İleti Sayısı: 5,343
Üyelik Yılı: 2015
Imperium:
35
03-05-2023, 19:16
(Son Düzenleme: 25-08-2023, 01:42, Düzenleyen: cemal. Toplamda 4 kere düzenlenmiş.)
Denis Villeneuve tarafından çekilen Dune: Part One'un devamıdır.
Çıkış tarihi: Mart 2024
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 3,666
Üyelik Yılı: 2017
Imperium:
54
Güzel zamanda çıkıyormuş. Artık gideriz.
•
Imperium:
54
Trailerı izlememiştim. İmparatoru bütün haşmeti ile görmeyi bekliyoruz hala.
Aşağıdaki 1 üye Onur34 nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Onur34 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
Imperium:
35
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Macchiato
İleti Sayısı: 2,192
Imperium:
3
Ses ve görsel acisindan iyidi birinci bolum ama oyuncalar bence yetersiz kaldi. Bakalim ikinci bolumde nasil olacak.
•
Imperium:
35
WarnerBrothers oyuncuların grevde olması yüzünden oyuncularla tanıtım yapamazsak olmaz diyerek filmi 14 Mart 2024'e ertelenmiş.
俺たち 自由 に なれる の か ?
Aşağıdaki 1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye cemal nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• Attila the Hun
İleti Sayısı: 6,456
Üyelik Yılı: 2019
Imperium:
79
Imperium:
35
12-12-2023, 20:25
(Son Düzenleme: 12-12-2023, 20:25, Düzenleyen: cemal.)
俺たち 自由 に なれる の か ?
• Attila the Hun
İleti Sayısı: 487
Imperium:
3
12-02-2024, 13:46
(Son Düzenleme: 12-02-2024, 13:47, Düzenleyen: Val Thorne. Toplamda 1 kere düzenlenmiş.)
İzleyen var mı filmi? Sanırım çıkış yapmış.
Edit: Vizyonda Dune görünce çıkış yaptı sanmıştım. 1.film tekrar vizyona girmiş.
•
İleti Sayısı: 586
Imperium:
1
2. Filmin de bilet satışı başladı sanırım.
•
Imperium:
79
Dune romanlarının yazarı Frank Herbert'ın oğlu Brian Herbert, filmden övgüyle bahsetmiş.
https://twitter.com/DuneAuthor/status/17...2590173243
•
Imperium:
79
Haydi bakalım, ilk yorum benden olsun.
Öncelikle şunu itiraf etmeliyim ki Part Two'dan ilk kısımdan aldığım zevki alamadım. Bunun nedenini epeyce düşündüm ama filmden bağımsız etkenler de kuvvetle muhtemelen işin içinde olduğundan kesin bir cevap bulmamın olanaksız olduğuna hükmettim. Ha, Dune kitabının ilk kısmını ikinci kısmından daha çok sevdiğimi de belirtmem gerek.
Muharebeler ve dövüş sahneleri gayet tatmin edici olmuş. Nihayetinde neyin olacağını bilmeme rağmen bu sahneler beni heyecanlandırmayı başardı, özellikle de en sondaki Feyd-Rautha ve Paul düellosu.
Chani kitapta da böyle miydi hiç hatırlamıyorum ama filmde acayip sinirimi bozdu. Paul'un "Ben bir fremen olduğuma karar verdim, milleti uyduruk bir kehanetle zıvanadan çıkarmaya gerek yok." düşüncesinden "Ben lisanü'l-gayb'ım, bana itaat edin." ifadesine geçişi daha iyi aktarılabilirdi sanki.
Alia'nın filmdeki tüm olaylar olurken hâlâ anne karnında olması gibi azımsanamayacak sayıdaki kitaptan sapmanın üçüncü filme etkisi nasıl olacak merak ediyorum. Benim mevcut iki filmden gözlemim Denis Villeneuve'ün adaptasyon işinde iyi olduğu yönünde, bu yüzden üçüncü filmi kotarırsa değil esas yüzüne gözüne bulaştırırsa şaşırırım.
Imperium:
35
08-03-2024, 00:00
(Son Düzenleme: 08-03-2024, 00:06, Düzenleyen: cemal. Toplamda 3 kere düzenlenmiş.)
Genel olarak güzel film olsa da en azından bir yarım saate daha ihtiyacı varmış veya part 3 olarak bölünebilirmiş. Sonu çok garip birden bitiyor.
Paul filmin başında fremenleri kullanmam lazım diyo sonra fikir değiştiriyor tam tersi ilk kullanmicam dese 1 saat süründürdüğü kısma eyw derdim yani.
Harkonnenler o yeni karakter dışında pek gösterilmiyor baron özellikle sanki sırf koymak için koymuşlar bu sefer
2 saat Paul'un çölde dolaşmasını görüyoruz son 15 dk meydan muharebesi oluyor sonra imparator tahtını bırakıyor. Fremenler jihadı başlatıyor ve bitiyor.
Son kısım aşırı rushed hissiyatı verdi.
Fremen/Atomics/İmparator/ Harkonnenler hepsi birden aynı yerde spawnlanıyo sonra savaş oluyo
Muharebe başlıyor hemen imparatorun odasına cut ediyor 1 dk da paul odaya ışınlanıyor.
Arrakkeen şehrinin düşüşü de garip Gourney hemen oraya ışınlanıyor Harkonnen adamıyla birlikte.
