Nintendo Switch 2
Mt6104j.png

2025 yılında çıkacağı duyurulan, Nintendo'nun yeni hibrit oyun konsolu.
Nintendo Switch 2'ye dair ayrı konu açılması gerek görülmemiş paylaşımlar ve iletiler bu konu altında bulunur.

İlk duyuru videosu:
Ara
Bu ay içinde resmi tanıtım sunumunun yapılması bekleniyor.

[+] 2 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Switch alacaktım ama ikiyi bekleyeceğim, yanına spor paketlerini de çektim mi benden mutlusu yok.
Ara
CES'te kılıf, aksesuar vs. üreticileri standlarında Switch 2 için ürettikleri ürünleri tanıtmışlar. Fransız teknoloji basınından birinin iddiasına göre aparatların kullanışı gösterilirken arada Switch 2'nin kendisi bile gösterilmiş. Yanlış anlaşılmasın görüntülerdeki Switch 2'nin tam olarak kendi orjinal yapısı değil, arkasında rahat tutuş için Genki'nin ürettiği aparat takılı.

7lbMKWo.png

https://x.com/Numerama/status/1876817276143378586
https://www.genkithings.com/pages/ns2_accessories
Ara
16'sında tanıtım sunumunun yapılması bekleniyor.

https://www.eurogamer.net/nintendo-switc...ts-suggest
https://www.videogameschronicle.com/news...this-week/
[+] 2 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Gelmeyecek gibi duruyor ama umarım oled ekran gelir
Ara
[+] 3 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Oyunlar vs. için detaylı sunum 4 Şubat'ta. Konsolun da Mayıs civarı çıkması lazım.
Ara
(16-01-2025, 16:27)Voidian : Oyunlar vs. için detaylı sunum 4 Şubat'ta. Konsolun da Mayıs civarı çıkması lazım.

4 Şubat değil 2 Nisan :(((

Konsol en erken Haziran'dır o zaman.
Ara
İlk defa bir konsolu çıkar çıkmaz alacağım, bu yüzden çok heyecanlıyım. Keşke renkleri ve tasarımı biraz daha ilgi çekici olsaydı.
[+] 1 üye Boba Fett nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Onları ilerleyen yıllarda Zelda Edition vs. olarak ayrı satarlar yine. 2 sene sonra OLED sürüm çıkınca tekrar alırız artık, kozmetik olarak hoş olan bi bundle.
Ara
Ben hala switch'ten upgrade etmek için bir sebep göremiyorum. Ps5 pro'nun Nintendo versiyonu gibi hissediyorum.
Ara
Onu demek için oyunların PS5 Pro için tasarlanıp PS5'e çıkmaması lazım. En yakın benzetme PS4'ten PS5'e geçiş olabilir ama yine de doğru olmaz. Nintendo en başından beri aynı çizgideydi. Bir nesil evrimsel, bir nesil devrimsel ve her zaman evrimsel nesilde donanımda olmasa bile yazılımda yeni nesil denecek kadar fark oldu.

NES -> SNES ---> Nintendo 64 -> Gamecube ---> Wii -> Wii U ---> Switch -> Switch 2
[+] 1 üye Voidian nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(16-01-2025, 18:54)Voidian : Onları ilerleyen yıllarda Zelda Edition vs. olarak ayrı satarlar yine. 2 sene sonra OLED sürüm çıkınca tekrar alırız artık, kozmetik olarak hoş olan bi bundle.

oled olmayacağı kesin olarak söylendi mi bir bilgi bulamadım da konu hakkında,içimde hep bir umut vardı oled çıkmayacak diyordu söylentiler ama belki çıkar diye hayal ediyordum
Ara
Nintendo Switch'i duyurulduğundan beri yakından takip eden biri olarak bu duyuru da beni hayli heyecanlandırdı. Switch 2'yi muhtemelen ömrünün son demlerine kadar alamayacak olsam da sevinçliyim.

Switch'in en büyük sıkıntılarından biri olan Joy-Conların minnacık olması sorunu beklediğim üzere halledilmiş. Joy-Con drift rezaletini de bir zahmet düzeltsinler artık.

Orijinal Switch'te gerçekten işe yarayan bir standa sahip olmak istiyorsanız OLED versiyonuna muhtaçtınız. Switch 2'deyse buna da olması gerektiği gibi el atmışlar.

