Anket Başlığı: Tall vs Wide
Bu ankette oy kullanmak için yeterli yetkiye sahip değilsiniz.
Tall

28 39.44%
Wide

43 60.56%
Katılımcı sayısı: 71 100%
Bu ankete daha fazla oy kullanamazsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

Anket:  Tall vs Wide
Tall mı oynuyorsunuz wide mı?

Tall : Oyunda daha az genişleyip development ile toprakların değerini yükselterek güçlenmek.
Wide : Toprakları geliştirmeyip sürekli yeni topraklar fethederek güçlenmek.
Zaten wide her türlü daha güçlü ki development bile bunu düzeltmeye yetmedi.
Ara
Keşke development yükseltmek daha ucuz olsa o zaman tall daha iyi olur . En azından wide oyunları geçebilir .
Ara
Tall oynamaya çalışıyorum ama yine wide oluyor :P
G0kMNN.png
[+] 1 üye GaulTurk nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara
Development daha ucuz olsa çok büyük ihtimal avrupayı feth etmek tüm dünyayı feth etmek gibi bir şey olurdu.1700´e kadar HRE kurulmazsa her şehir hiç görmemiş gibi deveploment kasıyorlar.Örneğin bir oyunda Milan her şehrin Base tax´ini 15 lere getirmiş bununla kalmamış production ve manpowerlarıda buna yakın bir şeye getirmişti.5-6 toprakla 50 bin asker yapmıştı.Tamam bu iyi bir şey fakat bu sefer Agresif genişleme yüzünden Aptal gibi kalcaz.
Bu arada her ikisinide seviyorum.Fakat ülkesine göre değişiyor.
Ara
(29-07-2015, 14:03)menars : Development daha ucuz olsa çok büyük ihtimal avrupayı feth etmek tüm dünyayı feth etmek gibi bir şey olurdu.1700´e kadar HRE kurulmazsa her şehir hiç görmemiş gibi deveploment kasıyorlar.Örneğin bir oyunda Milan her şehrin Base tax´ini 15 lere getirmiş bununla kalmamış production ve manpowerlarıda buna yakın bir şeye getirmişti.5-6 toprakla 50 bin asker yapmıştı.Tamam bu iyi bir şey fakat bu sefer Agresif genişleme yüzünden Aptal gibi kalcaz.
Bu arada her ikisinide seviyorum.Fakat ülkesine göre değişiyor.

Zaten Avrupa'nın olayı o, gerçekte de öyleydi.
Ara
Gerçekte öyle miydi ? Base tax toprağın verimliliğini gösteriyor diyelim.O zaman en verimli topraklar mezopotamya ve avrupa düzlükleri dersek burada daha fazla base tax olmalı.Fakat Alp dağlarında base tax 15-20 civarı geziyor.Production´da manpower ile doğru orantıda olmalı çünkü üretim için insan lazım manpowerda insan gücü dersek.Production´la doğru orantılı olmalı o zaman en yüksek olduğu yerler çin ve hindistan olmalı.Yani gerçekte öyle bir şey yok.Agresif genişleme başka etkenlere bağlı olmalı.Yani gerçekte peş para etmez dağı feth edince 30 devlet sana koalisyon mu kuruyor ?
Edit: Bu arada Avrupada manpower her ilde 1 ila 2 olmalı.nedeni ise vebadan dolayı Avrupa nüfusunun bir hayli düşmesi.
Ara
(29-07-2015, 18:01)menars : Gerçekte öyle miydi ? Base tax toprağın verimliliğini gösteriyor diyelim.O zaman en verimli topraklar mezopotamya ve avrupa düzlükleri dersek burada daha fazla base tax olmalı.Fakat Alp dağlarında base tax 15-20 civarı geziyor.Production´da manpower ile doğru orantıda olmalı çünkü üretim için insan lazım manpowerda insan gücü dersek.Production´la doğru orantılı olmalı o zaman en yüksek olduğu yerler çin ve hindistan olmalı.Yani gerçekte öyle bir şey yok.Agresif genişleme başka etkenlere bağlı olmalı.Yani gerçekte peş para etmez dağı feth edince 30 devlet sana koalisyon mu kuruyor ?

adam-hakl%C4%B1-beyler.png
G0kMNN.png
Ara
Basetax o toprağın ne kadar vergisel anlamda para getirdiğini gösteriyor.

Oyunda en yüksek basetax a sahip olan yerler; Milano, Paris, Istanbul, Amsterdam gibi büyük yerler.
O zaman şahsen base tax doğuda fazla olmalı nufüsün fazla olduğu yerden daha fazla vergi kesersin.fakat doğuda Local autonomy daha fazla olabilir.Yani avrupalılar toprakları verimli iyi vergi aldıklarından amerikayı keşfetmediler.
Kısacası Base tax,Production ve Manpower doğuda fazla olmalı aynı şekilde Amerikada´da avrupalılarda burayı sömürmeli daha gerçekçi ve daha eğlenceli olur.
Ara
Nufus fazlalığının etkisi kadar bölgedeki halkın zenginliğinde düşünmek gerek . O dönemde Avrupalılar çok zenginleşmeye başlamışlardı .
Ara
Wide ben
Ara
DLC elimde olsa Tall oynardım ama olmadığı için Wide oynuyorum.
Ara
Wide oynuyorum genellikle, development ne olduğunu bilmiyorum bile.  :)
euorpa_universalis_iv_signature_by_forev...9dpsup.jpg
Ara
Wide , ancak ticaret ülkesiysem paralı asker + trade ile tall gitmek daha çok hoşuma gidiyor.
n20GdM.png
Ara
En son ek paket olmadığı için mecburen "Wide"
Ara
Wide sectim.

Bu oyunda tall gitmenin nasil bir oyuncuya nasil bir zevk verir anlamis degilim.
Ara
Ülkeden ülkeye değiş sede wide genelde
Ben onlarla barış yaptığımda... Onlar olmayacak!
Ara
Wide with iron fist :)
Eski alışkanlıklar kolay kolay bırakılmıyor.
Ara
Oyunu oynamıyorum bıraktım -_-
200w.webp?cid=790b76115d1e7ead69352f4d67...=200w.webp
Ara

Konuyu Okuyanlar: 16 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.