AoE4 - Bizanslılar
#1
Görsel


Bizans

Bizanslılar, Age of Empires 4 The Sultans Ascend genişleme paketi ile gelen yeni bir medeniyettir Bizanslılar üç benzersiz özellik ile donatılmıştır: Su Kemerleri, paralı askerlere erişim ve Yunan Ateşi. Bizanslılar, imparatorluğunun üretkenliğini artıran ve paralı asker kiralamak için kullanılan beşinci kaynak olan Zeytinyağına sahiptir ve bunun üretimine yardımcı olan geniş Su Kemeri ağları inşa edebilirler. Militarist bir bakış açısından Bizanslılar, etkilenen bölgede yıkıcı etki yaratabilecek güçlü Yunan Ateşi ile paralı askerlerinde dahil olduğu geniş bir asker kadrosuna sahiptir. Age of Empires 4'te Bizans uygarlığı kabaca MS 9. yüzyılın başlarından MS 15. yüzyılın ortalarına kadar uzanır. Doğu Roma İmparatorluğu (şu anda Bizans İmparatorluğu olarak anılıyor), 285 yılında Batı Roma İmparatorluğu'yla yaşanan idari bir ayrılık sonucu kuruldu ve bin yıldan fazla süre varlığını sürdürdü; Batılı emsallerinin düşüşünden sağ kurtuldu ve başkentlerinde ortaçağ uygarlıklarının parlayan merkezini oluşturdu. Konstantinopolis'in her tarafı düşmanlarla kuşatılmışken. Bizanslılar zirvede oldukları dönemde Doğu Akdeniz'e kadar genişleyen bir imparatorluğa komuta ediyorlardı.

ctoa4on.png

Bizanslıları Oynarken
Bizanslılar, paralı asker kiralamak için medeniyetlerine özgü beşinci bir kaynak olan Zeytinyağını kullanır. Medeniyet, standart tarlaların yerini alan Zeytinliklerden zamanla toplayarak Zeytinyağına erişim kazanır. Bizans'ın oldukça geniş birim ve paralı asker listesine sahip olan ordusu, karşılaştıkları her türlü düşmana uyum sağlama yeteneğine sahiptir. Ek olarak, Su Kemerleri ve Sarnıç ağları, Bizans imparatorluğunun her köşesine su sağlayarak, yakındaki tüm Köylülere ve binalara çeşitli bonuslar sağlar. Daha fazla Sarnıç bağlandıkça su seviyesi artar ve bonusların kalitesi yükselir. Trebüşeler, Dromonlar ve Cheirosiphonlarla Yunan Ateşini yayarak rakiplerinizi alevlere boğun. İlk olarak 672 yılında Bizanslılar tarafından icat edilen Cheirosiphon, hem suda hem de karada büyük etki yaratan, düştüğü her yerde kalıcı, yapışkan, yanan zemin parçaları oluşturan bir Yunan Ateşi silahıydı.

dnys7pe.png amwtrxu.png
a7rb1b4.png sxslkqs.png

Bizans Birimleri
Katafrakt: Tamamen pullu zırhla çevrelenmiş ve güçlü bir mızrakla donatılmış Katafrakt, daha yüksek bir maliyetle Şövalyenin yerini alır; Katafrakt atlıları, yollarına çıkan her şeyi ayaklarının altına alarak yıkıcı bir saldırı yapma yeteneğine sahiptir.

Varangian Muhafızı: Kuzey Avrupa ve ötesinden gelen imparatorluk korumaları olan Varangian Muhafızları güçlü ve elit askerlerdir. Varangian Muhafızları, Berserking yetenekleriyle, kalkanlarını sırtlarına alıp silahlarını büyük bir baltayla değiştirerek önemli ölçüde hasar artışı kazanırlar.

Cheirosiphon: Ram'ın yerini alan Cheirosiphon, Yunan Ateşi püskürtüyor; bu alevler yakalanan her şeye zarar veren yanıcı bir zemin oluşturur.

Limitanei: Kalkan duvarı oluşturabilen Bizans Mızrakçıları: Limitanei. Kalkan duvarı aktifken, hareket ve saldırı hızı azalır ama gelen menzilli hasarı büyük ölçüde azaltırlar.

7dsn466.png a948htc.png
hlcg8f8.png a7nm9sf.png

Çağlar Boyunca Bizanslılar
Çağ 1: Bizanslılar ilk sarnıçlarını bu çağda kurarak ilerde oluşturacakları su kemerlerinin temelini atarlar. Köylüler sarnıçların etrafındayken kaynak toplama hızında artış kazanır, ayrıca sarnıcın etrafında inşa edilen binalar da farklı bonuslardan faydalanır.

Çağ 2: İkinci Çağda The Grand Winery simgesi ile paralı asker kiralama ve zeytinyağı üretiminde artış kazanma fırsatı elde edilir. Bu çağa geçerken inşa edilebilecek bir diğer simge olan Imperial Hippodrome atlı birimlerin daha hızlı üretimine olanak sağlar.

Çağ 3: Üçüncü Çağda The Golden Horn Tower simgesi ile Cistern of the First Hill simgesi arasında seçim yapılması gerekir. İlki ücretsiz paralı asker üretimine olanak sağlarken diğeri Pilgrim Flask teknolojisi ile birimlere iyileşme bonusu sağlar.

Çağ 4: Dördüncü Çağ Foreign Engineering Company simgesi ile bilinen dünyadan kuşatma silahları satın almayı ya da Palatine School ile Bizans'ın kendi çekirdek birimlerini güçlendirmeyi sağlar.
[+] 2 üye Athule nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
#2
Hem estetik olarak hem oynanış olarak baya güzel görünüyor. Zeytin bahçesi ve su kemerleri güzel bir görünüm katmış.
youjo-senki-the-saga-of-tanya-the-evil.gif
[+] 1 üye Aeschyli nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Cevapla
 




Konuyu Okuyanlar: 5 Ziyaretçi



Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.