@Voidian'ın "devrimsel ve evrimsel" sıralaması hoşuma gitti fakat satış sayıları sıralaması yaptığımızda "evrimsel" denecek konsollar hep en aşağılarda kalıyor. Nintendo Switch 2'nin satın alınmasını meşru kılacak sağlamlıkta bir oyun kütüphanesine sahip olması ve bunu henüz çıkışından itibaren yapması elzem. "Eski konsolumu satıp yeni konsolu aldığımda hâlihazırda sahip olduğum bütün oyunları oynamaya devam edebileceğim." diyebilmek harika bir şey ki bunun piyasadaki bir numarası Wii'den beri (el konsollarını hesaba katarsak Game Boy Color'dan beri) Nintendo. Ancak bu doğal olarak tek başına konsol sattıracak bir faktör değil, yeni konsola geçmek isteyenler için -hiç de azımsanamayacak- bir bonus. Şunu demeye getiriyorum ki Switch 2'nin ortalama kullanıcının soracağı "İyi de ben bu konsolu neden alayım?" sorusuna iyi bir yanıtının olması lazım ve ben bu yanıtın nasıl olacağını merak ediyorum.
IbnE9P2.gif
[+] 2 üye Attila the Hun nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
(16-01-2025, 20:50)Yohaynes : oled olmayacağı kesin olarak söylendi mi bir bilgi bulamadım da konu hakkında,içimde hep bir umut vardı oled çıkmayacak diyordu söylentiler ama belki çıkar diye hayal ediyordum

Resmi bir açıklama yok henüz. Ben bu fırsatı kaçıracaklarına inanmadığım için kesin gözüyle bakıyorum. Şuana kadarki tüm taşınabilir konsollarında sonradan daha iyi donanımlı versiyon çıkardılar. Daha güçlü bir Switch 2 beklemediğim için elde kalan daha yapılabilecek şeyler kısıtlı maalesef. Sonradan daha güçlü "New Switch 2" çıkarmayacaklarsa bunu IPS çıkarıp sonrakini OLED yapmaktan başka çok bir seçenekleri yok.

Edit: Aslında bir ihtimal oyunda fps vs. farkı olmadan sadece daha yüksek native çözünürlük veren daha güçlü bir sürüm de olabilir.
Ara
Açıkçası bir Nintendo Switch'im yok ama yıllardır konsolun 2.'sinin beklenildiğin haberim var. İnsanlar uzun bir süre boyunca yeni konsolu bekliyor haliyle beklentiler ister istemez yüksek olabilir. Yalnız donanım tarafıyla değil oyun çeşitliliği de mühim. Eski oyunlarını muhtemelen eklerler fakat yeni kaliteli oyunlar olmadıkça insanlar 1. konsoldan devam ederler efenim.
Aut viam invemiam aut viam creo
Ara
(16-01-2025, 21:18)Voidian :
(16-01-2025, 20:50)Yohaynes : oled olmayacağı kesin olarak söylendi mi bir bilgi bulamadım da konu hakkında,içimde hep bir umut vardı oled çıkmayacak diyordu söylentiler ama belki çıkar diye hayal ediyordum

Resmi bir açıklama yok henüz. Ben bu fırsatı kaçıracaklarına inanmadığım için kesin gözüyle bakıyorum. Şuana kadarki tüm taşınabilir konsollarında sonradan daha iyi donanımlı versiyon çıkardılar. Daha güçlü bir Switch 2 beklemediğim için elde kalan daha yapılabilecek şeyler kısıtlı maalesef. Sonradan daha güçlü "New Switch 2" çıkarmayacaklarsa bunu IPS çıkarıp sonrakini OLED yapmaktan başka çok bir seçenekleri yok.

Edit: Aslında bir ihtimal oyunda fps vs. farkı olmadan sadece daha yüksek native çözünürlük veren daha güçlü bir sürüm de olabilir.

Bilmiyorum bu millet olede alışmışken oled çıkarmamak bence büyük falso olur ama yine de nintendo bu.
Ara
TduQXQO.png

İlk bakış fragmanında gösterilen Mario Kart görüntülerinde 24 yarışçılık yer göze çarpıyor.
IbnE9P2.gif
Ara

Konuyu Okuyanlar: 20 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.