2 dk önce sardukar ile savaşan fremen onların gemilerine binip uzaya çıkıyor ve film bitiyor. Pilotlar demiyor mu abi biz napıyoruz ?
Hanelerin kim olduğu bile gösterilmedi. Tamam biliyorum kitapta da cihad ve son savaş kısmı atlanıyor ama kitap değil bu film yani.
Ya paul mehdi olunca bitecekti film ya da buna yarım saat daha ekleyeceklerdi. Madem gerilla harbi ve atomics tehdidi kullanmak istiyor Paul o zaman öyle bir gerilla savaşı filmi olsun o harkonne oğlanı ile film boyunca dövüşselerdi 2 defa dövüş var 1inde füze sıkıyor gemileriyle yani.
俺たち 自由 に なれる の か ?
• Attila the Hun
İleti Sayısı: 586
Imperium:
1
(08-03-2024, 00:00)cemal : Genel olarak güzel film olsa da en azından bir yarım saate daha ihtiyacı varmış veya part 3 olarak bölünebilirmiş. Sonu çok garip birden bitiyor.
Paul filmin başında fremenleri kullanmam lazım diyo sonra fikir değiştiriyor tam tersi ilk kullanmicam dese 1 saat süründürdüğü kısma eyw derdim yani.
Harkonnenler o yeni karakter dışında pek gösterilmiyor baron özellikle sanki sırf koymak için koymuşlar bu sefer
2 saat Paul'un çölde dolaşmasını görüyoruz son 15 dk meydan muharebesi oluyor sonra imparator tahtını bırakıyor. Fremenler jihadı başlatıyor ve bitiyor.
Fremen/Atomics/İmparator/ Harkonnenler hepsi birden aynı yerde spawnlanıyo sonra savaş oluyo
Muharebe başlıyor hemen imparatorun odasına cut ediyor 1 dk da paul odaya ışınlanıyor.
Arrakkeen şehrinin düşüşü de garip Gourney hemen oraya ışınlanıyor Harkonnen adamıyla birlikte.
2 dk önce sardukar ile savaşan fremen onların gemilerine binip uzaya çıkıyor ve film bitiyor. Pilotlar demiyor mu abi biz napıyoruz ?
Hanelerin kim olduğu bile gösterilmedi. Tamam biliyorum kitapta da cihad ve son savaş kısmı atlanıyor ama kitap değil bu film yani.
Ya paul mehdi olunca bitecekti film ya da buna yarım saat daha ekleyeceklerdi. Madem gerilla harbi ve atomics tehdidi kullanmak istiyor Paul o zaman öyle bir gerilla savaşı filmi olsun o harkonne oğlanı ile film boyunca dövüşselerdi 2 defa dövüş var 1inde füze sıkıyor gemileriyle yani.
Part 3 geliyor ve hikayeye son noktayı koyacak.
•
Imperium:
35
(08-03-2024, 02:21)GespensterPanzer : (08-03-2024, 00:00)cemal : Genel olarak güzel film olsa da en azından bir yarım saate daha ihtiyacı varmış veya part 3 olarak bölünebilirmiş. Sonu çok garip birden bitiyor.
Part 3 geliyor ve hikayeye son noktayı koyacak.
Dune Messiah'ın hikayesini az buçuk biliyorum bu filmin sonu ile onun başı arasında büyük bir timeskip var. Hikayeyi tamamlıyor evet ama bu filmin sonunun direkt devamı değil yani
俺たち 自由 に なれる の か ?
•
İleti Sayısı: 3,104
Imperium:
36
Filmi genel olarak beğendim. Kitabı hatırladığım kadarıyla güzel yansıtmışlar. Bana göre iki eksisi var. Birincisi filmin ilk yarısında bir kurgu problemi var gibi. Bazı sahneler aşırı kesilmiş. Diğer sıkıntı Zendaya'nın oyunculuğu. Malesef diğer oyuncuların yanında aşırı çöp kalmış durumda. Bunun dışında çok epik sahneler vardı, güzel çekilmiş.
Dune'dan önce izlediğim filmler çok hayal kırıklığı yaratmıştı. Neyse ki Dune toparladı.
•
Imperium:
35
•
Imperium:
54
Filmden tatmin oldum. Tek hayal kırıklığım filmin Zenyada'nın mendebur yüzü ile bitişi oldu.
•
İleti Sayısı: 154
Imperium:
8
İlk filmi IMAX izlemediğim için pişman olmuştum bu sefer izledim kesinlikle buna değdi.
Aşağıdaki 1 üye Caine nickli üyenin bu iletisini beğendi:1 üye Caine nickli üyenin bu iletisini beğendi.
• cemal
İleti Sayısı: 1,168
Üyelik Yılı: 2018
Imperium:
2
Filmi beğenmedim Kitaplara göre gitmemesi üstüne üstlük çok fazla kesilen sahnelerin olması ki olmasa bile böyle hisseddiyor 5 dk da biten bir savaş anlamsız bir senaryo yazarlığı zendeyana zaten üstüne mum dikiyordu bu filmin 3 yada 4 part olması en azından daha doğru olabilirdi. güzelim lore içine edilmiş gg wp
Hail the Omnissiah! He is the God in the Machine, the Source of All Knowledge
•
|