttefiki oldu. Wessex Dükünün ise yaptığı her şey yetmezmiş gibi bu sefer de yeni taç giyen ufak çocuk Galler Kralı'na vasal olduğunu öğrendi. Fakat Kontun korkacak hiçbir şeyi yoktu, zira Adalar'da hala bağımsız olan yegane kont kendisiydi ve kimseye diz çökmeyecekti. Çocuk Krala savaş ilan etti ve müttefiklerini çağırdı. Son gelen havadislere göre Çocuk Kral ve vasallarının ordusu mağlup olmak üzereydi. Leicestershire'ın zaferi yakındır.
Biz Diz Çökmeyiz
Aşağıdaki 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Yohaynes
Imperium:
139
Etkinliğin yayını için Strategyturk Twitch: https://www.twitch.tv/strategyturk
•
İleti Sayısı: 311
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
3
15-05-2022, 14:20
(Son Düzenleme: 29-05-2022, 23:31, Düzenleyen: Dreamerscream. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
Adada huzur ve barış hakim değil.
Imperium:
139
16-05-2022, 16:41
(Son Düzenleme: 18-05-2022, 18:56, Düzenleyen: Duman. Toplamda 5 kere düzenlenmiş.)
İleti Sayısı: 68
Imperium:
0
Üstte gök basmasa, altta yer delinmese Türk milleti; ilini, töreni kim bozabilecek?
Imperium:
139
•
Imperium:
139
Galler |
Unvan | Hanedan | Ülke Büyüklüğü | Asker Sayısı | Oyuncu |
Galler Krallığı | Rhufoniog | 7 | 1905 | @Mabella |
|
•
Imperium:
139
Cuma akşamı (yarın) etkinlik olmayacak. Yerine bulabilirsek önümüzdeki hafta ek gün koyacağız. Grand bittiği için Pazar akşamı etkinlik olacak.
•
Imperium:
100
22-05-2022, 23:23
(Son Düzenleme: 22-05-2022, 23:23, Düzenleyen: PCOyun.)
Leicestershire Düklüğü
Leicestershire Düklüğü, Mercia'nın küllerinden doğmuş tüm Britanya üzerindeki en güçlü düklüktür. Dük, yakından tanıdığı ve sadık dostu olan York Kralı'nın her zaman yanında olmuş ve tüm mücadelerinde yardım etmiştir. Krallık içerisindeki diğer düklükler ile de sıcak ilişkilere sahip olan Leicestershire Dükü her yıl topraklarına yatırımlar yapmış ve zenginleşmiştir. Halktan topladığı paraları halka geri harcamadığını keşfettiği Piskoposunu uzun uğraşlar sonucu zindana atmış ve zenginliklerine el koymuştur. Savaş alanında yenilgi nedir bilmeyen Huskarlları ve yiğit generalleriyle tüm düşmanların önünde durmaktadır.
Düklük, geçmişten beri Güneyindeki komşuları ile bir rekabet içinde olmuş ve sıcak ilişkiler elde edememiştir. Bunda Güneyli Kralın vakti zamanında Leicestershire Kontluğuna karşı yaptığı zulümlerin payı büyüktür fakat Leicestershire Dükü barış yanlısı olduğundan bunları geçmişte bırakmış ve Güneyli Kralın, Hwicce Vasalı ile bir kraliyet evliliği düzenlemiş, böylelikle iki komşu düklüğü evlilik yoluyla bağlamıştır.
Leicestershire Düklüğü için her şey daha yeni başladı fakat hiçbir şey sona ermiş değil. Dükün kendi kudretinden başka korkacak hiçbir şeyi yok ve böyle kalmaya da devam edecek.
Gökyüzü Gibi Mavi
Aşağıdaki 1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye PCOyun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Yohaynes
Imperium:
139
Bugün başlayabilirsek geç başlayacağız, aksi takdirde bu etkinlik günü tatil olacak.
•
İleti Sayısı: 5,865
Üyelik Yılı: 2016
Imperium:
37
Bugün ve haftaya Salı günü gelemiyorum.
•
Imperium:
139
27-05-2022, 14:36
(Son Düzenleme: 27-05-2022, 14:36, Düzenleyen: Duman.)
Hastalık sebebiyle bugün etkinlik olmama ihtimali var, yayınlayacak başka biri bulabilirsek etkinliği yapacağız.
•
Imperium:
100
•
İleti Sayısı: 291
Imperium:
1
Malesef haftaya cumaya kadar etkinliğe katılamayacağım.
•
|