Yeni sürüm çevrilene kadar HOTFIX
Merhaba, eski sürümlerden türkçe olan yerler türkçe kalıyor, yeni gelen kısımlar ingilizce. Kod olarak görünen yerler ingilizce görünüyor.

https://www.dosya.tc/server/wzjls0/english.zip.html

C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\workshop\content\xxxxxxx\2216538304\localization içindeki "english" klasörünü silip verdiğim klasörü eklemelisiniz.

atv8dyk.jpg
3bfpvsd.jpg
[+] 3 üye basbugcem nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
hangi versiyon için geçerli bu ? çalışmanız için teşekkürler
Ara
(05-11-2024, 00:47)memolistan : hangi versiyon için geçerli bu ? çalışmanız için teşekkürler

rica ederim. 1.14.0.1
Ara
teşekkrüler hocam, iş görür. eline sağlık.
Ara
Bugün gelen dlc için güncelleme yapabilir misiniz?
Ara
bugünkü dlc işi bozdu malesef.
Ara
1.14.0.2 (Traverse)
https://www.dosya.tc/server/wxbib0/english.zip.html
Ara
ben düzeltemedim çalışmıyor yama hala yardımcı olabilecek var mı?
Ara
Selamlar Cem, güncelleme için teşekkür ederim fakat 1.14.0.2 için olan dosyayı indirip localization içine atınca yine de çalışmadı. 5 gün önce attığın dosyayla bu dosya arasında ne gibi farklılıklar var? Tam olarak nereleri değiştirip tekrar yükledin? Herhangi bir yml dosyasından sürüm yazmamız gerekiyorsa bize bu kısmı öğretebilir misin? Hem sen yorulmamış olursun hem de biz öğrenip herhangi bir güncellemede manuel yapmış oluruz bunu. Sevgiler
Ara
(09-11-2024, 00:24)YaazC : Selamlar Cem, güncelleme için teşekkür ederim fakat 1.14.0.2 için olan dosyayı indirip localization içine atınca yine de çalışmadı. 5 gün önce attığın dosyayla bu dosya arasında ne gibi farklılıklar var? Tam olarak nereleri değiştirip tekrar yükledin? Herhangi bir yml dosyasından sürüm yazmamız gerekiyorsa bize bu kısmı öğretebilir misin? Hem sen yorulmamış olursun hem de biz öğrenip herhangi bir güncellemede manuel yapmış oluruz bunu. Sevgiler

ben arkadaşın attığı dosyayı custom mod olarak yükledim. Böylece oyuna veya strategyturk'ün yamasına güncelleme gelince etkilenmemiş oluyor. Şimdi o custum mod üzerinden çeviri yapmayı deniyorum decisions, my real calm ve nicknamesteki değişikliklere bakıyorum şimdilik.
Ara
(09-11-2024, 00:51)alicozturk :
(09-11-2024, 00:24)YaazC : Selamlar Cem, güncelleme için teşekkür ederim fakat 1.14.0.2 için olan dosyayı indirip localization içine atınca yine de çalışmadı. 5 gün önce attığın dosyayla bu dosya arasında ne gibi farklılıklar var? Tam olarak nereleri değiştirip tekrar yükledin? Herhangi bir yml dosyasından sürüm yazmamız gerekiyorsa bize bu kısmı öğretebilir misin? Hem sen yorulmamış olursun hem de biz öğrenip herhangi bir güncellemede manuel yapmış oluruz bunu. Sevgiler

ben arkadaşın attığı dosyayı custom mod olarak yükledim. Böylece oyuna veya strategyturk'ün yamasına güncelleme gelince etkilenmemiş oluyor. Şimdi o custum mod üzerinden çeviri yapmayı deniyorum decisions, my real calm ve nicknamesteki değişikliklere bakıyorum şimdilik.

Custom mod olarak nasıl yükleyebiliyoruz çok kısa anlatabilir misin acaba?
Ara
Launcherdan
"Yüklü Tüm Modlar" a tıkla
Sağ üstteki "MOD YÜKLE" kısmına tıkla
Açılan pencerede "BİR MOD OLUŞTUR"a tıkla
Buradan İsim, Sürüm, dizin kısımlarını doldurup alttan translationu işaretleyip onayla

Böylece kendi modunu oluşturmuş olacaksın

Sonra;
"Belgelerim/Paradox Interactive\Crusader Kings III\mod" konumuna gidince oluşturduğun modun klasörünü göreceksin.

Burada "localization" adında bir klasör oluştur.
o klasörün içine de arkadaşın paylaştığı "english" klasörünü at.

Son olarak oyuna girerken oynanış setlerinden modu aktif et.
[+] 1 üye alicozturk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(09-11-2024, 02:17)alicozturk : Launcherdan
"Yüklü Tüm Modlar" a tıkla
Sağ üstteki "MOD YÜKLE" kısmına tıkla
Açılan pencerede "BİR MOD OLUŞTUR"a tıkla
Buradan İsim, Sürüm, dizin kısımlarını doldurup alttan translationu işaretleyip onayla

Böylece kendi modunu oluşturmuş olacaksın

Sonra;
"Belgelerim/Paradox Interactive\Crusader Kings III\mod" konumuna gidince oluşturduğun modun klasörünü göreceksin.

