EU4 - Kısa Sorular & Kısa Cevaplar
(09-01-2025, 19:43)taylanhavertz :
(09-01-2025, 11:12)Legnica :
(08-01-2025, 21:41)taylanhavertz : ilişki geliştirdiğimiz ülkeler daha az aggressive expansion almıyorsa(denedim olmuyor) neden fransa gibi ülkelerde diplomatic idea başlanıyor? sadece şehirlerin alım maliyetini düşürdüğü için mi

İlişkinin 0 olduğu bir ülke savaş sonu peace atarken -55 ile koalisyona giriyorsa iliskinu 60 yaptığında koalisyona girmeyecektir -90 ile koalisyona  giriyorsa iliskini 100 yaptığında girmeyecektir tekrar denemelisin mesela rivalin olan bir ülkeyle asla yeteri kadar ilişki kasamayacagin için koalisyona katılmasına engel olamazsin onunla aranda hep truce birakcak şekilde savasmalisin truce bittiğinde gün geçmeden savaş acmalisin mevcut koalisyona katılamaz, ayrıca şişkin bir şekilde ae veren şey bir ulkeye savaş acarken düşmaninın savaşa davet edilmemiş muttefiklerden toprak almandir, mümkün oldukça savaşa davet ettiğin ülkelerden toprak al

bilgi için sağol. -55 ae alan ülkeyle ilişkiyi 60 yaparsak koalisyona girmiyor yani. diğerlerini biliyorum acemi oyuncu değilim :p bir de bunları okuyan acemi oyuncu varsa henüz genişlemeyeceğin bölgedeki ülkelerin koalisyona girmemesi için onlarla ally olup daha az ae almalarını sağlayabilirler

aynen mesela ilk deneme fırsatında -51 ae ile mevcut peace teklifine göre koalisyona girecek bir ülke ile 55 ilişki filan yapıp peace ekranına geri dönüp koalisyona girip girmeyeceğini birdaha  gözle
Ara
Netherlands ile hangi dine geçmek daha uygun olur?
giphy.gif
Ara
Her sekilde protestan
[+] 1 üye baywatch06 nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Uzunca bir aradan sonra selamlar. EU4 acil destek hattından yardım almak istiyorum. İki sorum olacaktı. İlki: Hakim olduğum ya da önemli ticaret gücüm olan birçok ticaret nodeunda korsanlar cirit atıyor. Korsan avlamak için hafif ticaret gemisi gönderiyorum fakat donanma teknolojimin geri olduğundan mı nedir bir işe yaramıyor. Birçok ülke ortalama 20-25 gemilik korsan filosu gönderiyor, bu korsan sorununu nasıl çözebilirim? Diğer sorum: Devrim yayılmaya başladı ve küçük bir Avrupa ülkesi devrimci ülke oldu. Bu ülkeye devrimi bastır diye savaş ilan edip, savaşı kazansam bu devrimin genel yayılmasını durdurmuş mu olacağım yoksa sadece o ülkede mi yayılması engellenmiş olacak? Teşekkürler.
Ara
Devrim konusunu bilmem ama ilk kısım için gemilerin crack turu en agir gekiler olmalı ve en guncel.sürümde olmali ve gorevlerden hunt piratesi secmen lazim
Ara
(10-02-2025, 20:17)baywatch06 : Devrim konusunu bilmem ama ilk kısım için gemilerin crack turu en agir gekiler olmalı ve en guncel.sürümde  olmali ve gorevlerden hunt piratesi secmen lazim
Devrim için devrimin merkezi olan Fransa'ya devrimi bastır savaş sebebiyle savaş açıp kazanmam gerekiyormuş. Bu sayede devrimin yayılmasını önleyip, diğer devrimci ülkelere de aynı savaş sebebiyle tek tek savaş açıp kazanmam gerekiyor anladığım kadarıyla. Korsanlar konusunda crack turu en ağır kısımını anlamadım, açabilir misin?
Ara
oyuna en ağır savaş gemisi olan oyun bşlangıcın early crrackler korsan avı için mükemmel gemilerdir
Ara
300 saati devirdiğimizve daha hiç bir şeyi tam anlayamadığım sevgili oyunumuzda bir sorum olacak.
osmanlı ile 1600de save silmekten yoruldum arkadaşlar.
çöküş denen olaydan kurtulamıyorum.
1-2 video izledim anlamıyorum bir türlü.
bunu bilal'e anlatır gibi kısa yoldan bizleri aydınlatacak arkadaşlarımızdan yardım istiyorum.
şimdiden teşekkürler.

edit: 2-3 sayfa önceye baktım herkes aynı şeyden müzdaripmiş. :D
okuyup anlamaya çalışıyorum şimdilik.
bezdim yemin ederim ya. :D :D
[+] 1 üye JbllCardinaL nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
stabilityi +3 yap legitmacy ve crownlandde yükskeo lsun belki atlatırsın
Ara
(20-02-2025, 23:22)JbllCardinaL : 300 saati devirdiğimizve daha hiç bir şeyi tam anlayamadığım sevgili oyunumuzda bir sorum olacak.
bunu bilal'e anlatır gibi kısa yoldan bizleri aydınlatacak arkadaşlarımızdan yardım istiyorum.
şimdiden teşekkürler.

Bu link de bulunan decadence arttıran değerlere bakmanı öneririm. En çok arttıranlar over governing capacity, yeniçerilerde bulunan toprak ile nüfuz ve otonomi gibi gözüküyor. Benim şahsi önerim 1600 olmadan Macar ve Mısır topraklarını alman, eyaletlerdeki paşalıkları kaldırman ve tüm topraklarını governing capacity aşmayacak şekilde state yapman lazım. Eğer topraklar state olmazsa otonomi bir düzeyden sonra sıkıntı çıkaracaktır decadence da. Eğer biraz deneyimli bir oyuncuysan erkenden decadence'ı iyi bir padişah baştayken tetikleyip hızlıca 2 tane felaketi kaldırıp en son yeniçeri felaketini onlarla yüzleşme şeklinde bitirip avrupa tipi orduya geçmen olması gerektiğini önermekteyim.
Onen i-estel elyë, ú-chebin estel anim.
Ara
(15-02-2025, 19:15)baywatch06 : oyuna en ağır savaş gemisi olan  oyun bşlangıcın early crrackler korsan avı için mükemmel gemilerdir
Geç oyunda da mı aynı gemileri tavsiye edersin yoksa hafif ticari gemiler mi daha iyi olur?

(20-02-2025, 23:22)JbllCardinaL : 300 saati devirdiğimizve daha hiç bir şeyi tam anlayamadığım sevgili oyunumuzda bir sorum olacak.
şimdiden teşekkürler.

Sık sık topraklarındaki otonomiyi düşürür, stabiliteni +3'te tutar ve ordunu güçlü tutup, estatelere fazla ayrıcalı vermez, estateler ile ilişkini 30'un altına düşürmeyecek şekilde geldikçe seize land yaparsan bir süre sonra decadence artışı duruyor ve yanlış hatırlamıyorsam eksiye bile gidebiliyor. Ben bu şekilde durdurdum. Ama ekonomini ve ordunu güçlü tutup, teknolojide geri kalmayıp, uygun zamanda decadence yiyip western teknolojisine geçmek çok daha mantıklı bence.
Ara

Konuyu Okuyanlar: 27 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.