Civ7 - Çıkış Tarihi
header.jpg?t=1725048047

Sid Meier's Civilization VII, 11 Şubat 2025'te çıkıyor.
IbnE9P2.gif
Ara
Oyunun çıkışına 1 ay kaldı.
IbnE9P2.gif
Ara
Oyun hala epicte satisa cikmadi TL ile satilacagindan daha ucuz olur mu acaba steamden onu bekliyorum
Ara
Base game denilen şey civ oyunlarında genelde çok boştur ve 70 dolardan satılıyor, Founders Edition 130 dolar +6 dlc den bahsediyor ama hiçbiri genişleme paketi değil gördüğüm kadarıyla. Erken erişim dahil her şey parayla satılıyor rakipsiz olmanın avantajları. Kozmetik olarak ne satılıyor acaba umarım liderlere giydirilen kıyafetler değildir.

SKU_Comparison_Infographic_1080x1080_No_...1736537245
Ara
sepete attım ama elim al tuşuna gitmiyor. bir oyun için 130 dolar ödeme yapmak.. alım gücümüzün düşüklüğü ...bir oyun için 4600 tl.. civ 6 da extra çıkan liderleri deluxe editionda ücretsiz vermişlerdi. base oyunu alanlar bu liderleri istiyorlar ise extra ödeme yapmışlardı. açıkçası üzerinden geçen yılları düşünürsek karlı mı olmuştu hatırlayamıyorum ama liderleri baya pahalı satmışlardı diye hatırlıyorum. misal aztek polonya gibi.. dlcler için neredeyse deluxe edition civarında ödeme yapmışım. yani çıkacak olan genişleme paketleri de 80-100 dolar civarında gelecektir.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
$130 edeceğini düşünmüyorum.
[+] 1 üye Elefsar nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
130 dolar verilmez 1 haftaya malum ortamlara duser zaten
Ara
Ben hala civ 4 ve 5 oynuyorum. 130 dolara bir ton oyun var ayrıca daha bunun dlcsi şunu bunuda var. O fiyat 200-250 dolara ulaşır gibi.
humanitas una debet esse; aliter evanescet.
Ara
(12-01-2025, 15:06)jax61 : sepete attım ama elim al tuşuna gitmiyor. bir oyun için 130 dolar ödeme yapmak.. alım gücümüzün düşüklüğü ...bir oyun için 4600 tl.. civ 6 da extra çıkan liderleri deluxe editionda ücretsiz vermişlerdi.  base oyunu alanlar bu liderleri istiyorlar ise extra ödeme yapmışlardı. açıkçası üzerinden geçen yılları düşünürsek karlı mı olmuştu hatırlayamıyorum ama liderleri baya pahalı satmışlardı diye hatırlıyorum. misal aztek polonya gibi.. dlcler için neredeyse  deluxe edition civarında ödeme yapmışım. yani çıkacak olan genişleme paketleri de 80-100 dolar civarında gelecektir.
130 doların ucuz sayıldığı bir ülke yok, bizim ülkemizle de alakası yok, anormal fiyatlar bunlar. Üzerinden 2-3 yıl geçince uygun fiyata complete pack alır oynarız:)
[+] 1 üye GespensterPanzer nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(12-01-2025, 16:30)GespensterPanzer :
(12-01-2025, 15:06)jax61 : sepete attım ama elim al tuşuna gitmiyor. bir oyun için 130 dolar ödeme yapmak.. alım gücümüzün düşüklüğü ...bir oyun için 4600 tl.. civ 6 da extra çıkan liderleri deluxe editionda ücretsiz vermişlerdi.  base oyunu alanlar bu liderleri istiyorlar ise extra ödeme yapmışlardı. açıkçası üzerinden geçen yılları düşünürsek karlı mı olmuştu hatırlayamıyorum ama liderleri baya pahalı satmışlardı diye hatırlıyorum. misal aztek polonya gibi.. dlcler için neredeyse  deluxe edition civarında ödeme yapmışım. yani çıkacak olan genişleme paketleri de 80-100 dolar civarında gelecektir.
130 doların ucuz sayıldığı bir ülke yok, bizim ülkemizle de alakası yok, anormal fiyatlar bunlar. Üzerinden 2-3 yıl geçince uygun fiyata complete pack alır oynarız:)
bizim ülkemizde pahalı saymamın sebebi alım gücümüz.. asgari ücretin ortalama 1500-2000 dolar civarında olduğu bir ülke ile asgari ücreti 600 dolar olan ülke aynı değil takdir ederseniz.. kaldı ki zaten ülkemizde civ oyuncusu da az olduğu için dil seçeneği malesef eklenmiyor. genel olarak evet kesinlikle pahalı bir oyun. daha ucuz olmalıydı. öte taraftan firaxis çok fazla dlc çıkarmıyor. o nedenle totalde dediğin gibi bir zaman sonra daha uygun fiyata komplesini alabiliriz. geç olsun güç olmasın .
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara
Adamlar daha çıkmamış oyunun DLC'sini satıyor. Rezilliğe bak üstelik oyun 60 dolar değil 70 dolar. Bu işin bir üsturubu var. Bu fiyat artışı ve DLC poltiikalarını normal gören insanlara var. Eskiden oyun yapmak daha ucuzdu fakat eskiden oyunlar daha az kişi tarafından oynanıyordu. Bu basit bir network ekonomisi konusu. Adamlar oyunları zaten milyonlara satacaklar, yetmiyor pahalılaştırıyorlar, yetmiyor sizi en az 2-3 60/70 dolar daha sağacağız diye müşdeliyorlar. Bu oyunu korsancılar kırsa haklıdır.
[+] 2 üye SatanistKesenKedi nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Çıkmamış oyunun dlcsini satmak 10 yıldır yapılan bir şey, yeni değil.
WhaW8Am.gif
Ara
100 sene geçse yine aynı tepkiyi veririm. Kötü iş pratiği.
Ara
130 dolar vererek erken erişim paketini aldım. Hem uygun fiyatlı hem de Türkçe, daha ne isteyebilirim ki?
[+] 3 üye Boba Fett nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(13-01-2025, 20:13)Boba Fett : 130 dolar vererek erken erişim paketini aldım. Hem uygun fiyatlı hem de Türkçe, daha ne isteyebilirim ki?
Hak veriyorum.
Ara
oyunda türkçe dil desteği yokbildiğim kadarıyla ?
FxO_A92WYAI--2l.jpg
[+] 1 üye jax61 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(14-01-2025, 14:42)jax61 : oyunda türkçe dil desteği yokbildiğim kadarıyla ?
Kara mizah yapmış. Bende sonradan anladım.
Ara
Kara mizah değil, ironi.
WhaW8Am.gif
Ara

Konuyu Okuyanlar: 13 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.