Burada "localization" adında bir klasör oluştur.
o klasörün içine de arkadaşın paylaştığı "english" klasörünü at.

Son olarak oyuna girerken oynanış setlerinden modu aktif et.

Bilgilendirmen için çok teşekkür ederim. Oluşturduğum localization dosyasının içine english klasörünü attım ve modlardan aktif ettim fakat oyun yine ingilizce. Sanırım uploadlanan dosyada bir probleme var
Ara
Nasıl yani oyunun tamamı mı ingilizce? Arkadaş sadece oyunda kod gibi görünen yerlerin ingilizce çevrildiğini Türkçe'ye çevirmediğini söylemiş. Burayı kaçırmış olabilir misin? Yani Strategyturk yamasının yaptığı yerler Türkçe, diğer kısımların İngilizce olması lazım.
Ara
(09-11-2024, 03:50)alicozturk : Nasıl yani oyunun tamamı mı ingilizce? Arkadaş sadece oyunda kod gibi görünen yerlerin ingilizce çevrildiğini Türkçe'ye çevirmediğini söylemiş. Burayı kaçırmış olabilir misin? Yani Strategyturk yamasının yaptığı yerler Türkçe, diğer kısımların İngilizce olması lazım.

Evet oyunun her şeyi ingilizce. Yanlış sizde türkçe olduysa benim kaçırdığım bir şey var demek ki. Neler yaptığımı madde madde söyleyeyim de nerede yanlış yapmışım siz karar verin.

1) 1.4.0.2 versiyonlu english klasörünü indirdim
2) klasörü, steam'in dosyalarındaki workshop-content-1158310-2216538304-localization içine attım ve tümünü değiştir dedim (olmadı)
3) senin dediğin gibi mod oluşturdum, localization klasörü açtım ve içine sadece english klasörünü attım
Ara
Merhaba, oyunun tamamı ingilizce değil. Daha önce StrategyTurk ekibi tarafından çevrilen yerler türkçe kalıyor. Yeni güncelleme ile gelen yerler ingilizce oluyor.

Resimlerde gördüğünüz gibi.

@YaazC

workshop-content-1158310-2216538304-localization içindeki english klasörünü silip verdiğim klasörü ekleyin. İşlem sonunda dosya yapısı aynı görünmeli. Alt veya üst klasöre yapıştırmamaya dikkat edin. Winrardan çıkarırken klasöre çıkar şeklinde yapıyor olabilirsiniz. O zaman English/English/DOSYALAR şeklide olur ve çalışmaz. Oyuna yine mod aktif şekilde girmelisiniz.
Ara
(09-11-2024, 19:38)basbugcem : Merhaba, oyunun tamamı ingilizce değil. Daha önce StrategyTurk ekibi tarafından çevrilen yerler türkçe kalıyor. Yeni güncelleme ile gelen yerler ingilizce oluyor.

Resimlerde gördüğünüz gibi.

@YaazC

workshop-content-1158310-2216538304-localization içindeki english klasörünü silip verdiğim klasörü ekleyin. İşlem sonunda dosya yapısı aynı görünmeli. Alt veya üst klasöre yapıştırmamaya dikkat edin. Winrardan çıkarırken klasöre çıkar şeklinde yapıyor olabilirsiniz. O zaman English/English/DOSYALAR şeklide olur ve çalışmaz. Oyuna yine mod aktif şekilde girmelisiniz.

Teşekkür ederim english klasörünü silip zip'tekini atınca oldu. Peki yeni bir güncelleme gelince bunu nasıl güncelleyeceğiz? Üstte yazdığım gibi herhangi özel bir yml dosyasının içine version=<> yeni versiyonu mu yazıyorsun?
Ara
Anladığım kadarıyla kısaca mantığı anlatıyım. Ben de çok hakim değilim konuya.

CREATE_ACCOLADE:0 "Mükâfat Oluştur"

oyunda bu yazı görüneceği zaman dosyadan " CREATE_ACCOLADE:0" aranıyor.
eğer karşılığı varsa "Mükâfat Oluştur" gösteriliyor,
yoksa " CREATE_ACCOLADE" gösteriliyor.

Ben stratregytürk ekibinin çevirisi üste, orjinal ingilizce olanı alta gelecek şekilde tüm dosyaları birleştiriyorum. Arama yukarıdan aşağıya yapıldığı için varsa türkçe yoksa ingilizce görünüyor.

Ekip çıkarana kadar güncelleme geldikçe ben de güncelleyeceğim, burdan geri bildirim yapmanız yeterli.
Ara
Merhaba, doğru yere yazdığımdan emin değilim, kusura bakmayın...Uzun zamandır Strategyturk çevirisini (eski versiyon) durumundayken bile sorunsuz kullandım. Yaklaşık bir aydır hata veriyor. Ekran görüntüsünü buraya atmaya çalıştım, beceremedim. Yardımlarınızı rica ediyorum
Ara
Yamanin ustune 2 buyuk patch aldi oyun. Kisa sure icinde yama cikar
Ara

Konuyu Okuyanlar: CengizHannn, 14 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.